Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020 15:25 Συνταγές Γρανίτα καρπούζι Υλικά για 4 άτομα 1½ κιλό ψίχα καρπουζιού (ζυγισμένη χωρίς φλούδα και κουκούτσια) 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη ½ φλιτζ. τσαγιού νερό χυμός από ½ λάιμ κατά προτίμηση βιολογικό Εκτέλεση Ρίχνετε τη ζάχαρη σε μια μικρή κατσαρόλα με το νερό και βράζετε για 5 λεπτά (από την στιγμή που θα αρχίσει ο βρασμός). Προσθέτετε το χυμό λάιμ και αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς. Βάζετε λίγο λίγο το καρπούζι σε ένα μπλέντερ και πολτοποιείτε καλά. Ρίχνετε τον πολτό σε ένα μπολ. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσετε με όλο το καρπούζι. Ρίχνετε στο μπολ με τον πολτό του καρπουζιού, το κρύο σιρόπι και ανακατεύετε πολύ καλά. Ρίχνετε το μείγμα σε ένα σκεύος (κατά προτίμηση μεταλλικό) και βάζετε την γρανίτα στο ψυγείο. Μετά από 1½ ώρα βγάζετε τη γρανίτα από το ψυγείο και με ένα πιρούνι «ξύνετε» για να γίνει το μείγμα «ψιχουλιαστό». Ξαναβάζετε τη γρανίτα στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. newsbeast.gr Κάντε Like το daypress.gr Δειτε επισης... Συνταγές Τετάρτη 24 Ιουλίου 2024 18:16 Φανταστικό Μωσαϊκό Σοκολάτας Συνταγές Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024 17:00 Αλμυρά pancakes πατάτας Συνταγές Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 14:54 Matcha latte: Η απόλυτη συνταγή για το πιο θρεπτικό ρόφημα Συνταγές Παρασκευή 21 Ιουνίου 2024 14:38 Κοτόπουλο με πιπεριές σε τορτίγιες 9 apo 12 3 apo 12