Image
Κυριακή 16 Ιουνίου 2019 20:20 Επικαιρότητα
 

Λαχταριστό παγωτό βανίλια με καραμελωμένα φουντούκια

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το παγωτό:

 

70 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

1 κ.σ. βανίλια εκχύλισμα

 

600 ml κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης

 

400 ml  ζαχαρούχο γάλα ΝΟΥΝΟΥ

Υλικά για τα φουντούκια:

 

100 γρ. φουντούκια

 

150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

 

 

 

Υλικά για το σερβίρισμα:

 

Σιρόπι καραμέλας

 

Πουράκια

 

Χωνάκι παγωτού

 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Βάζουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα στη ζάχαρη και την αφήνουμε να λιώσει ανακατεύοντας την με ένα κουτάλι.

2Μόλις λιώσει η ζάχαρη και πάρει ένα σκούρο χρυσαφί χρώμα, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι τα φουντούκια και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι ώστε να καραμελώσουν. Μόλις καραμελώσουν, αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και μεταφέρουμε τα φουντούκια σε μία λαδόκολλα. Τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν πολύ καλά.

3Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος ΝΟΥΝΟΥ πλήρης και την χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα. Παράλληλα καθώς χτυπάμε την κρέμα γάλακτος αδειάζουμε σε δόσεις τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσέχουμε να μην παρα-χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος και κόψει.

4Στη συνέχεια αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ το ζαχαρούχο γάλα ΝΟΥΝΟΥ, τη βανίλια εκχύλισμα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να πήξει ελαφρώς και να γίνει ένα λείο και αφράτο μείγμα.

5Μόλις είναι έτοιμο, το αδειάζουμε σε μία ορθογώνια φόρμα του κέικ 30 x 15 εκ. και με ένα κουτάλι το απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια της.

6Στη συνέχεια συνθλίβουμε τα φουντούκια ελαφρώς στο multi ή σε ένα γουδί και τα αδειάζουμε στη φόρμα του κέικ. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι καλά και μεταφέρουμε τη φόρμα στην κατάψυξη για 6 ώρες περίπου.

7Μόλις είναι έτοιμο το παγωτό, το αφαιρούμε από την κατάψυξη και σερβίρουμε με σιρόπι, χωνάκι και πουράκια.

 

Πηγή: giorgostsoulis.com

Κάντε Like το daypress.gr