Τέσσερις καλοί λόγοι για να τρώμε καρπούζι
Το καρπούζι έχει χαρακτηριστεί από πολλούς ως ο βασιλιάς του καλοκαιριού.
Οι ελάχιστες θερμίδες του –μόλις 46 ανά φλιτζάνι– αλλά και η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνες Α και C είναι μερικά επιπλέον κίνητρα για να το καταναλώνουμε άφοβα.
Ποια άλλα ευεργετικά συστατικά μας παρέχει το καρπούζι και πώς μπορούν αυτά να ωφελήσουν την υγεία μας; Δείτε παρακάτω...
1. Λυκοπένιο & βιταμίνη C για αντιμετώπιση της φλεγμονής: Οι φλεγμονές «κρύβονται» πίσω από ποικίλες χρόνιες παθήσεις, όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσος του Crohn. Συστατικά του καρπουζιού με αξιόλογη αντιφλεγμονώδη δράση είναι το λυκοπένιο και η βιταμίνη C.
Διαβάστε τη συνέχεια στο baby.gr
newsbeast.gr