Image
Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 11:56 Ελλάδα
 

Κ. Σπυριδάκη: 83 κενές οργανικές θέσεις στην Αστυνομία Λασιθίου

 Στη Βουλή επαναφέρει το σοβαρό και διαχρονικό πρόβλημα της υποστελέχωσης των αστυνομικών υπηρεσιών του Λασιθίου η Βουλευτής Λασιθίου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Κατερίνα Σπυριδάκη, με νέα Ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την οποία συνυπογράφει ο Γιώργος Μουλκιώτης, Βουλευτής Βοιωτίας και Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.
Η νέα κοινοβουλευτική παρέμβαση έρχεται σε συνέχεια διαδοχικών Ερωτήσεων και των απαντήσεων που έχει δώσει το αρμόδιο Υπουργείο, αναδεικνύοντας την απόσταση ανάμεσα στις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις περί ενίσχυσης της Ελληνικής Αστυνομίας και στην πραγματικότητα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι αστυνομικοί και οι πολίτες του Λασιθίου.
Σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Λασιθίου, τον Σεπτέμβριο του 2025 η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου αριθμούσε 250 υπηρετούντες αστυνομικούς έναντι 335 προβλεπόμενων οργανικών θέσεων, καταγράφοντας 85 κενές θέσεις.
Έναν χρόνο αργότερα, τον Σεπτέμβριο του 2026, η εικόνα παραμένει σχεδόν αμετάβλητη: 254 υπηρετούντες αστυνομικοί έναντι 337 οργανικών θέσεων, δηλαδή 83 κενές θέσεις.
Μέσα σε έναν ολόκληρο χρόνο, το οργανικό έλλειμμα μειώθηκε κατά μόλις δύο θέσεις.

Κάντε Like το daypress.gr