Image
Σάββατο 25 Ιουνίου 2016 16:30 Υγεία
 

Τροφική δηλητηρίαση: Ποια είναι τα συμπτώματα


Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι εύκολο να αλλοιώσουν τα τρόφιμα αυξάνοντας τις πιθανότητες τροφικών δηλητηριάσεων.

Αιτία είναι τα μικρόβια που προϋπάρχουν στα τρόφιμα ή που έχουν βρεθεί εκεί κατά την παρασκευή ή τη συντήρησή τους και με την παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, πολλαπλασιάζονται και προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.

Η σαλμονέλα, το κολοβακτηρίδιο, ο σταφυλόκοκκος, η λιστέρια και άλλοι μικροοργανισμοί, μολύνουν μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, ειδικά το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά.

 

Δείτε εδώ ποια είναι τα συχνότερα συμπτώματα μιας τροφικής δηλητηρίασης

 

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr