Image
Τετάρτη 10 Ιουνίου 2020 16:25 Συνταγές
 

Εύκολο σοκολατένιο γλυκό με δύο μόνο υλικά


Υλικά

  • 400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
  • 300 γρ. μαύρη σοκολάτα ( ή κουβερτούρα)

Εκτέλεση

  1. Αλείφετε με λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο μια φόρμα ή ένα αντικολλητικό μικρό ταψί
  2. Στρώνετε σε αυτό μία λαδόκολλα. Και αλείφετε πάλι και στρώνετε ακόμη μία λαδόκολλα
  3. Παίρνετε τη μαύρη σοκολάτα και τη σπάτε σε κομμάτια
  4. Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνετε το ζαχαρούχο και μέσα σε αυτό τη σοκολάτα. Τα ζεσταίνετε σε χαμηλή φωτιά, ενώ ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθούν τα δύο υλικά. Υπολογίστε περίπου στα 4 λεπτά.
  5. Μόλις είναι έτοιμο το μείγμα, το ρίχνετε στη φόρμα και το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει για 3 με 4 ώρες ή όλη τα νύχτα.
  6. Μόλις είναι έτοιμο, το βγάζετε από τη φόρμα και τη λαδόκολλα και το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
newsbeast.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης