Image
Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2026 09:49 Αθλητισμός
 

ΟΦΗ – ΠΑΟΚ 2-1: Μεγάλη νίκη στο Παγκρήτιο

 Ο ΟΦΗ επικράτησε χθες με 2-1 του ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο, για την 8η αγωνιστική της Super League, βάζοντας τέλος σε ένα σερί τεσσάρων διαδοχικών ηττών. Αυτή ήταν η τρίτη φορά μέσα σε έξι μήνες που οι Κρητικοί απέφυγαν την ήττα από τους Θεσσαλονικείς, μετά την περσινή κατάκτηση του Κυπέλλου και τη φετινή ισοπαλία στη διοργάνωση.

Η ομάδα του Χρήστου Κόντη εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των φιλοξενούμενων και πήρε ένα πολύτιμο τρίποντο, χάρη στα γκολ των Φούντα (38’) και Ανδρούτσου (84’ πεν.). Ο Μπάνζα μείωσε στο 89’, χωρίς όμως να αλλάξει την έκβαση της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά, με τον Ζίβκοβιτς να απειλεί στα πρώτα δευτερόλεπτα, όμως ο Λίλο αντέδρασε σωστά. Στο 38’, ο Τσιφτσής δεν κατάφερε να απομακρύνει την κάθετη πάσα του Αϊτόρ προς τον Φούντα, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε το λάθος και άνοιξε το σκορ σε κενή εστία.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν πριν από την ανάπαυλα, με τους Εντιαγέ και Τάισον να χάνουν ευκαιρίες. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο τραυματισμός του Μιχαηλίδη και οι αλλαγές επηρέασαν τον ρυθμό του ΠΑΟΚ, ενώ ο ΟΦΗ βρήκε περισσότερους χώρους και απείλησε με τον Φούντα και τον Αθανασίου.

Στο 80’, ο Τσιφτσής απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Αθανασίου, ενώ στη συνέχεια σταμάτησε και την κεφαλιά του Κόντρο. Ωστόσο, στο δεύτερο διαδοχικό κόρνερ, ο διαιτητής Χρήστος Βεργέτης καταλόγισε πέναλτι για χέρι του Μπάμπα. Ο Ανδρούτσος εκτέλεσε εύστοχα στο 84’, κάνοντας το 2-0.

Ο ΠΑΟΚ μείωσε στο 89’ με κεφαλιά του Μπάνζα, έπειτα από πρώτη κεφαλιά του Χατζηδιάκου σε εκτέλεση κόρνερ, και πίεσε στα έξι λεπτά των καθυστερήσεων. Ο Λίλο, όμως, κράτησε το προβάδισμα του ΟΦΗ, αποκρούοντας δύσκολα τη σέντρα-σουτ του Ζίβκοβιτς στην τελευταία φάση.

Με τη νίκη αυτή, ο ΟΦΗ έφτασε τους 13 βαθμούς και ανέβηκε στην έκτη θέση, δύο βαθμούς πίσω από τον ΠΑΟΚ. Μεσοβδόμαδα, οι Κρητικοί αντιμετωπίζουν την ΑΕΛ στο AEL FC Arena (28/10, 19:30) για το Κύπελλο, ενώ ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την ΑΕΚ στην Τούμπα την ίδια ημέρα (20:30).

Διαιτητής: Χρήστος Βεργέτης (Αρκαδίας)

Κίτρινες κάρτες: Ανδρούτσος, Αθανασίου, Χατζηγιοβάνης – Γιάκιτς, Κόστα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΟΦΗ (Χρήστος Κόντης): Λίλο, Αθανασίου, Κρίζμανιτς, Νικολάου, Πούγγουρας, Ντίκμαν (72’ Γκονζάλες), Μπουχαλάκης (72’ Καραχάλιος), Ανδρούτσος, Αϊτόρ (72’ Χατζηγιοβάνης), Φούντας (90’ Αποστολάκης), Νους (79’ Κόντρο).

ΠΑΟΚ (Αλέσιο Λίσι): Τσιφτσής, Κένι, Κόστα (68’ Ελουστόντο), Μιχαηλίδης (53’ Χατζηδιάκος), Μπάμπα, Γιάκιτς (68’ Τέιλορ), Ζαφείρης, Ούγκρεσιτς (68’ Μπάνζα), Ζίβκοβιτς, Τάισον (87’ Σορετίρε), Εντιαγέ.


Κάντε Like το daypress.gr