Image
Κυριακή 18 Αυγούστου 2019 17:25 Επικαιρότητα
 

Pizza Καλτσόνε

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη:

500γρ. αλεύρι γ.ο.χ.

1 κρόκο αυγού

1 φακελάκι ξερή μαγιά

1 κ.σ. ελαιόλαδο

150-200 γρ. νερό χλιαρό

150γρ. βούτυρο τύπου Κερκύρας κομμένο σε κυβάκια παγωμένο και έξτρα λιωμένο για άλειμμα του καλτσόνε

1κγ. αλάτι

1κγ. ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση:

400γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας 

10-20 φέτες μπέικον

10-20 φέτες ζαμπόν

150-200γρ. μανιτάρια κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες

2-3 πράσινες πιπεριές κομμένες σε λεπτές φέτες

1 κ.γ. ρίγανη ξερή

400γρ τυρί γκούντα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1Στον κάδο του μίξερ, ρίχνουμε το νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη και αφήνουμε λίγα λεπτά να ενεργοποιηθεί η μαγιά.

2Έπειτα ρίχνουμε το αλεύρι, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό και ζυμώνουμε με το γάντζο του μίξερ μέχρι να γίνει μια ζύμη, στη συνέχεια προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να απορροφήσει το βούτυρο .

3Λαδώνουμε ελαφρά ένα μπολ και μόλις ετοιμαστεί η ζύμη τη βάζουμε μέσα σε αυτό, τη σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 60-90 λεπτά.

4Όταν φουσκώσει χωρίζουμε τη ζύμη στα 10. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας μας και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε τη μια ζύμη σε στρογγυλό σχήμα διαμέτρου 18εκ. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με την άλλη ζύμη.

5Μοιράζουμε το τυρί στο κέντρο του κάθε καλτσόνε από πάνω βάζουμε λίγη σάλτσα ντομάτας, τα αλλαντικά, τα μανιτάρια, την πιπεριά.

6Αλείφουμε με λίγο νερό τις άκρες της ζύμης και σκεπάζουμε με την άλλη πλευρά της ζύμης ώστε να σχηματίσουμε ένα μισοφέγγαρο.

7Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα απλώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί του φούρνου και τοποθετούμε τα κάλτσονε επάνω, ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

8Βγάζουμε απ’ το φούρνο τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο και πασπαλίζουμε με τη ρίγανη. Σερβίρουμε ζεστά.

Πηγή: giorgostsoulis.com

Κάντε Like το daypress.gr