Image
Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021 12:35 Υγεία
 

Κανέλα, κουρκούμας, τζίντζερ, σκόρδο και πιπέρι καγέν: Δεν φαντάζεστε πόσο οφελούν


Οι ερευνητές διατροφής λένε ότι υπάρχουν περισσότερα από 100 κοινά μπαχαρικά που χρησιμοποιούνται στην μαγειρική σε όλο τον κόσμο.
 
Μερικά από αυτά τα μπαχαρικά είναι αποδεδειγμένα συμπυκνωμένες πηγές αντιοξειδωτικών, ουσιών που προστατεύουν τα κύτταρα από βλάβες.

Δεν χρειάζεται να ψάξετε εξωτικά συστατικά για σημαντικά οφέλη υγείας. Μερικά από τα καλύτερα μπαχαρικά μπορείτε να βρείτε στην τοπική σας αγορά.

Μία σημείωση: Οι περισσότερες μελέτες που δείχνουν οφέλη χρησιμοποιούν συμπληρώματα για τον έλεγχο της δόσης του μπαχαρικού (ή της δραστικής ένωσης του μπαχαρικού) που καταναλώνουν οι συμμετέχοντες. Συχνά αυτά παρέχουν μεγαλύτερες δόσεις από ό,τι κατά κανόνα τρώμε συνήθως σε μια μέρα.

1. Είναι αλήθεια ότι η κανέλα μειώνει το σάκχαρο στο αίμα;
Οι μελέτες λένε ΝΑΙ. Αυτό το δημοφιλές μπαχαρικό προέρχεται από το φλοιό της κανέλας και χρησιμοποιείται σε οτιδήποτε, από καφέδες και άλλα ροφήματα, μέχρι γλυκά και μαγειρευτά. Η κανέλα είναι ιδιαίτερα καλή για άτομα που έχουν υψηλό σάκχαρο στο αίμα. Προσδίδει γλυκιά γεύση στα τρόφιμα χωρίς να προσθέτει ζάχαρη και μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 2.

Η κανέλα μπορεί επίσης να προσφέρει οφέλη για την υγεία της καρδιάς, όπως η μείωση των υψηλών επιπέδων χοληστερόλης και τριγλυκεριδίων στο αίμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για άτομα με διαβήτη που διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακή νόσο.

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr