Image
Κυριακή 12 Ιουλίου 2020 23:12 Τουρισμός
 

Προβολή της Κρήτης παρουσία του Περιφερειάρχη σε 150 Γερμανούς πράκτορες και δημοσιογράφους

Προβολή της νέας καμπάνιας της Περιφέρειας Κρήτης ως ποιοτικού και ασφαλή προορισμού στο πλαίσιο των δράσεων για την επανεκκίνηση του τουρισμού στο νησί, έγινε σε εκδήλωση στον Ανισαρά Ηρακλείου σε αποστολή 150 Γερμανών Πρακτόρων και Δημοσιογράφων Γερμανικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης. Η δράσης που διοργανώθηκε από τη ALLTOURS FLUGREISEN, ένας εκ των κορυφαίων Γερμανών tour – operators, για την προβολή της Κρήτης και την υποστήριξη της επανεκκίνησης της τουριστικής σεζόν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης παραβρέθηκε στην παρουσίαση και συναντήθηκε με εκπροσώπους των τουριστικών πρακτορείων και Γερμανικών ΜΜΕ.
Η συγκεκριμένη δράση της ALLTOURS και τον τοπικό εκπρόσωπο της DANAOS TRAVEL περιλάμβανε φιλοξενία 150 επιλεγμένων τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων στο ξενοδοχείο ALLSUN ZORBAS στη Χερσόνησο, εκδρομές στα αξιοθέατα του νησιού, επίσκεψη σε επιλεγμένα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία και παρουσιάσεις. Βασικός στόχος ήταν να αναδείξει την Κρήτη ως ασφαλή και αξιόπιστο προορισμό για την δύσκολη περίοδο που διανύουμε, όπου οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις διακοπές τους, αλλά με ασφαλή και οργανωμένο τρόπο.
Κατά την διάρκεια της παρουσίασης του προγράμματος στους δημοσιογράφους ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κυριάκος Κώτσογλου έκανε παρουσίαση του προορισμού, της νέας καμπάνιας προβολής της Περιφέρειας Κρήτης για την Αυθεντικότητά της, αλλά και της καθαρότητας της εν μέσω Covid-19, μαζί με τον Προϊστάμενο Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Νίκο Αλεξάκη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν επίσης, o Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης, Δρ. Νίκος Ραπτάκης, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού και Τεχνικών Έργων του Δήμου Χερσονήσου Κωνσταντίνος Αναστασάκης και ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου.
Οι Γερμανοί πράκτορες και δημοσιογράφοι είχαν την ευκαιρία να βιώσουν την καθημερινότητα των διακοπών στην Κρήτη και το συνδυασμό της πραγματικής εμπειρίας διακοπών με τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας.
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους Γερμανούς πράκτορες και δημοσιογράφους τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στο νησί και για την θέληση τους στην δύσκολη συγκυρία να ενισχύσουν τον τουρισμό της Κρήτης. Ο κ Αρναουτακης αναφέρθηκε στην συνεργασία της Περιφέρειας με τους φορείς του τουρισμού στα μέτρα ασφαλείας και ότι η Κρήτη έχει καταγράψει ελάχιστα κρούσματα κορονοϊού και αποτελεί ασφαλή προορισμό.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της Alltours, Dr. Thomas Daubenbüchel ευχαριστώντας τον Περιφερειάρχη και τους συνεργάτες του δήλωσε : «Είναι χαρά μας που βρισκόμαστε στην Κρήτη, ένα αγαπημένο προορισμό για τους Γερμανούς. Είναι επίσης πολύ ενθαρρυντικό γεγονός ότι η Κρήτη έχει καταφέρει να περιορίσει σημαντικά τα κρούσματα και να αναδεικνύεται έτσι σε ένα ασφαλή προορισμό. Οι πελάτες αναζητούν προορισμούς όπου να μπορούν να απολαύσουν ξένοιαστά τις διακοπές τους και η Κρήτη είναι ένα από του βασικούς που προβάλουμε με αυτά τα χαρακτηριστικά. Η Alltours στηρίζει διαχρονικά την Κρήτη και την Ελλάδα γενικότερα, που αποτελούν, μετά την Ισπανία, το δεύτερο μεγαλύτερο προορισμό για μας, στέλνοντας εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες κάθε χρόνο και κάνοντας επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων. Αυτό συνεχίζουμε να κάνουμε και φέτος, παρά τις δυσκολίες και αυτός είναι και ο σκοπός του ταξιδιού μας, να στηρίξουμε την επανεκκίνηση της σεζόν αυτή τη δύσκολη συγκυρία».
Ο εκπρόσωπος της DANAOS TRAVEL & πρώην Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης, Μιχάλης Βαμιεδάκης, ευχαριστώντας για την παρουσία τους τον κ Αρναουτάκη και τους συνεργάτες του δήλωσε μεταξύ άλλων: «Το γεγονός ότι ένας τουριστικός κολοσσός επιλέγει την Κρήτη, ως μοναδικό προορισμό για την πραγματοποίησης αυτής της δράσης, μας τιμά και μας γεμίζει με αισιοδοξία. Οι συνθήκες είναι δύσκολες και οι αριθμοί προς το παρόν εναντίον μας, αλλά με σωστή συνεργασία και αλληλο-υποστήριξη μπορούμε να προχωρήσουμε. Με ένα προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα προσπαθούμε να δείξουμε στους συμμετέχοντες τόσο τις φυσικές ομορφιές του νησιού όσο και την ενδεδειγμένη λειτουργία του επιχειρησιακού κλάδου της κάθε επιχείρησης. Η ασφάλεια, η τήρηση πρωτοκόλλων και επαγγελματική προσέγγιση έχουν καταστεί πλέον εξίσου σημαντικές με της ομορφιές ενός τόπου και αυτό είναι ένα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε. Ελπίζουμε να δούμε άμεσα απτά αποτελέσματα, μετατρέποντας την επιτυχία αυτής της δράσης σε νέες κρατήσεις που τόσο έχουμε όλοι ανάγκη. Ευχαριστούμε τον κ. Περιφερειάρχη για τη διαχρονική υποστήριξη του και συγχαρητήρια στην Περιφέρεια Κρήτης για την ώριμη διαχείριση της κατάστασης καθώς και την πρωτοπόρα προσπάθεια για διαδικτυακή κατάρτισή του τουριστικού έμψυχου δυναμικού του νησιού».


Πηγή: kritipress.gr
Κάντε Like το daypress.gr