Image
Κυριακή 12 Απριλίου 2020 11:25 Συνταγές
 

Συνταγή για την Κυριακή των Βαϊων: Μπουρδέτο ή Μπουργιέτο


Μπουρδέτο ή Μπουργιέτο για την Κυριακή των Βαϊων

ΥΛΙΚΑ
1.5 κιλό φρέσκος μπακαλιάρος
1 ποτήρι του νερού λάδι
2 φλυτζάνια  χοντροκομμένο κρεμμύδι
1/3 φλυτζάνι χυμό λεμονιού
1 φλυτζάνι νερό
αλάτι - φρεσκοκομμένο μαύρο πιπέρι.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλατοπιπερώστε τον μπακαλιάρο. Σε μια ρηχή αλλά ευρύχωρη κατσαρόλα ζεστάνετε το λάδι και προσθέστε τα κρεμμύδια. Χαμηλώστε τη φωτιά και σωτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά. Προσθέστε αλάτι, πιπέρι και τη μισή ποσότητα από το χυμό του λεμονιού. Προσθέστε μισό φλυτζάνι νερό και σιγοβράστε τα κρεμμύδια για άλλα 15 λεπτά μέχρι να γίνουν πολύ μαλακά. Τοποθετείστε τον μπακαλιάρο στην κατσαρόλα, πάνω από τη στρώση των κρεμμυδιών. Προσθέστε το υπόλοιπο λεμόνι και νερό και σιγοβράστε για 25 περίπου λεπτά μέχρι να ψηθεί το ψάρι. Η σάλτσα που θα γίνει από τα κρεμμύδια και τη ζελατίνη του ψαριού θα σας εντυπωσιάσει με την πυκνότητα της. Σερβίρετε αμέσως.

Καλή επιτυχία και χρόνια πολλά.

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης