Image
Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020 21:10 Επικαιρότητα
 

Αλλάζουμε το παιδικό δωμάτιο: Όμορφες προτάσεις τώρα που #μένουμε_σπίτι


Η διακόσμηση ενός παιδικού δωματίου συνιστά την απόλυτη δημιουργική πρόκληση! 

Οι αποφάσεις που θα χρειαστεί να πάρουμε είναι πολλές και κάποιες φορές δύσκολες καθώς οι διαθέσιμες επιλογές είναι άπειρες.

Τι χρώμα θα είναι οι τοίχοι, τι θα επιλέξουμε για το πάτωμα του δωματίου, πως θα είναι το φωτιστικό, τι χρώμα και σχέδιο θα έχει η κουρτίνα, τι έπιπλα θα χρειαστούμε και πως θα τα τοποθετήσουμε στο χώρο κι άλλα πολλά διλήμματα που θα προκύψουν στη πορεία.

Δεν υπάρχουν όρια στις προοπτικές, ούτε κανόνες διακόσμησης που να περιορίζουν τη φαντασία μας. Για πολλούς το πιο διασκεδαστικό κομμάτι είναι οι τοίχοι του παιδικού δωματίου. Οι τοίχοι είναι σαν μεγάλοι λευκοί καμβάδες που περιμένουν να γεμίσουν με χρώματα και σχέδια.

Οπλιστείτε με υπομονή, επιστρατεύστε όλη σας τη θετική ενέργεια και ξεκινήστε για ένα μακρύ δημιουργικό ταξίδι. Δώστε έμφαση στους τοίχους … Ο τρόπος που θα επιλέξετε να ντύσετε τους τοίχους του παιδικού δωματίου είναι καθοριστικός για το τελικό ύφος και την αισθητική που θέλετε να δώσετε στο χώρο.

Οι διαθέσιμες επιλογές είναι πολλές, άλλες περισσότερο κι άλλες λιγότερο μοντέρνες, πρωτότυπες ή οικονομικές. Σε κάθε περίπτωση η τελική επιλογή είναι δική σας. Μπορείτε να βάψετε το δωμάτιο με χαρούμενα παστέλ χρώματα, να κάνετε αρμονικούς συνδυασμούς χρωμάτων ή να «παίξετε» με διαφορετικές αποχρώσεις του ιδίου χρώματος. Φροντίστε πρώτα από όλα τα χρώματα να είναι οικολογικά, χωρίς τοξικές ουσίες, και επίσης αποφύγετε τα πολύ έντονα και ψυχρά χρώματα γιατί κουράζουν τα μάτια και δημιουργούν εκνευρισμό στα παιδιά.

Μπορείτε επίσης να ζωντανέψετε το χώρο, τοποθετώντας παιδικά αυτοκόλλητα στους τοίχους ή τις ντουλάπες. Επιλέξτε αυτοκόλλητα με το αγαπημένο τους θέμα ή τον αγαπημένο τους ήρωα (ήρωες της Disney, ζωάκια, παραστάσεις από το διάστημα, κάστρα με νεράιδες, αγωνιστικά αυτοκίνητα, αθλήματα κ.α) ή στολίστε τους τοίχους με πολύχρωμα παιδικά παζλ και παιδικές ζωγραφιές και δώστε στο δωμάτιο ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα. Άλλη μια εξαιρετική ιδέα για τη διακόσμηση του δωματίου είναι η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου ή φωτοταπετσαρίας. Αν κάνετε μια έρευνα στην αγορά θα εκπλαγείτε από την ποικιλία διαθέσιμων σχεδίων, χρωμάτων και μοτίβων.

Η ταπετσαρία δίνει μια παραμυθένια αίσθηση στο παιδικό δωμάτιο καθώς μπορεί να συνδυάζει με αρμονικό τρόπο χαρούμενα χρώματα και ζωηρές παραστάσεις με αγαπημένους παιδικούς ήρωες. Επίσης μπορείτε, αν θέλετε, να επενδύσετε ένα μόνο τοίχο του δωματίου ή να βάλετε μια παιδική μπορντούρα στην ευθεία που συναντιούνται δύο διαφορετικές αποχρώσεις χρώματος κατά μήκος των τοίχων.
 
Μια ωραία πρόταση που θα λατρέψουν τα μικρότερα παιδιά είναι να ντύσετε τον ένα τοίχο του δωματίου με μια φωτοταπετσαρία που να απεικονίζει τον ήρωα Disney που λατρεύει το παιδί σας.

Επιλέξτε τον Μίκυ, την Μίνυ, τα αυτοκινητάκια McQueen, τις αγαπημένες πριγκίπισσες, τον Winnie και την παρέα του, την Hello Kitty , την Peppa το γουρουνάκι κ.α.

 
Μια ακόμα ενδιαφέρουσα πρόταση είναι να ντύσετε τον ένα τοίχο με τη φωτοταπετσαρία ενός παγκόσμιου χάρτη. Προσθέτει χρώμα και στυλ στο δωμάτιο και σίγουρα θα φανεί χρήσιμος για το παιδί σας στο μέλλον, καθώς θα του δίνει πάντα κίνητρο να ανακαλύπτει νέους τόπους και να ταξιδεύει νοερά κι όχι μόνο.

Σας προτείνουμε επίσης ανεπιφύλακτα την ταπετσαρία με τα φωσφορούχα αστεράκια που τοποθετείται στην οροφή του δωματίου και δίνει την αίσθηση έναστρου ουρανού. Σίγουρα τα μικρά σας θα την λατρέψουν!! Μια ακόμα πρωτότυπη, αλλά λιγότερο οικονομική ιδέα, είναι η ζωγραφική στους τοίχους. Μπορείτε να καλέσετε έναν ζωγράφο παιδικών παραστάσεων, ο οποίος θα αναλάβει να σχεδιάσει και να χρωματίσει τους τοίχους του δωματίου σύμφωνα με τις απαιτήσεις του χώρου και τις δικές σας προτιμήσεις.

Το θέμα της παράστασης το επιλέγετε εσείς σε συνεργασία με τον ζωγράφο. Συνήθως στα αγόρια αρέσουν οι σούπερ ήρωες, τα αυτοκίνητα, τα αθλήματα, τα άγρια ζώα, οι πειρατές, το διάστημα κ.α. ενώ στα κορίτσια αρέσουν οι νεράιδες, οι πριγκίπισσες και οι ήρωες από τα παραμύθια.

Τέλος μια ιδιαίτερα πρωτότυπη ιδέα είναι να τοποθετήσετε αυτοκόλλητο μαυροπίνακα ή άσπρο πίνακα σε ένα τοίχο ή ένα τμήμα του τοίχου, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στα παιδιά με καλλιτεχνικές ανησυχίες να διακοσμήσουν τον τοίχο τους με δικά τους σχέδια που θα αλλάζουν κάθε φορά ανάλογα με τη διάθεση και το κέφι τους.

Η διαδικασία διακόσμησης ενός παιδικού δωματίου μπορεί να αποδειχθεί λίγο αγχωτική για τα παιδιά και τους μεγάλους, καθώς περιλαμβάνει τη μετακίνηση επίπλων, την επιλογή σχεδίων, χρωμάτων και μοτίβων. Μια λύση είναι να ζητήσετε από το παιδί σας να συμμετάσχει στην όλη διαδικασία, αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για παιδιά λίγο μεγαλύτερης ηλικίας. Για παράδειγμα ένα παιδί ηλικίας 5 έως 10 ετών μπορεί να μάθει να είναι υπεύθυνο μέσα από μικρά καθήκοντα που θα του αναθέσετε, όπως την επιλογή σχεδίου ταπετσαρίας ή άλλων αντικειμένων διακόσμησης που ταιριάζουν στο δωμάτιο.

Σίγουρα η αρμονική συνεργασία μεταξύ γονιών και παιδιών βοηθάει στη δημιουργία του ιδανικού αποτελέσματος.

 

 

 

 

 

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης