Image
Τρίτη 26 Ιουλίου 2022 10:43 Πολιτισμός
 

Οι πολιτιστικές εκδηλώσεις την Τετάρτη 27 Ιουλίου στα Κηποθέατρα του Δήμου Ηρακλείου

 ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ«ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ»
«Ηλέκτρα» του Ευριπίδη
Ώρα έναρξης: 21:15 || Τιμές Εισιτηρίων: 15€, 20€
Προπώληση: https://bit.ly/3nr6BEG

Την ανατρεπτική Ηλέκτρα του Ευριπίδη παρουσιάζουν το καλοκαίρι 2022 οι Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη και σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα σε περιοδεία σε ολόκληρη την Ελλάδα, με την Μαρία Κίτσου και τον Δημήτρη Γκοτσόπουλο στους ρόλους της Ηλέκτρας και του Ορέστη αντίστοιχα. Στον ρόλο του Παιδαγωγού ο Γιώργος Κωνσταντίνου.
Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη είναι ένα πρωτοποριακό και αμφιλεγόμενο έργο, γέννημα μιας εποχής όπου όλες οι βεβαιότητες έχουν γίνει αβεβαιότητες. Ο ποιητής δεν διστάζει να παρουσιάσει επί σκηνής τη δική του εκδοχή του μύθου, με τους ήρωες του σε έναν κόσμο ρεαλιστικής καθημερινότητας να θέτουν επιτακτικά ζητήματα πάνω στις έννοιες της εκδίκησης, της δικαιοσύνης, της ηθικής σύγκρουσης, του πάθους. Μια noir εκδοχή του μύθου, μια τραγωδία εκδίκησης αλλά ταυτόχρονα ένα έργο βαθιά, συγκλονιστικά ανθρώπινο.

Μετάφραση: Στρατής Πασχάλης, Σκηνοθεσία: Γιώργος Λύρας, Δραματουργική συνεργασία: Ειρήνη Μουντράκη, Σκηνικά - Κοστούμια: Απόλλων Παπαθεοχάρης, Κίνηση: Θανάσης Ακοκκαλίδης, Μουσική: Αντώνης Παπακωνσταντίνου, Φωτισμοί: Αλέξανδρος Αλεξάνδρου , Βοηθός Σκηνοθέτη: Αναστασία Πανοπούλου, φωτογραφίες παράστασης: Νίκος Ζήκος, Trailer παράστασης: Άλεξ Κωνσταντινίδης , Poster artwork : Θοδωρής Λαλάγκας, Δημοσιες σχεσεις παράστασης: Μαργαρίτα Δρούτσα

Πρωταγωνιστούν (με σειρά εμφάνισης): Γεωργός: Γιώργος Δεπάστας, Ηλέκτρα: Μαρία Κίτσου, Ορέστης: Δημήτρης Γκοτσόπουλος, Πυλάδης: Σπύρος Κυριαζόπουλος, Γέροντας : Γιώργος Κωνσταντίνου, Άγγελος: Νίκος Λεκάκης, Κλυταιμνήστρα: Ιώαννα Μαυρέα, Διόσκουροι: Ιάσονας Παπαματθαίου - Αντώνης Σταμόπουλος Χορός: (αλφαβητικά) Φανή Αποστολίδου, Κορίνα Θεοδωρίδου, Πίνα Κούλογλου, Άννα Κωνσταντίνου, Γωγώ Παπαϊωάννου, Βάσια ΧρήστουΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ«ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ»
“ΕΥ ΖΩ με τον Καρκίνο”
Συναυλία με τους: Κωστή Ανυσσίνο & Βαγγέλη Βαρδάκη
Ώρα έναρξης: 21:00 || Τιμές Εισιτηρίων: 10€

Ο Σύλλογος στήριξης ασθενών με νεοπλασματική νόσο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο» σε συνεργασία με το συγκρότημα των Κωστή Αβυσσινού – Βαγγέλη Βαρδάκη και ΣΙΑ, θα πραγματοποιήσει μουσική βραδιά, στο Κηποθέατρο «Μάνος Χατζηδάκις» με παραδοσιακά-ρεμπέτικα και σμυρναίικα τραγούδια.
Χορευτικά θα συνοδεύσει τη βραδιά ο παραδοσιακός σύλλογος «ΑΚΡΗΤΕΣ».
Το συγκρότημα θα προσφέρει τα έσοδα της παράστασης στο σύλλογο «Ευ Ζω με τον Καρκίνο».
Κατά τη διεξαγωγή της εκδήλωσης θα τηρηθούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα με βάση τις ισχύουσες Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις και τις υποδείξεις του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ.
Με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗ.Κ.Ε.Η.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΠΥΛΗ ΒΗΘΛΕΕΜ»
Θεατρική Παράσταση «Η ωραία του Κουρέα» από το «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού»
Ώρα έναρξης: 21:30 – Είσοδος Ελεύθερη


Ο σύλλογος διάδοσης ελληνικών παραδοσιακών χορών και μουσικής «Παραδοσιακό Εργαστήρι Χορού» και η Περιφέρεια Κρήτης συνδιοργανώνουν, με την υποστήριξη του Δήμου Ηρακλείου, θεατρική παράσταση με τίτλο «Η ωραία του Κουρέα», μια κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου παραγωγής του έτους 1969 και σκηνοθεσίας του Ντίνου Δημόπουλου.

Την κωμωδία παρουσιάζουν τα μέλη της θεατρικής ομάδας του συλλόγου υπό την σκηνοθεσία του Δομίνικου Ταβερναράκη.

Γενική επιμέλεια παράστασης: Μαρία Τριτσάρη, Λευτέρης & Ειρήνη Κουγιουμουτζή.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Ηρακλείου και ΔΗ.Κ.Ε.Η.

Κάντε Like το daypress.gr