Image
Τρίτη 31 Μαρτίου 2020 18:20 Τεχνολογία
 

Η Huawei δημοσιεύει τον Ετήσιο Απολογισμό της για το 2019


Η Huawei ανακοίνωσε σήμερα τον Ετήσιο Απολογισμό της για το 2019, και παρουσίασε μια σταθερή επιχειρησιακή επίδοση. Τα συνολικά έσοδα από  πωλήσεις για το 2019 ανήλθαν στα 123 δισ. δολάρια ΗΠΑ ή 858,8 δισ. γουάν Κίνας (CNY), παρουσιάζοντας ετησίως άνοδο 19,1%, τα καθαρά κέρδη της ανήλθαν σε 9 δισ. δολάρια ΗΠΑ ή 62,7 δισ. γουάν Κίνας (CNY) και οι ταμειακές της ροές από λειτουργικές δραστηριότητες ανήλθαν σε 13,1 δισ. δολάρια ΗΠΑ ή 91,4 δισ. γουάν Κίνας (CNY), παρουσιάζοντας άνοδο της τάξης του 22.4% σε ετήσια βάση. Στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης, συνεχιζόμενης επένδυσης στην τεχνολογική καινοτομία και την έρευνα, η Huawei επένδυσε το 15,3% των εσόδων της το 2019 -19 δισ. δολάρια ΗΠΑ ή 131,7 δισ. γουάν Κίνας (CNY)- στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D). Η συνολική δαπάνη της εταιρείας στον τομέα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) την τελευταία δεκαετία ξεπερνά πλέον τα 86 δισ. δολάρια ΗΠΑ ή 600 δισ. γουάν Κίνας (CNY).

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο κ. Eric Xu, RotatingChairman της Huawei: «Το 2019 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για την Huawei. Παρά την τεράστια πίεση που δέχτηκε από εξωγενείς παράγοντες, η ομάδα μας προχώρησε με ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία αξίας για τους πελάτες μας. Εργαστήκαμε σκληρά για να κερδίσουμε το σεβασμό και την εμπιστοσύνη τους, καθώς επίσης και των συνεργατών μας σε όλο τον κόσμο. Η επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας παραμένει σταθερή».

Το 2019, ο τομέας των Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων της Huawei οδήγησε στην εμπορική ανάπτυξη των δικτύων 5G. Για την προώθηση της καινοτομίας και την ευρύτερη υιοθέτηση των εφαρμογών 5G, η εταιρεία, σε παγκόσμιο επίπεδο, δημιούργησε από κοινού με παρόχους κέντρα καινοτομίας 5G. Οι ειδικές λύσεις σταθμού βάσης τύπου RuralStar της Huawei μπορούν να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά προβλήματα κάλυψης σε απομακρυσμένες περιοχές. Αυτές οι λύσεις χρησιμοποιούνται σε περισσότερες από 50 χώρες και περιοχές, φέρνοντας το ασύρματο internet σε περισσότερα από 40 εκατομμύρια άτομα που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές. Το 2019, τα έσοδα από πωλήσεις του τομέα Τηλεπικοινωνιακών Παρόχων  της Huawei έφτασαν τα 42,5 δισ. δολάρια ΗΠΑ ή 296,7 δισ. γουάν Κίνας (CNY), παρουσιάζοντας  ετησίως άνοδο κατά 3,8%.

Στο τομέα των Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών η Huawei συνεχίζει να υποστηρίζει τον ψηφιακό μετασχηματισμό των πελατών της σε όλους τους κλάδους, καθώς η εταιρεία βοηθά να τεθούν τα θεμέλια για τον ψηφιακό κόσμο. Σε παγκόσμιο επίπεδο, περισσότερες από 700 πόλεις και 228 εταιρείες από το Fortune Global 500 επέλεξαν την Huawei ως στρατηγικό εταίρο για το ψηφιακό μετασχηματισμό τους. Το 2019, η Huawei ανακοίνωσε τη στρατηγική της σε θέματα πληροφορικής με στόχο την δημιουργία εύφορων συνθηκών  προκειμένου να ευδοκιμήσει ο ευφυής ψηφιακός κόσμος. Στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, η εταιρεία εγκαινίασε τον ταχύτερο AI επεξεργαστή στον κόσμο, το Ascend 910 και το εκπαιδευτικό  σύστημα Cluster AI Atlas 900. Το 2019, τα έσοδα από τον τομέα Εταιρικών/Επιχειρηματικών πελατών  της Huawei ανήλθαν στα 12,8 δισ. δολάρια ΗΠΑ ή 89,7 δισ. γουάν Κίνας (CNY), παρουσιάζοντας ετησίως άνοδο κατά 8.6%.

Στον τομέα των καταναλωτικών προϊόντων η Huawei συνεχίζει να παρουσιάζει ισχυρή δυναμική ανάπτυξη, με συνολική ετήσια παραγωγή 240 εκατομμύρια smartphones. Η εταιρεία περαιτέρω αναφέρει πρόοδο στην ανάπτυξη του έξυπνου οικοσυστήματος (Seamless AI Life) σε όλες τις κατηγορίες συσκευών, συμπεριλαμβανομένων των laptops, των tablets, wearables και των έξυπνων οθονών. Το 2019, τα έσοδα από τις καταναλωτικές δραστηριότητες της Huawei ανήλθαν σε 66,9 δισ. δολάρια ΗΠΑ ή 467,3 δισ. γουάν Κίνας (CNY), παρουσιάζοντας άνοδο κατά 34% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

«Το εξωτερικό περιβάλλον θα γίνει πιο περίπλοκο το επόμενο διάστημα», προειδοποίησε ο Xu. «Πρέπει να συνεχίσουμε να ενισχύουμε την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και υπηρεσιών μας, προωθώντας την καινοτομία και δημιουργώντας μεγαλύτερη αξία για τους πελάτες μας και την κοινωνία εν γένει. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να αξιοποιήσουμε τις ιστορικές ευκαιρίες που παρουσιάζει ο ψηφιακός και έξυπνος μετασχηματισμός των βιομηχανιών προκειμένου να διατηρήσουμε  την ισχυρή μας ανάπτυξη μακροπρόθεσμα».

Οι Οικονομικές Καταστάσεις της Έκθεσης Απολογισμού του 2019 έχουν ελεγχθεί από ανεξάρτητη διεθνή ελεγκτική εταιρία, την KPMG. Για τη λήψη του ετήσιου απολογισμού του 2019 της Huawei, μπορείτε να επισκεφθείτε  το σύνδεσμο: www.huawei.com/en/press- events/annual-report/2019.

Οι ετήσιες ισοτιμίες υπολογίζονται σε γουάν Κίνας, CNY.

Τα ποσά μετατράπηκαν σε δολάρια ΗΠΑ χρησιμοποιώντας την ισοτιμία κλεισίματος της 31ης Δεκεμβρίου 2019, ύψους US $ 1,00 = CNY 6,9840, τα οποία έχουν στρογγυλοποιηθεί στο κοντινότερο CNY / US $ 0,1 δισεκατομμύριο. Εκτός αν ορίζεται διαφορετικά, τα ποσά αφορούν το τέλος του 2019.

newsbeast.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης