Image
Πέμπτη 25 Μαΐου 2023 14:00 Πολιτική
 

Τι περιέχει ο μπλε φάκελος τον οποίο θα παραδώσει ο Μητσοτάκης στον Σαρμά. Στις 16:00 η ορκωμοσία


Με γρήγορους ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης υπό τον Ιωάννη Σαρμά, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα στις κάλπες της 25ης Ιουνίου.
Το πρωί της Τετάρτης η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου υποδέχτηκε στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννη Σαρμά, στον οποίο έδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, όπως ορίζει το Σύνταγμα.

Σήμερα Πέμπτη, γύρω στις 16.20 αναμένεται στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς για την τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Οι κ.κ Μητσοτάκης και Σαρμάς θα έχουν έναν διάλογο μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα δώσει στον Ιωάννη Σαρμά έναν μπλε φάκελο με τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για τις επόμενες εβδομάδες. Είναι στο πλαίσιο του επιτελικού κράτους και είναι επιβεβλημένη κίνηση, προκειμένου να έχει συνέχεια το κράτος.

Αμέσως μετά ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Πειραιώς και από την επόμενη εβδομάδα ξεκινά τις περιοδείες από την Κρήτη όπου θα επισκεφτεί όλους τους νομούς την Τρίτη και την Τετάρτη.

Στις 16:00 η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Ιωάννη Σαρμά
     
Ορκίζεται το μεσημέρι ο νέος υπηρεσιακός πρωθυπουργός.
Το τιμόνι της χώρας αναλαμβάνει από σήμερα η υπηρεσιακή κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Στις 4 ορκίζεται ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Ιωάννης Σαρμάς ενώ στα ονόματα που ακούγονται ότι θα αναλάβουν υπηρεσιακοί πρωθυπουργοί είναι ο πρέσβης επί τιμή Βασίλης Κασκαρέλης στο Εξωτερικών και ο πρέσβης επί τιμή Δημήτρης Παρασκευόπουλος στο Εθνικής Άμυνας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφού παραδώσει στον Ιωάννη Σαρμά, μπαίνει στη μάχη της δεύτερης προεκλογικής περιόδου με στόχο την αυτοδυναμία και όσο το δυνατόν πιο μεγάλο ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία.

«Πρέπει η ΝΔ και πάλι να κερδίσει τις εκλογές με μία ισχυρή πλειοψηφία και ο ελληνικός λαός να κάνει το επόμενο βήμα μετά την κάλπη της 21ης Μαΐου διότι τελικά η επόμενη κάλπη είναι αυτή η οποία θα κρίνει ποιος θα κυβερνήσει. Όπως έχω πει πολλές φορές, σε κάθε εκλογή η κάλπη είναι άδεια. Πρέπει να ξαναγεμίσει με πολλά ψηφοδέλτια της ΝΔ».

Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως ήταν σίγουρος για την εκλογική νίκη αλλά δεν περίμενε η διαφορά να ξεπερνά τις 20 μονάδες, είπε ότι στο δίλημμα «Τσίπρας ή Ανδρουλάκης» θα απαντήσει η αντιπολίτευση και επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια ώρα το φάσμα της εσωστρέφειας πλανάται πάνω από το ΣΥΡΙΖΑ καθώς κορυφαία στελέχη και πρώην υπουργοί ανταλλάσσουν αιχμές για όσους ανοίγουν έστω και εμμέσως ζητήματα ηγεσίας.

«Αν η πολιτική σου και αν αυτά για τα οποία μάχεσαι δεν είναι αυτά τα οποία ανταποκρίνονται στις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, τότε πιστέψτε το να αλλάξεις τα πρόσωπα θα παίξεις τις μουσικές καρέκλες. Γι’ αυτό επανέρχομαι στις δηλώσει του κ. Παπαδημούλη, που στην καλύτερη περίπτωση ήταν αηδιαστικές, για να μην αποδώσω άλλα πολιτικά σχέδια», σημείωσε η Ρένα Δούρου, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας γίνεται αποδέκτης αλλεπάλληλων εισηγήσεων από συνεργάτες και κορυφαία στελέχη του κόμματος ενόψει της συνεδρίασης της ΚΕ που θα έχει το χαρακτήρα επανεκκίνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr