Σάββατο 13 Αυγούστου 2011 03:02 Διατροφή

Κρητική γραβιέρα...μαϊμού
Κρητική γραβιέρα που δεν είναι όμως παρά τυρί δεύτερης ποιότητας το οποίο «βαφτίζεται κρητικό καταγγέλλει πως πωλείται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ο μέχρι σήμερα και υποψήφιος ξανά πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών τυροκομείων Χανίων, «Τα Λευκά Όρη».  

Ο Βαγγέλης Κωστάκης, υπογραμμίζει ότι θα προχωρήσει σε καταγγελίες των επιχειρήσεων που προχωρούν στην παράνομη αυτή διαδικασία. «Τα τυριά αυτά είναι δεύτερης ποιότητας, υποδεέστερα της κρητικής γραβιέρας, κοστίζουν λιγότερο γιατί έχουν σκόνες και άλλα υλικά που δε θυμίζουν σε τίποτα της Ά ποιότητας χανιώτικη γραβιέρα».

Παράλληλα, οι τυροκόμοι δηλώνουν κάθετα αντίθετοι στη συγχώνευση του ΕΛΟΓΑΚ με άλλους τέσσερις Οργανισμούς, που προωθεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , καθώς αυτή η ενέργεια θα κοστίσει περισσότερο στην τσέπη τόσο των κτηνοτρόφων όσο και των τυροκόμων..

Τα 30 μέλη του συλλόγου κλήθηκαν το πρωί στο ΕΒΕΧ για να αναδείξουν το νέο διοικητικό συμβούλιο για τα επόμενα τρία χρόνια. Οι υποψήφιοι είναι οι Πέτρος Γύπαρης, Γιάννης Ματσαμάκης, Στρατής Μπαναντίνος, Γιώργος Καρκάνης, Βαγγέλης Κωστάκης, Χρήστος Σοφούλης και Σήφης Χονδράκης.

Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης