Image
Κυριακή 26 Μαρτίου 2023 13:55 Ελλάδα
 

Τέμπη: Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα - Πώς θα μπορέσουν να ζήσουν με τόσες ψυχές επάνω στην πλάτη τους


Επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της πολύνεκρης τραγωδίας στα Τέμπη πραγματοποιήθηκε, το πρωί της Κυριακής, στο παρεκκλήσι του Αγίου Φιλίππου του Διακόνου, μέσα στον Σιδηροδρομικό Σταθμό της Θεσσαλονίκης από τον Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Σε κλίμα συγκίνησης αρκετός κόσμος έσπευσε στο παρεκκλήσι κρατώντας ένα λουλούδι. Άναψαν ένα κερί στη μνήμη των 57 ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», ο πατέρας μιας εκ των άτυχων επιβατών της μοιραίας αμαξοστοιχία ανέφερε: «Θα έπρεπε ήδη να έχουν ομολογήσει. Αυτοί ξέρουν. Θα έπρεπε να έχουν αυτοκτονήσει και ακόμα δεν έχουν ομολογήσει. Είναι δυνατόν; Ένας μήνας μετά. Πώς θα μπορέσουν να ζήσουν με τόσες ψυχές επάνω στην πλάτη τους… ευχαριστούμε πάρα πολύ».

«Θέλουμε να διαλευκανθούν τα πάντα»

«Θέλουμε να συνδράμουμε στο τιτάνιο έργο της Δικαιοσύνης. Θέλουμε να βοηθήσουμε στη διερεύνηση όλων των πτυχών αυτής της υπόθεσης. Πρέπει να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια που προκάλεσαν τη σύγκρουση αλλά και τα αίτια που ακολούθησαν και προκάλεσαν το θάνατο τόσων ανθρώπων. Θέλουμε να διαλευκανθούν τα πάντα. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Σίγουρα δεν υπάρχει ζήτημα αμφισβήτησης ως προς τους ήδη διορισμένους πραγματογνώμονες. Καλό θα ήταν όμως να υπάρξει και μια βοήθεια πέραν από αυτούς που έχει διορίσει η πολιτεία», τόνισε ο Αντώνης Ψαρόπουλος, πατέρας θύματος στο EΡΤNEWS.

«Ό,τι γίνεται, γίνεται στα πλαίσια των δυνατοτήτων και των δικαιωμάτων που μας δίνει ο νόμος θέλουμε να χυθεί άπλετο φως σε όλες τις πτυχές ώστε να αποδοθούν πλήρως και προς πάσα κατεύθυνση οι ευθύνες. Όσοι έχουν ευθύνες γι’ αυτό το δυστύχημα», συνέχισε.

«Δεν θα μείνουμε μόνο σε κάποιες διαπιστώσεις που η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου έχει αντιληφθεί το ποιος φέρει και σε ποιο σημείο φέρει ευθύνη», επισήμανε.

«Εμείς θέλουμε να διερευνηθεί από άκρη σε άκρη αυτή η υπόθεση, γιατί έτσι θα διευκολυνθεί το έργο της δικαιοσύνης και έτσι θα ασκηθούν οι ποινικές διώξεις και έτσι τελικά θα αποδοθεί δικαιοσύνη. Είναι κάτι το οποίο το χρωστάμε στα παιδιά που χάθηκαν, στους ανθρώπους που χάθηκαν, στους εργαζόμενους που χάθηκαν. Σε όλους. Και θέλω να πιστεύω ότι εξαιτίας αυτής της διερεύνησης, ενδελεχέστατης διερεύνησης θα βελτιωθούν και κάποιες συνθήκες μεταφοράς των πολιτών εφεξής», εξήγησε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πότε αναμένεται να εκδοθεί προκαταρκτική αναφορά από το έργο των τεχνικών συμβούλων, τόνισε: «Κατ’ εκτίμηση, όχι δεσμευτική, πιστεύω ότι σε δύο με τρεις εβδομάδες θα υπάρχει ένα καταρχήν πόρισμα. Επειδή όμως οι παράμετροι αυτής της υπόθεσης είναι πάρα πολλοί, θα γίνει ενδελεχής τη διερεύνηση των πάντων όχι μόνο των συνθηκών του ατυχήματος αλλά και άλλων παραμέτρων της καταλληλότητας φερειπείν των συρμών είτε της εμπορικής είτε της επιβατικής αμαξοστοιχίας και άλλων μέτρων ασφαλείας που ενδεχομένως θα έπρεπε να τηρηθούν, τηρήθηκαν, δεν τηρήθηκαν. Αυτά είναι όλα προς διερεύνηση».

»Εγώ δεν είμαι ειδικός, είμαι δικηγόρος και είμαι και πατέρας και αντιλαμβάνομαι τον πόνο, την αγωνία και την επιθυμία τόσων ανθρώπων συγγενών που έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους αλλά και των τραυματιών. Οι οποίοι έχουν υποστεί σαφώς σαφέστατα ψυχικά τραύματα. Είναι για μένα σκοπός ζωής. Το ανέφερα και αλλού και κυριολεκτώ».

πηγή: topontiki.gr

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr