Τροφική δηλητηρίαση: Ποια είναι τα συμπτώματα
Οι υψηλές θερμοκρασίες του καλοκαιριού είναι εύκολο να αλλοιώσουν τα τρόφιμα αυξάνοντας τις πιθανότητες τροφικών δηλητηριάσεων.
Αιτία είναι τα μικρόβια που προϋπάρχουν στα τρόφιμα ή που έχουν βρεθεί εκεί κατά την παρασκευή ή τη συντήρησή τους και με την παρατεταμένη έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, πολλαπλασιάζονται και προκαλούν τροφική δηλητηρίαση.
Η σαλμονέλα, το κολοβακτηρίδιο, ο σταφυλόκοκκος, η λιστέρια και άλλοι μικροοργανισμοί, μολύνουν μια μεγάλη ποικιλία τροφίμων, ειδικά το κρέας, τα πουλερικά, τα ψάρια και τα θαλασσινά.
Δείτε εδώ ποια είναι τα συχνότερα συμπτώματα μιας τροφικής δηλητηρίασης
madata.gr