Image
Πέμπτη 20 Μαΐου 2021 13:40 Διατροφή
 

Ψητές «πατάτες» καρότου με σκόρδο και παρμεζάνα

Υλικά

2 καρότα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα
1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
1 κ. γλ. πιπέρι
1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 κ. γλ. αλάτι
Για της σος: 2 κ. σ. γιαούρτι, 1 κ. γλ. χυμό λεμόνι, 1/2 κ. γλ. αλάτι με σκόρδο, 1 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος των καρότων και στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση. Κόψτε το κάθε μισό και πάλι στη μέση και έπειτα στα τρία κατά μήκος.
Βήμα 3
Τοποθετήστε τα στικς καρότου σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 4
Τοποθετήστε σε λαδόκολλα σε ένα ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 20 λεπτά, αναλόγως την τραγανότητα που επιθυμείτε.
Βήμα 5
Ανακατέψτε τα υλικά για τη σος σε ένα μπολ.
Βήμα 6
Γαρνίρετε τα καρότα με παρμεζάνα και μαϊντανό και σερβίρετε με τη σος γιαουρτιού.

newsbeast.gr
Κάντε Like το daypress.gr