Image
Σάββατο 06 Αυγούστου 2022 19:10 Υγεία
 

Πώς να κοιμηθείτε καλύτερα όταν έχει ζέστη;

Η θερμοκρασία του σώματός μας πέφτει φυσιολογικά λίγο κατά τη διάρκεια του ύπνου και ένα δροσερό περιβάλλον είναι ιδανικό για έναν καλό ύπνο. Ευτυχώς, υπάρχουν μερικές απλές ρυθμίσεις που μπορούν να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε καλά, ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά ανεβαίνει ο υδράργυρος!

Κοιμηθείτε καλύτερα στη ζέστη

  • Κρατήστε έξω τον ζεστό αέρα. Kρατήστε τον ζεστό αέρα έξω από την κρεβατοκάμαρα την ημέρα κλείνοντας τα παράθυρα, τα στόρια και τις κουρτίνες καθώς αυξάνεται η θερμοκρασία. Επιδιώξτε μεταξύ 66 και 69°F αξιόπιστης πηγής (19–20,5°C). Αυτό είναι οριακά διαφορετικό για τα βρέφη και τα μικρά παιδιά, που χρειάζονται μια ελαφρώς υψηλότερη θερμοκρασία περιβάλλοντος. Εάν μπορείτε να βάλετε την κρεβατοκάμαρά σας σε δροσερή θερμοκρασία πριν πάτε για ύπνο, θα βοηθήσετε να διασφαλίσετε έναν ξεκούραστο βραδινό ύπνο και να ξυπνήσετε ανανεωμένοι.
  • Προσκαλέστε το αεράκι μέσα. Το βράδυ, όταν ο αέρας έξω είναι πιο δροσερός, ανοίξτε τα στόρια και τα παράθυρα για να μπει φρέσκος αέρας στο δωμάτιο πριν πάτε για ύπνο. Αν είναι ασφαλές και ήσυχο, μπορείτε να κρατήσετε το παράθυρο ανοιχτό ενώ κοιμάστε. Εάν όχι, κοιμηθείτε με την πόρτα ανοιχτή και ανοίξτε όλα τα παράθυρα στο σπίτι που είναι ασφαλή, για να επιτρέψετε τη ροή του αέρα.
  • Κοιμηθείτε στο πάτωμα. Το ιαπωνικό φουτόν είναι ένα κρεβάτι που παραδοσιακά πηγαίνει κατευθείαν στο πάτωμα. Αποδεικνύεται ότι μπορεί να υπάρχει ένας καλός λόγος να βρίσκεστε τόσο κοντά στο έδαφος ενώ κοιμάστε. Ο ύπνος χαμηλά στο έδαφος είναι πιο δροσερός, γι’ αυτό προσπαθήστε να βάλετε το στρώμα σας στο πάτωμα. Αυτές τις μέρες υπάρχουν πολλές επιλογές, από χαμηλά έως εδάφη ξύλινα κουφώματα μέχρι τα κλασικά φουτόν.
  • Αφήστε τον αέρα να φυσήξει. Η προφανής λύση όταν κάνει ζέστη είναι να ανεβάσετε το AC στο μέγιστο, αλλά αυτό έχει αντίκτυπο στον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και στο περιβάλλον. Ένας ανεμιστήρας είναι μια καλή επιλογή εάν δεν έχετε AC και μπορεί να είναι πιο αποτελεσματικός εάν διατηρείτε μόνο ένα δωμάτιο δροσερό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν ανεμιστήρα εάν δεν ενοχλεί τον ύπνο σας, αλλά μην τον τοποθετείτε πάνω στο πρόσωπό σας και βεβαιωθείτε ότι είναι απαλλαγμένος από σκόνη. Υπάρχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε, οπότε βρείτε αυτό που είναι καλύτερο για εσάς.
  • Μειώστε την ποσότητα των ρούχων και των κλινοσκεπασμάτων που χρησιμοποιείτε συνήθως και βεβαιωθείτε ότι είναι κατασκευασμένα από φυσικές ίνες, καθώς αυτές ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός σας καλύτερα από τα συνθετικά υλικά. Ορισμένες έρευνες δείχνουν ότι οι φυσικές ίνες μπορούν να σας βοηθήσουν να ρυθμίσετε τη θερμοκρασία του σώματός σας, επομένως η αλλαγή των σεντονιών σας για μια αναπνεύσιμη βαμβακερή ή λινή έκδοση το καλοκαίρι θα μπορούσε να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα. Είναι επίσης καλή ιδέα να αλλάζετε το πάπλωμά σας όταν αυξάνεται η θερμοκρασία και να προτιμάτε μια ελαφριά κουβέρτα. Εκτός από τα ελαφριά και αέρινα υφάσματα, ο ύπνος γυμνός είναι ένας εύκολος, χωρίς κόστος τρόπος για να χαλαρώσετε.
  • Μην αγχώνεστε. Ωστόσο, το κύριο πράγμα που πρέπει να θυμάστε, είναι να μην ανησυχείτε πολύ για έναν κακό ύπνο, καθώς οι άνθρωποι θα εξακολουθούν να λειτουργούν καλά ακόμα κι αν ο ύπνος μας δεν είναι ο καλύτερος που μπορεί να είναι για μερικές νύχτες.

Πηγή: healthweb.gr

Κάντε Like το daypress.gr
Μεσογειακό Κέντρο Γονιμότητας

Το Mediterranean Fertility Center & Genetic Services, Chania εξειδικεύεται στη θεραπεία της υπογονιμότητας και στην πρόληψη γενετικών ασθενειών. Διαθέτοντας υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό, τεχνογνωσία και εκτεταμένη εμπειρία στην αντιμετώπιση προβλημάτων υπογονιμότητας, διασφαλίζουμε ένα υψηλότατο επίπεδο θεραπείας
http://www.fertilitymed.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης