Image
Δευτέρα 25 Μαΐου 2020 15:25 Ελλάδα
 

Επίθεση με βιτριόλι: Βγήκαν τα αποτελέσματα για το οξύ - Βαθιά τα εγκαύματα της 34χρονης


Θειικό οξύ, δηλαδή με απλά λόγια βιτριόλι, είναι το υγρό που η μασκοφόρος με τα μαύρα ρούχα έριξε στο πρόσωπο της 34χρονης Ιωάννας. Μια ιδιαίτερα επικίνδυνη ανόργανη καυστική ουσία η οποία χρησιμοποιείται στη βιομηχανία και δεν πωλείται στο εμπόριο.

Αυτό είναι το πόρισμα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Γενικό Χημείο του Κράτους, οι οποίες έδειξαν ακριβώς το «όπλο» της μυστηριώδους γυναίκας που θέλησε με αυτό τον φρικαλέο τρόπο να διαλύσει το πρόσωπο της όμορφης Ιωάννας.

Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν από πού μπορεί να προμηθεύτηκε το βιτριόλι η δράστις, τι άκρες είχε ενώ εξετάζουν και το ενδεχόμενο μέσω οδηγιών από το διαδίκτυο να το παρασκεύασε μόνη της.

Την ίδια ώρα συνεχίζουν την εξέταση του υλικού από τις κάμερες έτσι ώστε να εντοπίσουν το δρομολόγιο της άγνωστης γυναίκας ενώ, όπως δημοσιεύει το protothema.gr, το απόγευμα αν πάρουν το «οκ» από τους γιατρούς θα επισκεφθούν την κοπέλα στο νοσοκομείο με την ελπίδα ότι θα ανακαλέσει στη μνήμη της γεγονότα που θα ρίξουν φως στον λαβύρινθο των ερευνών.

 Βαθιά τα εγκαύματα της 34χρονης, έχει πολύ δρόμο

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε την Παρασκευή η 34χρονη, η οποία δέχθηκε επίθεση με βιτριόλι από άγνωστη, την ώρα που πήγαινε στη δουλειά της στην Καλλιθέα. 

Η διευθύντρια της μονάδας εγκαυμάτων του Θριάσιου Νοσοκομείου, Μαρία Καλοφώνου, που χειρούργησε την άτυχη κοπέλα, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» και τόνισε πως τα εγκαύματά της είναι πολύ βαθιά και η αποκατάστασή τους δύσκολη. 

Η πρώτη επέμβαση πήγε καλά, αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες πιθανόν εφ’ όρου ζωής. 

«Ελπίζουμε για το καλύτερο. Από το χημικό έγκαυμα έχει καεί όλο το πάχος του δέρματος και προσπαθούμε να το αποκαταστήσουμε. Είναι δύσκολη η αποθεραπεία και η ασθενής έχει πολύ δρόμο μπροστά της», είπε η κ. Καλοφώνου. 

Στο πλευρό της βρίσκεται ομάδα ψυχολόγων που τη στηρίζει, ενώ εκείνοι θα αποφασίσουν αν θα δει τον εαυτό της στον καθρέφτη και πότε. 

Λύτρας: «Πιθανή η δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας»

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος της 34χρονης, Α. Λύτρας, ο οποίος μίλησε στην εκπομπή σημείωσε πως η ποσότητα καυστικού υγρού που έριξε η μαυροντυμένη γυναίκα στην πελάτη του, ήταν τόσο μεγάλη που θα μπορούσε και να τη σκοτώσει. 

«Εκτιμώ πως η τελική δίωξη που θα ασκηθεί θα είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο», είπε. 

Σημείωσε πως οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται και διευκρίνισε πως η 34χρονη δεν έχει υποδείξει στην αστυνομία κάποιον που να θεωρεί η ίδια ύποπτο για την υπόθεση. Αυτό που τους έχει πει είναι ότι πιθανόν να προέρχεται από τον εργασιακό της χώρο, καθώς η γυναίκα φαίνεται ότι γνώριζε πολύ καλά τον χώρο, όπου στεγάζονται τα γραφεία της εταιρείας, όπου εργάζεται. 

Πάντως δεν έχει πει πολλά πράγματα στους αστυνομικούς και αυτό γιατί βρίσκεται ακόμα σε κατάσταση σοκ και υποφέρει από φρικτούς πόνους. 

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό της δράστιδος. 

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης