Image
Πέμπτη 06 Δεκεμβρίου 2018 20:10 Αθλητισμός

Σπανός: Εμείς παίζουμε με σφεντόνες και οι άλλοι με μυδράλια


«Εμείς παίζουμε με σφεντόνες και οι άλλοι με μυδράλια»,  ήταν οι χαρακτηριστικές δηλώσεις του Γιώργου Σπανού, αναφορικά με τη διαιτητική αντιμετώπιση που τυγχάνει ο Ατρόμητος. Ο μεγαλομέτοχος των Περιστεριωτών αναφέρθηκε μέσω του ΣΠΟΡ FM και στη συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής της ΚΕΔ, Βίτορ Μέλο Περέιρα, καθώς και τα υπόλοιπα μέλη της, στην οποία το «παρών» έδωσαν και εκπρόσωποι της UEFA.

Ο κ. Σπανός μίλησε και για το θέμα της παραμονής του Νταμίρ Κάναντι στον «κυανόλευκο» πάγκο, ενώ τόνισε ότι η επιθυμία της ομάδας είναι να συνεχιστεί η συνεργασία με τον Αυστριακό τεχνικό. Επιπλέον, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε και στα μεταγραφικά θέματα που απασχολούν το «αστέρι».

Μέρος των δηλώσεων του Γιώργου Σπανού:

Για την επίσκεψή του στην ΚΕΔ και τη συνάντηση με τον Βίτορ Μελο Περέιρα: «Ζητήσαμε το ραντεβού, γιατί θεωρούσαμε ότι σαν Ατρόμητος είχαμε άλλη αντιμετώπιση από τις ομάδες που είναι στις πρώτες θέσεις. Είχαμε ζητήσει ξένους διαιτητές σε παιχνίδια με άλλες ομάδες των πρώτων θέσεων. Από τη στιγμή που έχουμε την καινοτομία αυτή, θεωρούσαμε ότι θα πρέπει να έχουμε την ίδια αντιμετώπιση.

Ο κ. Περέιρα μου εξήγησε ότι υπάρχει μια συγκεκριμένη οδηγία από τη UEFA, για να υπάρχουν διαιτητές μόνο στα παιχνίδια των τεσσάρων μεγάλων, πώς υπάρχει ένα συγκεκριμένο μπάτζετ, αλλά και πως η επιθυμία των Ελλήνων διαιτητών να παίζουν παιχνίδια και να μην παραγκωνιστούν. Υποστήριξε ότι είναι κάτι αναγκαίο αυτό που γίνεται, λόγω των έντονων διαφορών που είχαν οι μεγάλες ομάδες».

Αναφορικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό: «Η απορία μας ήταν γιατί να μην οριστεί ξένος διαιτητής, από τη στιγμή που και ο Ολυμπιακός ήθελε να συμβεί κάτι τέτοιο. Εκεί δεν πήραμε απάντηση που μας κάλυψε. Μου είπαν ότι πρέπει όλοι να παίρνουν δύσκολα παιχνίδια. Πώς σε κάποια παιχνίδια που είναι ντέρμπι, αξιολογείς και βάζεις τους καλύτερους. Η φιλοσοφία της Επιτροπής είναι ότι θέλει να βγουν νέοι διαιτητές, αλλά και κάποιοι ότι πρέπει να ανέβουν επίπεδο και πως αυτοί θα πρέπει να πάρουν κάποια παιχνίδια. Ναι αυτό είναι ρίσκο».

Σχετικά με τους τρόπους ενημέρωσης και εκμάθησης των διαιτητών: «Διαβάζω ότι υπάρχουν υπεύθυνοι καθηγητές. Μου είπαν ότι υπάρχουν και σεμινάρια. Εάν αυτά είναι επαρκή για να μάθουν οι διαιτητές δεν το ξέρω. Βλέπουμε ότι γίνονται λάθη. Το VAR πρέπει να έρθει σύντομα και να λύσει τέτοια προβλήματα. Μου είπε ότι είναι στην τελική διαδικασία για να μπει στη χρήση. Θα είναι χρήσιμο εργαλείο ειδικά στο θέμα των οφ-σάιντ, όπως και σε άλλες περιπτώσεις.

Βλέπω τι διαιτησίες έχουν οι αντίπαλοί μας. Οι μεγάλες ομάδες δεν δικαιούνται να μιλούν. Όσους βαθμούς έχει πάρει ο Ατρόμητος, τους έχει πάρει με την αξία του. Εμείς παλεύουμε με σφεντόνες και οι άλλοι με μυδράλια. Παλεύουμε όμως ακόμη. Φυσικά και δεν με κάλυψε τα όσα που είπαν στην Επιτροπή. Η ελληνική πραγματικότητα είναι να μην μιλάνε οι μεγάλοι, να μην έχουν παράπονα, και όλα καλά. Μου άφησαν ανοικτό το ενδεχόμενο στον β’ γύρο να χρησιμοποιηθούν ξένοι διαιτητές και σε παιχνίδια άλλων ομάδων. Δεν μου το απέκλεισαν αν και η οδηγία ήταν σαφή από την UEFA».

Για τον Νταμίρ Κάνατι και πιθανή παραμονή του: «Έχουμε άριστη συνεργασία με τον προπονητή. Μπορεί όμως να θέλει να πάει σε κάποιο άλλο πρωτάθλημα και σε μεγαλύτερο κλαμπ. Εμείς επιθυμούμε τη συνέχεια της συνεργασίας μας».

Σχετικά με τις προτάσεις για παίκτες που ενδεχομένως να φτάσουν και να αποχωρήσουν παίκτες: «Εάν είναι κάποια πρόταση που δεν μπορούμε να αρνηθούμε».

Τέλος, για το ενδεχόμενο πραγματοποίησης μεταγραφών, σημείωσε: «Αν υπάρξει κάποια λύση που θα μας δώσει το κάτι παραπάνω στο υλικό που έχουμε, τότε ναι».

newsbeast.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης