Βιταμίνη D: Με ποιες ασθένειες συνδέεται. Κίνδυνοι
Η βιταμίνη D υπάρχει με φυσικό τρόπο σε μικρές ποσότητες σε μερικές τροφές, όπως τα λιπαρά ψάρια (ρέγκα, σκουμπρί, σαρδέλες και τόνος). Για να γίνει η βιταμίνη D περισσότερο διαθέσιμη, προστίθεται τεχνητά σε γαλακτοκομικά προϊόντα, χυμούς και δημητριακά.
Αλλά η περισσότερη βιταμίνη D (το 80-90% που χρειάζεται το σώμα) παράγεται στον οργανισμό μέσω της απευθείας έκθεσης στο ηλιακό φως. Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να παραχθεί στο εργαστήριο ως φάρμακο/συμπλήρωμα διατροφής.
Με ποιες ασθένειες συνδέεται η βιταμίνη D;
Πώς λειτουργεί η βιταμίνη D;
Κίνδυνοι από παρενέργειες στην λήψη βιταμίνης D
Διαβάστε εδώ αναλυτικά
madata.gr