Image
Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2018 07:21 Άρθρα

Ήττα στη «μάχη» με τα φαντάσματα

 1ΜΠΟΡΕΙ κανείς να νικήσει σ’ έναν πόλεμο με έναν αντίπαλο που δεν υπάρχει; Μπορεί κάποιος να θριαμβεύσει σε μια μάχη στην οποία «μάχεται» μόνο το «είδωλο» του αντιπάλου του, το οποίο ο ίδιος έχει δημιουργήσει; Δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο.

 

Γράφει ο Μπάμπης Παπαπαναγιώτου

Αυτός είναι λοιπόν και ο λόγος για τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να νικήσει. Γιατί μάχεται με ένα παραμορφωμένο είδωλο της Ν.Δ., το οποίο ο ίδιος προσπαθεί να κατασκευάσει. Με τον συνήθη χοντροκομμένο προπαγανδιστικό οίστρο που τον διακρίνει. Γι’ αυτό το μόνο που μπορεί να «νικήσει» είναι το πολιτικό φάντασμα το οποίο πρωταγωνιστεί στο παραμύθι του.

ΟΛΟ ΤΟ αφήγημα του ΣΥΡΙΖΑ εδώ και πολλούς μήνες είναι ότι η Ν.Δ. είναι «ακροδεξιό κόμμα» και ο Κ. Μητσοτάκης ένα κράμα Ορμπαν και Πινοσέτ. Ποιος νοήμων άνθρωπος πείθεται απ’ αυτό το αφήγημα, όταν βλέπει το σταθερό μέτωπο της Ν.Δ. κατά της Χ.Α.; Αλλά ταυτοχρόνως αντιλαμβάνεται και τις θολές σχέσεις που αναπτύσσονται στις «πλατείες» μεταξύ στοιχείων του ΣΥΡΙΖΑ και του ναζιστικού μορφώματος; Ποιος πείθεται ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι ο «Ελληνας Ορμπαν», όταν η Ν.Δ. καταψηφίζει στην Ευρωβουλή την κυβέρνηση του κανονικού Ορμπαν; Ποιος πείθεται ότι η πολιτική της Ν.Δ. για το ασφαλιστικό είναι πολιτική Πινοσέτ, όταν έχει δεσμευτεί για την κατάργηση του ν. Κατρούγκαλου, ο οποίος φτωχαίνει τους συνταξιούχους και πράγματι θα έκανε ακόμα και τον Πινοσέτ να κοκκινίζει; Ποιος πείθεται από τα φληναφήματα περί αστυνομοκρατίας τύπου Πινοσέτ, όταν το όργιο αστυνομοκρατίας, αλόγιστης χρήσης χημικών εναντίον μικρών παιδιών και ηλικιωμένων και βίας, που εκτυλίχθηκε στη ΔΕΘ, φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή ΣΥΡIΖΑ και των «αριστερών ΜΑΤ»;

ΑΛΛΑ και ποιος πείθεται για τα περί νεποτισμού, τα οποία επιστρατεύονται προκειμένου να στηρίξουν το αφήγημα της «Ακροδεξιάς»; Ο Κ. Μητσοτάκης εκλέχθηκε με ανοιχτές διαδικασίες στις οποίες συμμετείχαν 400.000 πολίτες. Ενώ ο Α. Τσίπρας εκλέχθηκε στην ηγεσία του κόμματός του από ένα κλειστό σώμα 2.500 συνέδρων, οι οποίοι σε μεγάλο βαθμό ήταν κρατικοδίαιτα κομματικά στελέχη. Κι όσοι δεν ήταν έγιναν μετά μετακλητοί και διορισμένοι μέσω εκλεκτικών πολιτικών και άλλων «συγγενειών». Νεποτισμός είναι η παραχώρηση θέσεων και αξιωμάτων σε συγγενείς και φίλους χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια. Πάντα υπήρχαν στοιχεία νεποτισμού στην Ελλάδα. Αλλά αυτό που έχει συμβεί επί ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προηγούμενο. Δεν έχει μείνει αδιόριστος ούτε συγγενής τρίτου βαθμού. Ούτε σύντροφος ή συντρόφισσα στη ζωή.

ΟΥΔΕΙΣ απ’ αυτούς που μπορούν με την ψήφο τους να μικρύνουν το μέγεθος της ήττας του Α. Τσίπρα πείθεται από το αφήγημα της «Ακροδεξιάς και του νεποτισμού». Πείθονται μόνο οι ήδη… πεισμένοι και οι έχοντες… έννομο συμφέρον από το καθεστώς ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. Πείθονται δηλαδή οι δεδομένοι. Αυτό όμως δεν παράγει πολιτικό αποτέλεσμα. Δεν συσπειρώνει ούτε μετακινεί ψηφοφόρους προς την κάλπη του ΣΥΡΙΖΑ. Λόγω της χοντροκοπιάς του, όμως, μπορεί να προκαλέσει αντίθετη μετακίνηση. Οπως π.χ. κεντρώων ψηφοφόρων, οι οποίοι καλούνται βιαίως να πιστέψουν ότι ο Κ. Μητσοτάκης είναι… Ορμπαν και… Πινοσέτ.

ΟΣΟ ο Α. Τσίπρας και το επιτελείο του συνεχίζουν να μάχονται με φαντάσματα, δεν μπορούν να προσβλέπουν σε καμιά νίκη με αντίκρισμα. Αντιθέτως, προσφέρουν υπηρεσίες στη Ν.Δ. και τον Κ. Μητσοτάκη. Γιατί στο Μ. Μαξίμου δεν έχουν πια το καθαρό μυαλό που χρειάζεται, ώστε να αντιληφθούν ότι η μεγάλη πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, ανάμεσα στα πολλά άλλα που δεν αντέχει πλέον, είναι και η περαιτέρω υποτίμηση της νοημοσύνης της.

Έρευνα-σοκ για το Μάτι

Η εμπεριστατωμένη έρευνα του καθηγητή κ. Συνολάκη για την τραγωδία στο Μάτι πρόσφερε την επιστημονική τεκμηρίωση σ’ αυτό που ενστικτωδώς ένιωσαν και κατάλαβαν όλοι οι Ελληνες, όταν συνήλθαν από το αρχικό σοκ: Το μέγεθος της τραγωδίας στο Μάτι οφείλεται στην εγκληματική αδράνεια μιας ανίκανης και οκνηρής κυβέρνησης.

Χωρίς πρόθεση καταλογισμού πολιτικών ευθυνών και με αυστηρά επιστημονικά κριτήρια, η μελέτη του καθηγητή Φυσικών Καταστροφών στο Πανεπιστήμιο Κρήτης κατέληξε σ’ ένα ανατριχιαστικό και σοκαριστικό συμπέρασμα: Θα μπορούσαν να έχουν σωθεί πολλές από τις 99 χαμένες ζωές. Με μια προϋπόθεση: Να είχε διαταχθεί η έγκαιρη εκκένωση της περιοχής. Υπήρχαν 57-83 πολύτιμα λεπτά, στη διάρκεια των οποίων πολλοί από τους νεκρούς θα ζούσαν, αρκεί να έφευγαν συντεταγμένα και καθοδηγημένα, ακόμα και με τα πόδια!

Η έρευνα του κ. Συνολάκη και της ομάδας του, παρά την προφανή προσπάθεια να μην μπουν στην πολιτική αντιπαράθεση και πολύ περισσότερο στη δικαστική διερεύνηση της τραγωδίας, «μιλά από μόνη της». Και υπ’ αυτή την έννοια αποτελεί -από μόνη της- χρήσιμο υλικό στα χέρια της Δικαιοσύνης.

Σκανδαλολογία με θράσος

«Στα παλιά ελλείψει νέων», που θα έλεγε και ο ποιητής του Μαξίμου, μετά την κατάρρευση όλων των αφηγημάτων που δοκίμασε: στη σκανδαλολογία. Αυτή τη φορά επιστρατεύονται τα δάνεια των κομμάτων, ένα ανοιχτό και σημαντικό θέμα, στο οποίο όμως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι… διάτρητος.

Πέραν του πορίσματος της Εξεταστικής, το οποίο διαπιστώνει ότι δεν υπήρχαν ευθύνες σε πολιτικά πρόσωπα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανοίγει ξανά την υπόθεση, χωρίς να έχει απαντήσει καθαρά σε τρία κρίσιμα ερωτήματα: 1. Ποιοι χρηματοδοτούν την «Αυγή» μέσω της άγνωστης εξωχώριας εταιρίας; 2. Πώς μπήκε το ακίνητο της Κουμουνδούρου ως εγγύηση για τραπεζικό δάνειο του ΣΥΡΙΖΑ, σε χρόνο που δεν ανήκε στον ΣΥΡΙΖΑ; 3. Με ποιο τρόπο κατάφεραν το 1998 να είναι το μόνο κόμμα που πέτυχε κούρεμα του 60% του δανείου του, ώστε να «καθαρίσει» το ακίνητο της Κουμουνδούρου;

«Οργώνει» το έδαφος για πρόωρες κάλπες

Την ώρα που ο Ζ. Ζάεφ δήλωνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «υπερήφανος Μακεδόνας με γλώσσα και ταυτότητα» και καμάρωνε ότι «είμαι ο πρώτος πρωθυπουργός που μου δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσω Μακεδονικά στο Ευρωκοινοβούλιο», ο Ν. Βούτσης έκανε -καθόλου τυχαία- το κρίσιμο βήμα: Άφηνε ανοιχτό το ενδεχόμενο επίσπευσης των εκλογών κατά 2-3 μήνες, όπως είπε, επιβεβαιώνοντας το χθεσινό ρεπορτάζ της στήλης. Ο Πρόεδρος της Βουλής συνέδεσε ευθέως το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών με τη συμφωνία των Πρεσπών, αν και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα υπερψηφιστεί. Το ενδιαφέρον είναι ότι ο Ν. Βούτσης αποκάλυψε πως η συμφωνία θα έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή τον ερχόμενο Φεβρουάριο ή Μάρτιο…

Ανάχωμα στην «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ

Στοπ στα σχέδια του Α. Τσίπρα και των «σωματοφυλάκων» του στο Μ. Μαξίμου για περαιτέρω «πασοκοποίηση» του ΣΥΡΙΖΑ βάζει ανοιχτά πλέον το «ριζοσπαστικό» τμήμα του κόμματος. Δεν είναι μόνο το κείμενο των τριών στελεχών που πρόσκεινται στους «53», το οποίο ζητά καθαρό μέτωπο με τη λογική και την πολιτική ΠΑΣΟΚ και επιστροφή στις ρίζες της «ριζοσπαστικής Αριστεράς». Στην ίδια γραμμή κινούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο νέος γραμματέας του κόμματος Π. Σκουρλέτης όσο και οι Ν. Βούτσης, Ν. Φίλης, αλλά και ο Ε. Τσακαλώτος. Η στροφή προς τη Σοσιαλδημοκρατία και την Κεντροαριστερά που επιχειρεί ο Α. Τσίπρας στηρίζεται σε σημαντικό βαθμό στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές. Τις οποίες θεωρεί προνομιακό πεδίο, ώστε να χτιστούν γέφυρες στηρίζοντας αυτοδιοικητικά στελέχη που προέρχονται από το ΚΙΝ.ΑΛ. Το «ριζοσπαστικό ρεύμα» του ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά και σ’ αυτό το εγχείρημα. Ηδη αυτοδιοικητικά στελέχη του, στη γραμμή των «53», εναντιώνονται σε τέτοιου είδους ανοίγματα, δυσκολεύοντας τα σχέδια του Μ. Μαξίμου. Τίποτα δεν μοιάζει εύκολο πια για τον Α. Τσίπρα…

Απορίες

1. Ποιος τόλμησε να ζητήσει εισιτήριο για να μπει στη ΔΕΘ ο βουλευτής Καβαδέλλας;

2. Δεν απαντούν, να ρωτήσουμε ξανά λοιπόν: Η τελευταία χρήση της σκοπιανής εταιρίας EDS, που εξαγόρασε η ΔΕΗ δύο μήνες πριν από τις Πρέσπες, ήταν κερδοφόρα ή ζημιογόνος;

Από την στήλη «ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ» της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου

 


Πηγή: kritipress.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης

Δειτε επισης...

Post
Άρθρα Παρασκευή 22 Μαρτίου 2019 11:53
Post
Άρθρα Τρίτη 05 Φεβρουαρίου 2019 19:14
Post
Άρθρα Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 10:35