Image
Τετάρτη 05 Απριλίου 2023 20:48 Αυτοδιοίκηση
 

Ηράκλειο: Παρουσίασε τον απολογισμό έργου του 2022 ο Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός

«Το Ηράκλειο σήμερα είναι μια πόλη σαφώς καλύτερη και φιλικότερη σε σχέση με αυτήν που ήταν πριν από εννιά χρόνια». Αυτό σημείωσε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, στην παρουσίαση του απολογισμού έργου της δημοτικής αρχής για το 2022, την Τρίτη 4 Απριλίου 2023. Ο απολογισμός πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής του Πολιτιστικού και Συνεδριακού Κέντρου.

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του ανέφερε αρχικά τις δυσκολίες της περασμένης χρονιάς: «Μετά από δύο πολύ δύσκολα χρόνια εξαιτίας της πανδημίας αλλά και εξαιτίας των σεισμών του 2021, ευελπιστούσαμε ότι το 2022 θα αποτελούσε,  σε κάποιο βαθμό, «χρονιά ανάκαμψης». Ωστόσο ο πόλεμος στην Ουκρανία μας έφερε μπροστά σε μια ακόμα κρίση, οικονομική και ενεργειακή, της οποίας οι συνέπειες είναι ορατές στην καθημερινότητα όλων μας, χωρίς να γνωρίζουμε πόσο θα διαρκέσουν.

Παρ’ όλα αυτά, στο Ηράκλειο είχαμε την ικανοποίηση να δούμε μέσα στο προηγούμενο έτος τον τουρισμό να επιστρέφει σε προ COVID επίπεδα και ακόμα υψηλότερα, το αναπλασμένο κέντρο της πόλης γεμάτο κόσμο, τόσο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού όσο και κατά τη διάρκεια των εορτών, αλλά και συνολικά την πόλη να εξελίσσεται, να αλλάζει, να εκσυγχρονίζεται και να συνεχίζει να αναπτύσσεται με μεγάλη δυναμική.

Με μεγάλα έργα που ολοκληρώθηκαν, βρίσκονται σε εξέλιξη ή έχουν δρομολογηθεί, με δράσεις και παρεμβάσεις ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής, με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ για εμβληματικές παρεμβάσεις στους τομείς της Βιώσιμης Ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και του ψηφιακού μετασχηματισμού, το παρόν αλλά και το μέλλον του Ηρακλείου έχει πια πολύ γερές βάσεις και αδιαμφισβήτητα μεγάλες προοπτικές».

Δείτε τι δήλωσε στο Press Office Online (poo.gr) ο Δήμαρχος Ηρακλείου:

 

Εν συνεχεία ο Δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά σε έργα και δράσεις που του 2022.

Μεταξύ άλλων μίλησε για:

- Την ολοκλήρωση της Ανάπλαση του Σταυρού – Ένα έργο με μεγάλες δυσκολίες όπως είπε χαρακτηριστικά που όμως το αποτέλεσμα έχει αναβαθμίσει το κέντρο αισθητικά, εμπορικά, σε επίπεδο προσβασιμότητας το κέντρο της πόλης.

- Την ολοκλήρωση της Ανάπλασης της οδού Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

- Το Πάρκο Ερυθραίας, στο πρώτο κομμάτι του οποίου έχουν ξεκινήσει  ήδη οι εργασίες.

- Την δεύτερη φάση της διαμόρφωσης της περιπατητικής διαδρομής στα Ενετικά Τείχη  που βρίσκεται σε εξέλιξη.

- Τους νέους κοινόχρηστους χώρους/παιδικές χαρές που δημιουργούνται στο Πάρκο επί της Οδού Εφόδου, στην Βίγλα, στο Πάρκο Γεωργιάδη, στο Πάρκο Βαρδαξή.

- Τις αναπλάσεις στον Λάκκο και στην οδό Κομνηνων που ολοκληρώθηκαν και στα Θαλασσινά που προχωρά, με εξαίρεση το τμήμα που ελέγχεται από την Αρχαιολογία.

- Την κατασκευή του νέου βιοκλιματικού νηπιαγωγείου στην Αγία Αικατερίνη που ολοκληρώθηκε. 

- Το τεράστιο έργο της αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου της πόλης που προχωρά.

-  Το μεγάλο πρόγραμμα ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων που τρέχει σε ολόκληρη την επικράτεια του Δήμου Ηρακλείου.

- Την ολοκλήρωση της ανανέωσης του στόλου της καθαριότητας με την απόκτηση οκτώ νέων απορριμματοφόρων το 2022, 25 συνολικά τα τελευταία χρόνια.

- Την ολοκλήρωση της αντικατάστασης του στεγάστρου στο Παγκρήτιο Στάδιο.

- Την πρόοδο στον τομέα του ψηφιακού μετασχηματισμού

-  Την ενδυνάμωση του τουριστικού brand του Ηρακλείου.

- Την εδραίωση του Ηρακλείου ως σημαντικού αθλητικού κέντρου της ανατολικής Μεσογείου.

- Την συνέχιση των πολιτιστικών φεστιβάλ που έχουν δώσει στο Ηράκλειο διακριτή πολιτιστική ταυτότητα.

- Την δυναμική που έχει αναπτύξει το Πολιτιστικό Κέντρο με παραστάσεις υψηλού επιπέδου.

- Τις δράσεις κοινωνικής πολιτικής όπως η συνεργασία του Δήμου με ΚΕΘΕΑ Αριάδνη για την αξιοποίηση των δημοτικών ελαιοδέντρων.

Ολοκληρώνοντας ο Δήμαρχος, αφού ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες του, τις συνεργαζόμενες παρατάξεις καθώς και τις παρατάξεις της Αντιπολίτευσης,  τόνισε: «Ασφαλώς, υπάρχουν ακόμα παθογένειες καθώς και προβλήματα, τα οποία αντιμετωπίζουμε καθημερινά. Ωστόσο, όπως προείπα, η πρόοδος που συντελείται σε όλους τους τομείς είναι πια ορατή από τον καθένα και ουδείς μπορεί να την αρνηθεί. Όμως δεν επαναπαυόμαστε. Αντιθέτως υποσχόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να εργαζόμαστε σκληρά και μεθοδικά, μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας μας,  για το καλό των δημοτών και για να παραδώσουμε το Ηράκλειο στην επόμενη δημοτική αρχή ακόμα πιο κοντά στη θέση που αξίζει στην ιστορία  του αλλά και στο σημερινό, εξαιρετικό έμψυχο δυναμικό του».

Ο κλείνοντας κατέληξε στο ότι «καθώς μπαίνουμε στην τελική ευθεία της δεύτερης θητείας μας θεωρώ ότι πλέον δικαιούμαστε να ισχυριστούμε με ακλόνητα επιχειρήματα πως δεν υπάρχει ούτε ένας τομέας των αρμοδιοτήτων μας στον οποίο να μην έχει συντελεστεί μεγάλη ή τουλάχιστον εμφανής πρόοδος σε σχέση με το 2014».

Δείτε εδώ τον Απολογισμό Έργου του 2022:

https://www.heraklion.gr/files/items/7/79537/dimarhos_apologismos_2022_-_teliko.pdf


Κάντε Like το daypress.gr