Image
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 10:39 Διατροφή
 

Ριζότο στο φούρνο με λεμόνι, αρακά και παρμεζάνα

Υλικά

4 κ. σ. βούτυρο
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 φλ. τσαγιού ρύζι arborio
3 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου ή λαχανικών
1 1/2 κ. γλ. αλάτι
1/2 φλ. τσαγού τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
1 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά, αποψυγμένο
1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς. Λιώστε 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε ένα τηγάνι κατάλληλο και για φούρνο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε το κρεμμύδι και το ξύσμα λεμονιού στο βούτυρο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1 λεπτό. Ανακατέψτε το ρύζι, το ζωμό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι. Αφήστε το να σιγοβράσει, σκεπάστε και μεταφέρετε το φαγητό στο φούρνο.
Βήμα 3
Ψήστε μέχρι το ρύζι να μαλακώσει, περίπου για 20 λεπτά. Αφαιρέστε προσεκτικά το καπάκι και ανακατέψτε την παρμεζάνα, τον αρακά, το πιπέρι, τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να ζεσταθεί ο αρακάς. Κόψτε το λεμόνι στη μέση και πιέστε το μισό χυμό στο ριζότο -ανακατέψτε καλά.
Βήμα 4
Αφαιρέστε το ξύσμα λεμονιού και σερβίρετε με περισσότερη παρμεζάνα και μαϊντανό.

newsbeast.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης

Δειτε επισης...

Post
Διατροφή Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023 11:49
Post
Διατροφή Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 11:54
Post
Διατροφή Τρίτη 21 Μαρτίου 2023 11:13