Image
Τετάρτη 13 Μαΐου 2015 14:44 Διατροφή
 

Η πολύτιμη αξία του αυγού



Πρόσφατες μελέτες απέδειξαν ότι η κατανάλωση κορεσμένων λιπαρών είναι η κύρια αιτία των καρδιακών νοσημάτων που προκαλούνται στον άνθρωπο και όχι του αυγού που συμπεριλαμβάνει στη διατροφή του.

Η πολύτιμη αξία του αυγού

- Είναι ένα υψηλής ποιότητας διατροφικό προϊόν, με χαμηλή θερμιδική αξία, περιέχει υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη και σε μικρή ποσότητα ευρεία γκάμα βιταμινών (Α, D, Ε, Β12), μέταλλα και ιχνοστοιχεία.

- Δεν επιβαρύνει το καθημερινό διαιτολόγιο με πολλές θερμίδες, αφού προσδίδει στον οργανισμό μόνο 75, ενώ το λίπος που περιέχει είναι στα επιτρεπτά πλαίσια.

- Στη διατροφή των μικρών παιδιών είναι απαραίτητο, καθώς δυναμώνει και ενισχύει την ανάπτυξη του σώματός τους.

- Τα αυγά συντηρούνται στην ψύξη 4-5 εβδομάδες από την ημερομηνία παραγωγής τους χωρίς καμία αξιοσημείωτη ποιοτική απώλεια, επιτρέποντάς μας έτσι να τα έχουμε εύκαιρα ανά πάσα στιγμή για ένα υγιεινό γεύμα –σε ελάχιστο χρόνο– και με πάρα πολλές επιλογές.

- Αξιοσημείωτη είναι η χρήση τους στη ζαχαροπλαστική: μαρέγκες, τούρτες, παγωτά, κέικ και μπισκότα δεν είναι δυνατόν να παρασκευαστούν δίχως την πολύτιμη συμβολή του αυγού.

- Το κυριότερο όμως είναι ότι όλα τα παραπάνω παρασκευάζονται με το χαμηλότερο κόστος, αφού το αυγό είναι το πιο οικονομικό και προσιτό διατροφικό προϊόν που μας χαρίζει η φύση και παρέχεται με αφθονία στην αγορά.

- Και βέβαια, υπάρχουν τα αυγά ημέρας, τα αυγά ελευθέρας βοσκής και τα αυγά βιολογικής γεωργίας, τα οποία μπορείτε να βρείτε σε όλα τα σουπερμάρκετ και τα μαγαζιά.
Κάντε Like το daypress.gr