Για τους παραδοσιακούς κουραμπιέδες βουτύρου, απλώνουμε την αμυγδαλόψιχα σε λαμαρίνα και την ψήνουμε 10′ στους 200 βαθμούς C να ροδίσει. Τη χοντροκόβουμε.
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. φυτίνη
250 γρ. φρέσκο βούτυρο
250 γρ. βούτυρο γάλακτος
200 γρ. βιταμ
1 ποτήρι αλισίβα κρύα (σταχτόνερο: Βράζουμε δύο κουταλιές στάχτης κοσκινισμένης σε ένα ποτήρι νερό και το σουρώνουμε)
2,5 κούπες αμύγδαλα, λίγο καβουρδισμένα και κομμένα στο moulti
1 φλυτζάνι άχνη ζάχαρη
1,5 κιλά αλεύρι up
1 ποτηράκι κρασιού λικέρ
2 βανίλιες
3 πακέτα άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Το μυστικό αυτής της συνταγής είναι το βούτυρο και η ζάχαρη να χτυπηθούν πολύ καλά ώσπου να γίνουν άσπρα (καλύτερα με το χέρι).
- Έπειτα προσθέτουμε τους κρόκους, το λικέρ, το αλεύρι και τις βανίλιες.
- Πλάθουμε τους κουραμπιέδες και τους ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25-30'.
- Τους βγάζουμε από το φούρνο και τους πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη
ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΓΕΜΙΣΤΗ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ, ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ