Image
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014 21:13 Ελλάδα
 

Στην Κίνα οι Κρητικοί με στόχο τους μελλόνυμφους!


Επιχειρηματίες και φορείς της Κρήτης έκαναν «απόβαση» στην Κίνα προς άγρα τουριστών! Επτά μήνες μετά τους ομαδικούς γάμους 16 ερωτευμένων ζευγαριών από τη χώρα του κόκκινου δράκου, με φόντο το γαλάζιο του Κρητικού πελάγους, επιχειρηματίες και φορείς από το Ηράκλειο, τα Χανιά, το Ρέθυμνο και τον Αγιο Νικόλαο επισκέφτηκαν περιοχές της Κίνας με στόχο την προσέλκυση τουριστών για την επόμενη σεζόν, με έμφαση βεβαίως στα πακέτα γάμου!

Το ταξίδι τους στην Κίνα διήρκεσε δύο εβδομάδες και οι συμμετέχοντες ήρθαν σε επαφή με θεσμικούς φορείς, επιχειρηματίες και εκπροσώπους από τον τομέα του τουρισμού. Στην αποστολή συμμετείχαν ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου (ΟΛΗ) Γιάννης Μπρας, ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού Μιχάλης Βαμιεδάκης, η αντιδήμαρχος Τουρισμού Ρεθύμνου Πέπη Μπιρλιράκη, επιχειρηματίες από τα Χανιά, ο γραμματέας του Συλλόγου Διευθυντών Ξενοδοχείων Κρήτης Αλέξανδρος Σωμαράς και δύο ξενοδόχοι από τον Αγιο Νικόλαο.

Η θερμή υποδοχή που επιφύλαξαν οι Κινέζοι στην κρητική αντιπροσωπία αλλά και τα αποτελέσματα από τις πολύωρες συζητήσεις και εργασίες των ημερών έδειξαν στροφή προς την Κρήτη από τους Κινέζους, που μέχρι πρόσφατα γνώριζαν ως μοναδικό προορισμό της Ελλάδας για την τέλεση γάμων τη Σαντορίνη.
[Στιγμιότυπο από ομαδικό γάμο Κινέζων στην Κρήτη] Μιλώντας στην «Espresso» ο πρόεδρος του ΟΛΗ κ. Μπρας τόνισε ότι στο ταξίδι επισκέφτηκαν τέσσερις πόλεις και είχαν επαφές με εκπροσώπους από τον τομέα του τουρισμού: «Αυτήν τη στιγμή, το κομμάτι του γαμήλιου τουρισμού παρουσιάζει τεράστιο ενδιαφέρον. Από τα στοιχεία που καταφέραμε να συλλέξουμε είναι ότι σε αυτές τις τέσσερις πόλεις πραγματοποιούνται 300.000 γάμοι ετησίως, μιλώντας μόνο γι' αυτούς που πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό. Η Ελλάδα (Κρήτη, Αθήνα, Σαντορίνη) θα μπορούσε να διεκδικήσει ένα κομμάτι αυτής της πίτας. Οριοθετήσαμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματά μας, για παράδειγμα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε τα ελληνικά προξενεία που βρίσκονται εκεί, να μεταφράσουμε οπωσδήποτε την ιστοσελίδα της περιφέρειας στην κινεζική γλώσσα προκειμένου να έχουν άμεση πληροφόρηση και φυσικά σημαντικό κομμάτι είναι το θέμα της αεροπορικής μεταφοράς των Κινέζων προς την Κρήτη».

Δεδομένου ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει απευθείας πτήση από τη Σανγκάη προς την Κρήτη, οι τουριστικοί παράγοντες του νησιού θα πρέπει να επικεντρωθούν στις πτήσεις που φτάνουν από το Αμστερνταμ, που είναι και ο ενδιάμεσος σταθμός για τους Κινέζους επισκέπτες προς την Κρήτη.

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr