Image
Παρασκευή 08 Απριλίου 2022 10:28 Διατροφή
 

Σπιτικά μπέργκερ με σολομό

Υλικά

450 γρ. σολομό χωρίς πέτσα, κομμένο σε κύβους
1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
1 ασπράδι αυγού
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
3 κ. σ. φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 κ. γλ. αλάτι
1/2 κ. γλ. πιπέρι
Χυμό από 1 λεμόνι
2 με 3 κ. σ. λάδι, για το τηγάνισμα
Προαιρετικά υλικά: 4 ψωμάκια μπριός, μαρούλι, μαγιονέζα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βάλτε τον σολομό, την τριμμένη φρυγανιά, το ασπράδι, το χυμό λεμονιού, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον βασιλικό σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να ενωθούν, αλλά όχι να γίνουν πουρές, και μετά αλατοπιπερώστε.
Βήμα 2
Χωρίστε το μείγμα σε τέσσερις δόσεις και πλάστε κάθε μερίδα σε μπιφτέκι. Τοποθετήστε τα μπιφτέκια σε ένα πιάτο και αφήστε τα στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και τηγανίστε τα μπιφτέκια για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν.
Βήμα 4
Σερβίρετε τα μπιφτέκια σε ψωμάκια μπριός με φρέσκο μαρούλι και μαγιονέζα.

newsbeast.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης

Δειτε επισης...

Post
Διατροφή Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022 10:59
Post
Διατροφή Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 10:48
Post
Διατροφή Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 10:42