Image
Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019 21:30 Πολιτική
 

Μητσοτάκης: Ο Πικραμμένος επικεφαλής του Επικρατείας. Τι είπε για τα εθνικά θέματα


Ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος θα τεθεί επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό STAR και τη Μάρα Ζαχαρέα ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ακόμη ότι στην τιμητική τελευταία θέση του Επικρατείας τοποθετείται ο ηθοποιός Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.

Παναγιώτης Πικραμμένος: Αυτός είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της ΝΔ

Αναφορικά με τις τουρκικές προκλήσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε την αναγκαιότητα ύπαρξης κοινής εθνικής γραμμής, σε συνεννόηση με τη Λευκωσία.

Ο πρόεδρος της ΝΔ σημείωσε ότι τα τεκταινόμενα στη Κύπρο αφορούν άμεσα την ΕΕ, καθώς η κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στον τομέα της ενέργειας περιλαμβάνει την αξιοποίηση των κοιτασμάτων και της ενεργειακής οδού της ανατολικής Μεσογείου.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα θέσει τα ζητήματα αυτά στην γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, στο πλαίσιο της συνόδου του ΕΛΚ.

Αναφορικά με τη σύγκληση του ΚΥΣΕΑ από τον Πρωθυπουργό, έκανε λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση. Σημείωσε ότι η χώρα έχει συμμαχίες εδώ και χρόνια και επέκρινε τον κ. Τσίπρα για υπερδραματοποίηση της κατάστασης. "Αν υπήρχε κάτι καινούργιο θα έπρεπε ο κ. Τσίπρας να έχει ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ανέφερε ".

Σφικτή και ευέλικτη δομή θα έχει το υπουργικό Συμβούλιο της ΝΔ δήλωσε στο Star ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Είπε πως σε θέσεις που χρειάζονται τεχνοκράτες θα υπάρχουν και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί και υφυπουργοί.

Περιμένω επενδύσεις και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης από τις επιχειρήσεις, είπε ο Κ Μητσοτάκης. Κάλεσε τις επιχειρήσεις να επιστρέψουν τις καταθέσεις που έχουν στο εξωτερικό στις ελληνικές τράπεζες καθώς δεν υπάρχει συστημικός κίνδυνος.

Είπε πως τα επιτόκια έχουν πέσει πλέον σε επίπεδα κάτω από αυτά της Ιταλίας.

Υπάρχουν δυνατότητες για επενδύσεις και είμαστε μπροστά σε επενδυτική άνοιξη της ελληνικής οικονομίας, ανέφερε.

Υπέρ της αύξησης του κατώτατου μισθού διπλάσια από το ΑΕΠ τάχθηκε ο κ. Μητσοτάκης. Σε δυο χρόνια θα έχει φθάσει τα 750 ευρώ, ανέφερε στο Star.

Θα διατηρηθούν τα επιδόματα είπε ο κ. Μητσοτάκης και τόνισε πως θα επαναφέρει τα πολυτεκνικά επιδόματα.

Μίλησε για δυο συντελεστές ΦΠΑ 11% και 22%, και φορολογικές ελαφρύνσεις το 2020.

Υπάρχουν περιθώρια μείωσης των κρατικών δαπανών είπε ο κ. Μητσοτάκης. Ανέφερε μεταξύ άλλων τις προμήθειες των νοσοκομείων, την υλοποίηση της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και ολοκληρωμένων συστημάτων και την αύξηση συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα.

Τόνισε ότι δεν θα απολυθεί κανένας δημόσιος υπάλληλος.

"Δεν μπορούμε να μειώσουμε το ΦΠΑ αλλά μπορούμε να μειώσουμε άμεσα το ΦΠΑ συνολικά στην εστίαση στο 13%" δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ στο Star. Η μείωση του ΦΠΑ σε δυο συντελεστές 11% και 22% θα γίνει το δεύτερο ήμισυ της θητείας μας , είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Χαρακτήρισε σαχλαμάρες τα περί επταήμερης εργασίας και κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για καλλιέργεια fake news σε βάρος της ΝΔ.

Ισχυρή εντολή ζήτησε ο Κ Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι αν δεν υπάρξει κυβέρνηση τότε η χώρα κινδυνεύει να ξαναπάει σε κάλπες λόγω απλής αναλογικής.

Πρέπει να τελειώσει η περίοδος της τοξικότητας και του διχασμού, είπε και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν την Χρυσή Αυγή και την Ελληνική Λύση του κ. Βελόπουλου.

Έκανε δε λόγο για έκτακτη ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, δεσμευόμενος ότι δεν θα υπάρξει καμία μείωση των συντάξεων.

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης