Image
Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020 16:35 Ελλάδα
 

Κορονοϊός: Ανησυχία για τα φονικά χτυπήματα σε μικρότερες ηλικίες στην Ελλάδα


Μεγάλη ανησυχία και πολλά ερωτηματικά για τη διασπορά του κορονοϊού και τα "ποιοτικά" χαρακτηριστικά των κρουσμάτων και των θυμάτων προκαλούν οι ηλικίες των ανθρώπων που έχασαν τα τελευταία 24ωρα τη ζωή τους από την

πανδημία.

26 Μαρτίου: 46χρονος στρατιωτικός από την Ξάνθη

Σήμερα, ένας νέος και υγιής άνδρας, ο 46χρονος στρατιωτικός του Δ΄ Σώματος Στρατού που νοσηλευόταν στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης υπέκυψε το πρωί. Σύμφωνα με πληροφορίες ο άτυχος στρατιωτικός με καταγωγή από την Ξάνθη άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Πέμπτης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανθυπασιστής τεχνικού δεν είχε υποκείμενο νόσημα. Είναι ένα από τα πιο νεαρά σε ηλικία θύματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.

Κορονοϊός: Στρατιωτικός από Ξάνθη και παθολογικά παχύσαρκος ο 23ος νεκρός στην Ελλάδα

25 Μαρτίου: 42χρονος Γερμανός καθηγητής στην Κρήτη

Ο θάνατος του 42χρονου Γερμανού καθηγητή Andreas Hilboll έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία όλων όσων είχαν έρθει σε επαφή μαζί του. Ανησυχίες όμως και για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες άφησε την τελευταία του πνοή στην ΜΕΘ του ΠΑΓΝΗ χτυπημένος από τον κορονοιό. Την ραγδαία επιδείνωση που παρουσίασε η υγεία του περιέγραψε στο Ράδιο Κρήτη ο καθηγητής πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, Νίκος Τζανάκης. Ανέφερε ότι ήταν άνθρωπος καθ' όλα υγιής, εντυπωσιακά αθλητικός και πανύψηλος περίπου 2 μέτρα. Αντιμετώπιζε την κατάστασή του μέσα στο σπίτι για ένα ορισμένο διάστημα μέχρι την προηγούμενη Παρασκευή που του δόθηκε η οδηγία να έρθει στο νοσοκομείο όπου τις πρώτες ημέρες νοσηλεύτηκε σε απλό θάλαμο καθώς ήταν ελεγχόμενη η κατάστασή του ενώ τη Δευτέρα που πέρασε αποφασίστηκε να διασωληνωθεί. "Ηρθαμε αντιμέτωποι με μια επιπλοκή που έχει περιγραφεί σε αρκετούς κινέζους, νέους ανθρώπους χωρίς νοσηρότητες καθώς και στη Γαλλία και σε άλλες χώρες, η οποία ήταν αδύνατο να αντιμετωπιστεί, παρά το γεγονός ότι έγιναν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες. Η επιπλοκή είχε να κάνει με την πνευμονική κυκλοφορία δηλαδή ένα είδος μαζικής θρόμβωσης των πνευμονικών αγγείων" ανέφερε ο καθηγητής πνευμονολογίας.

Πως νικήθηκε από τον κορονοϊό ο 42χρονος πανύψηλος και αθλητικός καθηγητής στην Κρήτη

24 Μαρτίου: 41χρονη από την Καστοριά

Μία ημέρα πριν, στις 24 Μαρτίου άφησε την τελευταία της πνοή μια γυναίκα 41 ετών, μητέρα τριών παιδιών, τυο 20ο θύμα του κορονοϊού. Η γυναίκα πέθιανε στο σπίτι της, σε έναν απομακρυσμένο οικισμό της Καστοριάς. Το γεγονός είναι ότι η γυναίκα ήταν νέας ηλικίας προκάλεσε αμέσως ανησυχίες. Η 41χρονη είχε άσθμα, είχε παρουσιάσει συμπτώματα σχετικό με τον ιο και συγκεκριμένα πυρετό. Φέρεται να επικοινώνησε με τον ΕΟΔΥ και έλαβε τη σύσταση να παραμείνει σπίτι της απομονωμένη. Ωστόσο, στην πορεία παρουσίασε επιδείνωση και κατέληξε. Κατά τη νεκροψία-νεκροτομή το δείγμα βγήκε θετικό στον κορονοϊο.

Ο Τρύφωνας Σαραμπίνας, πρόεδρος της Κοινότητας Γαύρου Καστοριάς, όπου έμενε η 41χρονη ανέφερε σε δηλώσεις του: "Δεν έχουμε ακούσει κάτι σοβαρό να είχε από συμπτώματα" σημείωσε ακόμη ο κ. Σαραμπίνας ενώ ανέφερε και ότι "δεν μας έχει ενημερώσει κανείς ότι πρέπει να μπούμε σε καραντίνα ή κάτι τέτοιο".

Κορονοϊός: Έρευνα για τον θάνατο της 41χρονης στην Καστοριά

15 Μαρτίου: 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης

Στις 15 Μαρτίου, ένας 53χρονος από την Σιάτιστα Κοζάνης, που νοσηλευόταν διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ήταν το 4ο θύμα του κορονοϊού στην Ελλάδα και το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του θανατηφόρου ιού στη Δυτική Μακεδονία. Εργαζόταν ως παρασκευαστής στο Μικροβιολογικό Εργαστήρι του Νοσοκομείου της Καστοριάς. Χωρίς να έχει διαπιστωθεί ταξιδιωτικό ιστορικό σε ενδημικές περιοχές, ο άτυχος άνδρας απευθύνθηκε την περασμένη Δευτέρα στο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας όπου μετά από εξέταση οι υπεύθυνοι ήρθαν σε επαφή με την ΕΟΔΥ. Μετέβη, μαζί με τον αδελφό του, στο "Μαμάτσειο" Νοσοκομείο της Κοζάνης για εξετάσεις κι όταν διαγνώστηκε όταν είναι φορέας του κορονοϊού διακομίστηκε στο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Η υγεία του παρουσίασε επιπλοκές με συνέπεια να επέλθει ο θάνατός του.

Η "χαρτογράφηση" της ηλικίας των κρουσμάτων

Ο αριθμός των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον σε 23 εκ των οποίων, οι 19 είναι άντρες και οι τέσσερις γυναίκες.

Γιατί φαίνεται να «χτυπά» πιο συχνά τους άνδρες;

Τα περισσότερα κρούσματα του κορονοϊού ανήκουν στις ηλικίες από 18 έως 64 χρόνων.

Το 26,7% των κρουσμάτων είναι ηλικίας από 18 έως 39 ετών,

Το 48,6% των κρουσμάτων είναι ηλικίας από 40 έως 64 ετών,

Το 20,7% αντιστοιχεί σε ηλικίες από 65 ετών και άνω,

Το 55,5% είναι άνδρες, ενώ το 44,5% γυναίκες.

 thetoc

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr