Υλικά
450 γρ. ζυμαρικά
450 γρ. μπρόκολο
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
5 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Παρμεζάνα τριμμένη για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα
Δευτέρα 08.03.2021
|
Υλικά
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σ. τριμμένο τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
1/2 κ. γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
850 ml ζωμό λαχανικών
500 γρ. καρότα ψιλοκομμέν
Πέμπτη 04.03.2021
|
Υλικά
4 φέτες μπέικον
1 αβοκάντο
6 αβγά βρασμένα καλά
1 κ. σ. μαγιονέζα
2 κ. γλ. μουστάρδα
Λίγο χυμό λάιμ
Νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε το μπέικον σε ένα τηγάνι
Δευτέρα 01.03.2021
|
Υλικά
2 μεγάλα αβγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. τσαγιού γάλα 2%
1/2 φλ. τσαγιού και 1 κ. σ. ζάχαρη (ξεχωριστά)
3 κ. σ. λάδι
2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
1/2
Παρασκευή 26.02.2021
|
Υλικά
2 φλ. τσαγιού φιστίκια ψημένα
1-2 κ. σ. μέλι ή ζάχαρη
Επιπλέον αλάτι για τη γεύση, προαιρετικά
Εκτέλεση
Βήμα 1
Τοποθετήστε τα φιστίκια σε έναν επεξεργαστή τροφίμων.
Βήμα 2
Χτυπήστε τ
Τρίτη 23.02.2021
|
Υλικά
4 αβγά
3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 κ. σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ. γλ. κινέζικο μείγμα πέντε μπαχαρικών (κανέλα, γαρύφαλλο, αστεροειδής γλυκάνισος, μάραθος, πιπέρι)
1
Πέμπτη 18.02.2021
|
Συστατικά
3 κ.σ. ελαιόλαδο, + έξτρα 2 κ.σ. για το σερβίρισμα
1 κρεμμύδι, μέτριο
600 ml ζωμό, λαχανικών
250 γρ. κριθαράκι
300 γρ. σπανάκι
50 γρ. βούτυρο
150 γρ. φέτα, τριμμένη
1 ματσάκι βασιλ
Δευτέρα 15.02.2021
|
Υλικά
Για το μπακλαβά
30 φύλλα κρούστας
500 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα (ή ανάμεικτα καρύδια και φιστίκια)
2 κ.γλ. κανέλα, τριμμένη
2 κ.γλ. γαρύφαλλο, τριμμένο
1 κ.γλ. ζάχαρη
300 γρ. βούτυρο λι
Δευτέρα 08.02.2021
|
ΥΛΙΚΑ
400 γρ αλεύρι Γ.Ο.Χ
300 γρ νερό
9 γρ ξηρή μαγιά
50 γρ βούτυρο
1 κτσ αλάτι
1 κτγ ζάχαρη
20 γρ ελαιόλαδο
Σάλτσα για πίτσα
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
100 γρ χοιρινή ωμοπλάτη
Πέμπτη 04.02.2021
|
Υλικά
500 γρ. κρέμα γάλακτος
100 γρ. ζάχαρη
Χυμό από δύο λεμόνια
Προαιρετικά λίγα φύλλα δυόσμου, βασιλικού ή μέντας
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα τοποθετήστε όλα τα υλικά και τα φύλλα δ
Δευτέρα 01.02.2021
|
Υλικά
150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
130 γρ. καστανή ζάχαρη
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
2 κ. γλ. βανίλια
300 γρ. αλεύρι
1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
100 γρ. κουβερτούρα σε χον
Πέμπτη 28.01.2021
|
ΥΛΙΚΑ
2 τορτίγιες μεγάλες
200 γρ. ρύζι, βρασμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε στικς
100 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές φέτες
100 γρ. guacamole
50 γρ. καλαμπόκι, βρασμένο
50 γρ. κόκκ
Δευτέρα 25.01.2021
|
Υλικά
1 συσκευασία κατεψυγμένος μπακαλιάρος ΚΟΝΤΟΒΕΡΟΣ pollock φιλέτο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι χοντροκομμένο
2 μικρά καρότα σε ροδέλες
4 κλωνάρια σέλινο
3 πατάτες κομμένες
Παρασκευή 22.01.2021
|
Συστατικά
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 αβγό, μεσαίο
60 γρ. σπορέλαιο
1 κ.γ. ζάχαρη κρυσταλλική
αλάτι
100 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. σόδα μαγειρική
1 κ.γ. θυμάρι
6
Πέμπτη 21.01.2021
|
Υλικά Συνταγής
2 χωριάτικα λουκάνικα (κομμένα σε χοντρές φέτες)
2 κ.σ ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι σε φέτες
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
2 πιπεριές κέρατο (σε φέτες)
2 πιπεριές Φλωρίνης (σε κομμάτια)
1/4 φλ
Τετάρτη 20.01.2021
|
ΥΛΙΚΑ
200 γρ. λαυράκι φιλέτο, σε μέτρια καρέ
40 γρ. ηλιέλαιο
50 γρ. λεμόνι χυμός
25 γρ. σάλτσα σόγιας
1 γρ. πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
1 γρ. πάπρικα καπνιστή
4 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
αλάτι
Τετάρτη 13.01.2021
|
Πάρτε μας τηλέφωνο και ζητήσετε μας ότι σας ....μυρίσει...Και το βραδάκι στρώνουμε τραπέζι με φαγητό της αρεσκείας σας!!!
Τετάρτη 21.10.2020
|
Χοιρινό Λεμονάτο
Το λεμονάτο είναι, όπως και να το κάνουμε, υπέροχο. Μπόλικο λεμόνι, σκόρδο, σερβιρισμένο με πατάτες φούρνου.
Τέλεια!
Ένα πιάτο που σε πάει σε εκείνες τις Κυριακές γύρω από το τρα
Πέμπτη 01.10.2020
|
Αγκυροβολείστε στη γεύση της και ξεκινήστε το γεύμα ή το δείπνο σας με ότι καλύτερο.
Τετάρτη 30.09.2020
|
Το κότσι χοιρινό με πατάτες στο φούρνο είναι ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και παραδοσιακά μαγειρεμένο πιάτο με μοναδικές γεύσεις.
Σάββατο 26.09.2020
|
Παραδοσιακή συνταγή καλαμαράκια με φρέσκια ντομάτα
Τρίτη 22.09.2020
|
Παραδοσιακους χοχλοιους της γιαγιάς με φρέσκια ντομάτα...
Τρίτη 22.09.2020
|
Το Αρνάκι φρικασέ είναι ένα κλασσικό αγαπημένο φαγητό.
Εμείς το έχουμε αγκυροβολήσειστο μενού μας και το μαγειρεύουμε με το δικό μας τρόπο με πολύ αγάπη, χαρίζοντας σας μοναδική νοστιμιά και λεμονάτη
Πέμπτη 17.09.2020
|
Μια συνταγή της γιαγιάς με αγνά παραδοσιακά κρητικά προϊόντα που κάνουν το συγκεκριμένο πιάτο πεντανόστιμο και περιζήτητο.
Τρίτη 15.09.2020
|
Τα βασικά συστατικά για μια πετυχημένη πεντανόστιμη καρμπονάρα είναι η κρεμώδης λευκή σάλτσα, καπνιστό μπέικον και al_dente ζυμαρικά!
Δευτέρα 27.07.2020
|
Οι Οινοποιοί της Κρήτης και τα «ΟιΝοτικά» έρχονται για 4η χρονιά στην Αθήνα για το ετήσιο ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό.
Οι Οινοποιοί της Κρήτης με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρή
Πέμπτη 31.10.2019
|
Εξαιρετικά σημαντική στιγμή για την Οινική Κρήτη είναι η Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019, δεδομένου ότι θα είναι τιμώμενη οινοπαραγωγική περιοχή στο La Cite du Vin, στο Μπορντό της Γαλλίας.
Οι δύο φορείς,
Τετάρτη 09.10.2019
|
Κρατώντας ζωντανή την παράδοση της κρητικής φιλοξενίας, ο Άγιος Νικόλαος στήνει το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, στο δρόμο.
Με το συντονισμό του μάγειρα Γιάννη Βαξ
Τρίτη 24.09.2019
|
Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΤΗΣ ΜΕΣΑΡΑΣ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΦΑΡΑΓΓΙΑΝΗΣ ΚΕΦΑΛΑΣ ΣΤΑ ΦΑΡΑΓΓΙΑΝΑ Δ.Δ. ΣΟΚΑΡΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ
ΣΤΙΣ 20.00 μ.μ.
.
Πες μου τι τρως και θα σου πω ποιος είσαι και από πού κατάγ
Παρασκευή 19.07.2019
|
Το στρατηγικό σχεδιασμό του Δήμου Ηρακλείου για να καταστεί το Ηράκλειο, γαστρονομικός προορισμός, «Πρωτεύουσα της Κρητικής Γεύσης», στηρίζει η Υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά.
Η Υπουρ
Τρίτη 16.04.2019
|
Το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης - Wines of Crete σας προσκαλεί στην 12η έκθεση Κρητικού Κρασιού, ΟιΝοτικά που συνεχίζεται και σήμερα Κυριακή 17/2 στο ξενοδοχείο Minoa Palace Resort στον Πλατανιά, με την συ
Κυριακή 17.02.2019
|
Οι γιορτές τελείωσαν αλλά τα φαγητά όχι. Ιδιαίτερα τα γλυκά... Δες τι μπορείς να κάνεις ώστε να τα "εκμεταλλευτείς" με τον πιο εύκολο και νόστιμο τρόπο.Πόσα μελομακάρονα μπορεί να φάει κανείς; Πόσους κουραμπιέδες; Φτάνει πια... Κι όμως.. Υπάρχει τρόπος να τα ευχαριστηθείς με άλλη μορφή.1.
Σάββατο 05.01.2019
|
Ξεκινάει την Δευτέρα 19 Νοεμβρίου η 3η Εβδομάδα της Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο.
Η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Αθήνα συμμετέχει, με εκδηλώσεις που διοργανώνονται σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, στην &
Παρασκευή 16.11.2018
|
Οι συνήθειες των αρχαίων Ελλήνων δεν βασίζονταν στην ταχύτητα και την εξοικονόμηση χρόνου όπως του σύγχρονου ανθρώπου, αλλά προέκυπταν από μια βαθιά και λεπτομερή μελέτη των αναγκών του σώματος και του πνεύματος. Η διατροφή τους, που αποτελούσε ένα σημαντικό κομμάτι της φιλοσοφικής τους θεώρησης, υπάκουε
Τετάρτη 14.11.2018
|
Ο ευρωπαϊκός αμπελώνας επανέρχεται με μια κανονική συγκομιδή το 2018. Πίσω από την παραγωγή της γείτονος Ιταλίας, ο γαλλικός αμπελώνας βρίσκεται στη δεύτερη θέση.
Το 2018, τα 28 κράτη μέλη της Ευρωπα
Πέμπτη 01.11.2018
|
Οι Έλληνες είμαστε γνωστοί μερακλήδες στον καφέ επενδύοντας ώρες σε αυτήν την καθημερινή απόλαυση. Το άρωμα και η γεύση του αποτελούν την πρώτη συντροφιά της ημέρας και συνήθως μας κάνει παρέα μέχρι και νωρίς το βράδυ.
Αποτελεί ένα είδος τέχνης που μας ταξιδεύει
Σάββατο 03.02.2018
|
|