Image
Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014 16:43 Πολιτική
 

Μπαλτάκος: Εάν περάσει το αντιρατσιστικό ως έχει, η διάρρηξη των σχέσεων Ν.Δ και Εκκλησίας θα είναι οριστική

Με την αποκάλυψη των συνομιλιών του Τάκη Μπαλτάκου με τον Ηλία Κασιδιάρη, η ΔΗΜΑΡ, είχε καταγγείλει, ότι όταν συμμετείχε στη κυβέρνηση, αυτός ήταν ο άνθρωπος που εμπόδισε να ψηφιστεί το το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που είχε συντάξει ο τότε υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.



Σήμερα ο Tάκης Μπαλτάκος μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM εξέφρασε την άποψη ότι αν ψηφιστεί το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ως έχει η Νέα Δημοκρατία, θα διαρρήξει πλήρως τις σχέσεις με την Εκκλησία.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά:

"Εάν περάσει το αντιρατσιστικό ως έχει, η διάρρηξη (Ν.Δ. και Εκκλησίας) θα είναι οριστική και πλήρης. Εάν στο αντιρατσιστικό περάσει και η θρησκεία, κάτι το οποίο θα εμποδίζει τους Μητροπολίτες με εγκυκλίους ή από άμβωνος να καταφέρονται κατά αιρετικών ή – δεν θέλω να πω ονόματα – άλλων δογμάτων ή θρησκειών στο βαθμό που επηρεάζουν την ελληνική κοινωνική τάξη, όπως οι Μουσουλμάνοι, και εμποδιστούν ώστε να διώκονται γι’ αυτά που λένε, τότε η ρήξη θα είναι οριστική."

Για τη Ν.Δ. και το ενδεχόμενο επιστροφής στελεχών της, δήλωσε:

"Η δική μας παράταξη, επειδή είναι εθνική και βλέπει το ίδιο όλους τους Έλληνες, τις δεκαετίες του ’50 και του ’60 αντιμετώπισε προβλήματα συνείδησης και τύψεων για όλους εκείνους που εκτοπίστηκαν ή εκτελέστηκαν αφού φυλακίστηκαν, βέβαια ύστερα από δικαστικές αποφάσεις και για τα εγκλήματα που είχαν κάνει και είναι φρικώδη. Αυτές οι τύψεις οδήγησαν στον παραλογισμό να κυβερνούν τη χώρα δεξιές, κεντροδεξιές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις – το ΠΑΣΟΚ εννοώ – και παρ’ όλα αυτά η Αριστερά να περνά την ατζέντα της στην παιδεία ή και πιθανόν στη θρησκεία. Θεωρείται ότι είναι πιο καταξιωμένος εκείνος που στο παρελθόν δήλωνε αριστερός και στιγματισμένος αυτός που δηλώνει δεξιός. Δεν θα έπρεπε να έχει ενοχές τότε (η Δεξιά). Σήμερα όχι (δεν έχει).

Σχέδιο (επιστροφής στελεχών) δεν ξέρω αν υπάρχει, διότι δεν συμμετέχω τώρα στο σχεδιασμό. Υπάρχουν σημεία που βλέπετε και εσείς, αλλά η διαφορά είναι ότι δεν έχει αξία να απευθύνεσαι σε άτομα χωρίς να αλλάζεις την πολιτική σου, διότι οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν από τη Ν.Δ. για τους λόγους που ανέφεραν. Και αυτοί οι άνθρωποι έφυγαν για λόγους πολιτικής, επειδή άλλαξαν πολιτική. Δεν μπορείς να επανέλθεις λοιπόν αν η πολιτική σου είναι ίδια και αν επανέλθουν, δεν θα μεταφέρουν τους ψηφοφόρους τους, διότι οι άνθρωποι που τους ψήφισαν εκτός Ν.Δ. το έκαναν για συγκεκριμένους λόγους. Φυσικά (θέλω μια πιο δεξιά πολιτική). Πιο δεξιά πολιτική, εκπεφρασμένη από πιο δεξιούς πολιτικούς."

Τέλος αναφερόμενος στην άνοδο της Χρυσής Αυγής υποστήριξε:

"Οι ψηφοφόροι φταίνε; Δεν υπάρχουν κακοί ψηφοφόροι, αλλά υπάρχουν κακοί πολιτική. Και κακή πολιτική. Αν ακολουθήσεις μια λανθασμένη πολιτική, δεν φταίνε οι ψηφοφόροι. Έχετε ακούσει τι λένε (οι ψηφοφόροι της Χρυσής Αυγής); «Θα ψηφίσω αυτούς που τους πονάνε περισσότερο». Γιατί κρύβουμε τα μάτια μας και κλείνουμε τα αυτιά μας; Είναι στρουθοκαμηλική η αντιμετώπιση της Χ.Α. Είναι κάτι που οι πολιτικοί δεν θέλουν να ακούσουν, αλλά αυτό συμβαίνει. Γιατί δεν ρωτάτε τους ψηφοφόρους της Χ.Α. και ρωτάτε εμένα; Γιατί δεν τους ρωτάτε γιατί ψηφίζουν Χ.Α. ενώ είναι κομμουνιστές ή ΠΑΣΟΚ, στην πραγματικότητα; Πολιτικές χρειάζονται, οι οποίες να μειώνουν τον αέρα που αναπνέει. Όταν π.χ. το 2010 καθιερώθηκε νόμος που λέει ότι μπορεί να εισέρχεται στη Σχολή Ευελπίδων κάποιος ασχέτως γένους, που σημαίνει ότι μπορεί να εισέλθει π.χ. ένας Πακιστανός που έχει γεννηθεί στην Ελλάδα, αυτό είναι κάτι που ενοχλεί τους στρατιωτικούς. Δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό να αλλάξουμε, αλλά πήγαμε να το αλλάξουμε και το ΠΑΣΟΚ δεν ήθελε και ανέβηκε, ως αποτέλεσμα, η Χ.Α. στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αυτό π.χ. πρέπει να το αλλάξουμε. Τέτοιες πολιτικές πρέπει να γίνουν."

Πηγή: news247.gr
Κάντε Like το daypress.gr