Image
Τετάρτη 22 Μαρτίου 2023 11:54 Διατροφή
 

Μπακαλιάρος σκορδαλιά

Υλικά

1 φιλέτο μπακαλιάρο υγράλατο σε κομμάτια (24- 36 ώρες στο νερό)
1 κουτάκι μπύρα
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 σκελίδες σκόρδο
2 φέτες ψωμί (μπαγιάτικο)
2 κ.σ. λάδι
Λίγα καρύδια
Αλάτι, πιπέρι
1 κ. γλ. ξύδι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Ετοιμάστε το κουρκούτι βάζοντας σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με μπύρα μέχρι να γίνει ένας χυλός που θα στέκεται ωραία στο ψάρι και δεν θα τρέχει. Προσθέστε αλάτι μόνο εάν δοκιμάσετε και δείτε ότι χρειάζεται.
Βήμα 2
Βουτήξτε το μπακαλιάρο στο κουρκούτι και τηγανίστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
Βήμα 3
Εντωμεταξύ, τοποθετήστε στον επεξεργαστή τροφίμων το ψωμί, το σκόρδο, το αλάτι, το ξύδι, τα καρύδια και προσθέστε λίγο λίγο το λάδι χτυπώντας συνέχεια.
Βήμα 4
Δοκιμάστε για τη γεύση και σταματάτε το χτύπημα μόλις αποκτήσετε ένα ομοιογενές άλειμμα.
Βήμα 5
Σερβίρετε με το μπακαλιάρο.

newsbeast.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης

Δειτε επισης...

Post
Διατροφή Δευτέρα 02 Οκτωβρίου 2023 15:00
Post
Διατροφή Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023 15:38
Post
Διατροφή Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023 15:39