Image
Κυριακή 22 Μαρτίου 2020 12:55 Επικαιρότητα
 

Ταπετσαρία: Τώρα που #μένουμε_σπίτι, τοποθετούμε ταπετσαρίες που πάντα θέλαμε. Οδηγίες και προτάσεις


Ωραία! Μένουμε σπίτι όλοι και διαμορφώνουμε τον χώρο μας, τον χώρο πλέον που ζούσε 24 ώρες το 24ωρο λόγω κορονοϊού, όπως εμείς ονειρευόμαστε!

Δεν έχετε πιάσει τον εαυτό σας να ζηλεύει τα όμορφα διακοσμημένα σπίτια, τα στολισμένα με όμορφες γωνιές, τα σπίτια εκείνα που νιώθεις μια ευχαρίστηση να τα βλέπεις και να ζεις μέσα τους;

Σας έχουμε προτάσεις για να φτιάξετε το σπίτι των ... ονείρων σας!

Κάθε γωνιά μπορεί να γίνει όμορφη

Εμείς σας παραθέτουμε τα δεδομένα. Η τελική επιλογή δική σας!

Θέλετε να φρεσκάρετε τους τοίχους σας αλλά δεν είσαστε ακόμα σίγουροι αν πρέπει να τους βάψετε ή να τοποθετήσετε ταπετσαρία;

Παρακάτω σας παραθέτουμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της ταπετσαρίας σε σχέση με το βάψιμο.

Πλεονεκτήματα της ταπετσαρίας vs βαψίματος

•    H ταπετσαρία έχει διάρκεια ζωής περισσότερα από 15 χρόνια, γεγονός που την καθιστά μακροπρόθεσμα μια οικονομική επιλογή. Το βάψιμο, από την άλλη πλευρά, μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 10 χρόνια, ωστόσο το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι θα χρειαστεί να το ανανεώσετε πολύ πιο σύντομα.

•    Η ταπετσαρία προσκολλάται εύκολα στους τοίχους και καλύπτει μικρές ατέλειες της επιφάνειας του τοίχου, ειδικότερα αν πρόκειται για βινυλική ταπετσαρία.

•    Η ταπετσαρία προσθέτει ζεστασιά, βάθος και στυλ στον χώρο, κάτι που το απλό βάψιμο δεν επιτυγχάνει.

•    Η ποικιλία σχεδίων, οι ενδιαφέρουσες υφές και τα διάφορα χρωματιστά μοτίβα της ταπετσαρίας αναβαθμίζουν σημαντικά την αισθητική του χώρου.

•    Οι ταπετσαρίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να προσδώσουν ένα συγκεκριμένο στυλ διακόσμησης στο χώρο, όπως μοντέρνο, κλασσικό, μινιμαλιστικό, ρετρό ή vintage. Μπορούν επίσης να τοποθετηθούν σε ένα μόνο τοίχο του χώρου σαν αισθητική πινελιά.

•    Επίσης μια ενδιαφέρουσα επιλογή είναι οι πανοραμικές φωτοταπετσαρίες (murals) που προσδίδουν στο δωμάτιο μια εντελώς καινούργια διάσταση καθώς προσθέτουν φως, βάθος, προοπτική. Τα θέματα της φωτοταπετσαρίας είναι ποικίλα. Για εκείνους που προτιμούν την εικόνα μιας πολυσύχναστης πόλης, μια φωτογραφία με τους ουρανοξύστες της Νέας Υόρκης ή της Σαγκάης είναι η ιδανική επιλογή. Για εκείνους πάλι που προτιμούν ένα ήρεμο και χαλαρωτικό τοπίο, οι φωτογραφίες από τη φύση είναι ότι καλύτερο για την ψυχική τους υγεία, όπως για παράδειγμα μια παραλία, οι καταρράκτες του Νιαγάρα, η ζούγκλα του Αμαζονίου και πολλά άλλα.

•    Οι περισσότερες ταπετσαρίες καθαρίζονται πολύ εύκολα, αφού μπορούν απλά να πλυθούν με ένα βρεγμένο πανί ( αν  πλένεται η ταπετσαρία σας φαίνεται  από την ένδειξη με τα κυματάκια στο οπισθόφυλλο). Πριν την τοποθέτηση ταπετσαρίας, καλό είναι να  έχετε στο μυαλό σας πως αν θέλετε να πετύχετε το καλύτερο επιθυμητό  αποτέλεσμα θα πρέπει οι τοίχοι σας να είναι καθαροί και λείοι και η τοποθέτηση να γίνει από έμπειρο και εξειδικευμένο συνεργείο.

•    Τέλος, χάρη στη νέα τεχνολογία, Viles – Non Woven, η οποία εφαρμόζεται πλέον στις καλές ταπετσαρίες, η αφαίρεση της ταπετσαρίας από τον τοίχο είναι μια απλή διαδικασία και δεν αφήνει ίχνη κόλλας.

Μειονεκτήματα της ταπετσαρίας vs βαψίματος

•    Η τοποθέτηση της είναι πιο χρονοβόρα διαδικασία σε σχέση με το βάψιμο και προϋποθέτει κάποιες τεχνικές γνώσεις.

•    Όταν βαρεθείτε την ταπετσαρία θα πρέπει να την αφαιρέσετε, δεν μπορείτε απλά να τη περάσετε από πάνω με μπογιά ή να την καλύψετε με άλλη ταπετσαρία.

•    Προτού επιχειρήσετε να την τοποθετήσετε, θα πρέπει να προσέξετε κάποια πράγματα, όπως να είναι καλά ευθυγραμμισμένα τα κομμάτια και να σχηματίζεται σωστό το σχέδιο.
Έχοντας λάβει υπόψη μας όλους τους παράγοντες, καταλήξαμε ότι η ταπετσαρία προσθέτει χρώμα, σχέδιο και χαρακτήρα σε ένα δωμάτιο, κάτι το οποίο δεν επιτυγχάνεται με το βάψιμο, το οποίο μακροπρόθεσμα μπορεί να αποδειχθεί πιο δαπανηρή επιλογή.

Ταπετσαρίες τοίχου για διάφορα στυλ διακόσμησης 

Φωτοταπετσαρίες τοίχου 

Παιδικές φωτοταπετσαρίες με τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών 

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr