Δευτέρα 08 Ιουνίου 2020 22:10 Συνταγές Σπιτικό παγωτό με γεύση μέντας Υλικά 500 γρ. γάλα 250 γρ. κρέμα γάλακτος 3 αυγά μόνο τους κρόκους 1 κουταλιά σούπας κοφτή κορν φλάουρ 250 γρ. ζάχαρη 1/2 ματσάκι φύλλα μέντας 4 κ.γ. λικέρ μέντα Εκτέλεση Σε ένα μπολ με το μίξερ χτυπάτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κορν φλάουρ μέχρι να ασπρίσουν καλά. Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθούν τα προσθέτετε μέσα στο μπολ με τους κρόκους και ανακατεύετε καλά. Κατόπιν, βάζετε το μείγμα αυτό μέσα σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να πήζει ελαφρώς. Πριν πήξει, το κατεβάζετε από τη φωτιά και το αδειάζετε σε ένα μπολ. Το αφήνετε να κρυώσει. Σε μια κατσαρόλα βράζετε νερό και προσθέτετε τα φύλλα μέντας χωρίς τα κοτσάνια. Τα ζεματάτε για 2 λεπτά και με λίγο γάλα τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ. Αδειάζετε το μείγμα στο μπολ με το άλλο μείγμα που έχετε αφήσει να κρυώσει και προσθέτετε το λικέρ. Ανακατεύετε καλά και το αφήνετε να παγώσει στην κατάψυξη για 2-3 ώρες. Σερβίρετε σε μπολάκια. newsbeast.gr Κάντε Like το daypress.gr Δειτε επισης... Συνταγές Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2024 11:41 Κεραμέως: Την τελευταία πενταετία έχουμε 500.000 νέες θέσεις εργασίας Συνταγές Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024 12:08 Ριζότο μανιταριών Συνταγές Πέμπτη 05 Σεπτεμβρίου 2024 13:17 «Παχουλή» και χλιδάτη: Τυρόπιτα με μπεσαμέλ του ονείρου! Συνταγές Τετάρτη 31 Ιουλίου 2024 11:14 Τεμπέλικη τυρόπιτα στο τσακ μπαμ !!! 9 apo 12 3 apo 12