Image
Σάββατο 28 Μαρτίου 2020 18:45 Επικαιρότητα
 

Μπολονέζ φούρνου


Η διάσημη ιταλική μακαρονάδα μπαίνει σε στρώσεις σε πυρίμαχο σκεύος, καλύπτεται με πλούσια κρέμα και γίνεται ένα πιάτο πραγματικά πεντανόστιμο. Το λες και παστίτσιο με λεπτό μακαρόνι!

 

Υλικά

500γρ. σπαγγέτι βρασμένο al dente

Για τον κιμά

500γρ. κιμά μοσχαρίσιο

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ

1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας

½ φλιτζάνι κρασί λευκό, ξηρό

2 κουτ. γλυκού ζάχαρη

3-4 φύλλα βασιλικού ψιλοκομμένα

4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα

300ml κρέμα γάλακτος

20γρ. βούτυρο

20γρ. αλεύρι

100γρ. παρμεζάνα τριμμένη

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΓΙΑ ΥΛΙΚΑ

Διαδικασία

Για τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τον κιμά, ανακατεύετε συνεχώς και σοτάρετε μέχρι να ψηθεί ελαφρά. Σβήνετε με το κρασί και ανακατεύετε για 2-3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

 

Προσθέτετε τα ντοματάκια, τον πελτέ, τη ζάχαρη, τα μυρωδικά και αλατοπίπερο. Αφήνετε τον κιμά να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Μόλις τον κατεβάσετε από τη φωτιά προσθέτετε μερικές κουταλιές παρμεζάνα και ανακατεύετε.

 

Για την κρέμα: Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνετε το βούτυρο, προσθέτετε το αλεύρι και ανακατεύετε να διαλυθεί. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα, ανακατεύετε να ομογενοποιηθεί η κρέμα και την κρατάτε στην άκρη.

 

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170οC. Σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο κάνετε μία στρώση κιμά, μία μακαρόνια και άλλη μία κιμά. Καλύπτετε την επιφάνεια με το μίγμα της κρέμας και ψήνετε στον φούρνο μέχρι να ροδίσει.

www.olivemagazine.gr

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης