Image
Τετάρτη 07 Ιουνίου 2023 10:55 Πολιτική
 

Το πολιτικό Χρηματιστήριο της ομάδας Μητσοτάκη - Ποιοι ανεβαίνουν, ποιοι κατεβαίνουν


Μία διευρυμένη, ισχυρή και «δεμένη» ομάδα, με παλαιότερα αλλά και νέα μέλη συντονίζει και «τρέχει», χωρίς διακοπή, την προεκλογική εκστρατεία του Κ. Μητσοτάκη.

Μετά τον ορισμό της υπηρεσιακής κυβέρνησης, η ομάδα κατοικοεδρεύει στους τρεις ορόφους των κεντρικών γραφείων της ΝΔ στην οδό Πειραιώς και από εκεί δίνει καθημερινά τη μάχη, για την διασφάλιση και ει δυνατόν τη διεύρυνση του εντυπωσιακού ποσοστού που πήρε η κεντροδεξιά παράταξη στις κάλπες της απλής αναλογικής.

Η ομάδα ξεκινάει με πολύ «πρωϊνό καφέ», στη διάρκεια του οποίου – παρουσία του Κ. Μητσοτάκη – γίνεται γρήγορη επισκόπηση των θεμάτων της επικαιρότητας, εντοπίζονται τυχόν προβληματικές δηλώσεις ή εστίες μελλοντικών προβλημάτων, επαναβεβαιώνεται η στρατηγική και οι τακτικές κινήσεις και γίνεται ενημέρωση για όλα όσα κυκλοφορούν στο πολιτικό παρασκήνιο.

 Στη σύσκεψη έχουν καθημερινή παρουσία οι δύο πρώην υπουργοί Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης και Άκης Σκέρτσος, οι κ.κ. Γ. Μπρατάκος, Π. Μαρινάκης, Θαν. Νέζης, Θ. Λιβάνιος, Ν. Χαρδαλιάς, Στ. Κονταδάκης, αλλά και ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου και ο ένας εκ των δύο ηγετικών στελεχών της V+O Θωμάς Βαρβιτσιώτης.

Κομβικός ο ρόλος Στ.Παπασταύρου και Θ.Βαρβιτσιώτη
Τόσο στις εκλογές του Μαΐου όσο και στις επικείμενες, οι δύο τελευταίοι έχουν ιδιαίτερα έντονη συμμετοχή στον όλον σχεδιασμό και τη χάραξη της στρατηγικής. Ο κ. Παπασταύρου, ο οποίος επί κυβέρνησης Αντ. Σαμαρά ήταν ο άνθρωπος των «δύσκολων αποστολών» στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, τους τελευταίους μήνες έχει μια ιδιαίτερα διακριτή συμμετοχή στο επιτελικό σκέλος της γαλάζιας εκστρατείας, ενώ το τελευταίο διάστημα λέγεται ότι αναλαμβάνει και για λογαριασμό του Κ. Μητσοτάκη «ειδικές αποστολές», είτε για τη διαχείριση ευαίσθητων ζητημάτων είτε για τις επαφές με πρόσωπα που χρίζουν ειδικής μεταχείρισης. Οι γνωρίζοντες το παρασκήνιο επιβεβαιώνουν ότι ο πρόεδρος του κόμματος είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τις επιδόσεις του κ. Παπασταύρου, ο οποίος, πλην των αδιαμφισβήτητων τεχνοκρατικών του ικανοτήτων, είναι και ο συνδετικός κρίκος του κ. Μητσοτάκη με τον πρώην πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά. Τόσο, που κατά τις ίδιες πηγές, είναι βέβαιο ότι στην επόμενη ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου θα έχει αυξημένα καθήκοντα, πιθανότατα από τη θέση του υπουργού Επικρατείας.

Και ο σύμβουλος επικοινωνίας Θωμάς Βαρβιτσιώτης όμως, απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης του κ. Μητσοτάκη, ο οποίος δίνει διαχρονικά προσοχή στις αναλύσεις του για τις τάσεις της κοινής γνώμης, όπως φυσικά και ο παλαιός φίλος του προέδρου της ΝΔ Στάνλεϊ Γκρίμπεργκ, ο επονομαζόμενος και «γκουρού» της επικοινωνίας Αμερικανός, παλιός σύμβουλος των Μπιλ Κλίντον και Τόνι Μπλερ.

Αναβαθμισμένος είναι το τελευταίο διάστημα και ο Γιάννης Μπρατάκος, ο οποίος, τον περασμένο Αύγουστο πήρε την «καυτή πατάτα» από τα χέρια του Γρηγ. Δημητριάδη, ανιψιού του κ. Μητσοτάκη, που μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών διατηρεί προσωπική σχέση με τον πρόεδρο και κάποιους συνεργάτες του, αλλά πολιτικά παραμένει σε απόσταση ασφαλείας. Ο μέχρι πρόσφατα υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό, από τον Ιανουάριου επιφορτίστηκε από τον κ. Μητσοτάκη με τα βαριά καθήκοντα του προέδρου της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα, ενώ είναι ένας πόλος αναφοράς για πολλούς βουλευτές και στελέχη της ΝΔ.

Σκέρτσος, Γεραπετρίτης και Μαρινάκης
Από την πλευρά του, ο πρώην κυβερνητικός και νυν εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Άκης Σκέρτσος, σηκώνει το κύριο βάρος της επικοινωνίας της γαλάζιας καμπάνιας, ενώ επιμελήθηκε και τους φακέλους που παραδόθηκαν από τον κ. Μητσοτάκη στον υπηρεσιακό πρωθυπουργό κ. Σαρμά για την ενημέρωση του κυβερνητικού έργου.

Τα νομικά θέματα και άλλες δύσκολες και ευαίσθητες υποθέσεις χειρίζεται παγίως ο κ. Γ. Γεραπετρίτης, για την παραμονή ή μη του οποίου στην επόμενη ομάδα του Μεγάρου Μαξίμου διίστανται, αν και οι περισσότεροι στοιχηματίζουν ότι θα έχει εκ νέου γραφείου δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, που τον περιβάλει σταθερά με εμπιστοσύνη.

Την ευθύνη των περιοδειών και επισκέψεων του κ. Μητσοτάκη έχουν ο Γραμματέας της ΝΔ Παύλος Μαρινάκης, από κοινού με τους Στ. Κονταδάκη, Ν. Χαρδαλιά και Θάν. Νέζη, ο οποίος είναι από τους παλαιότερους αν όχι ο παλαιότερος εκ των συνεργατών του προέδρου της ΝΔ, ενώ ρόλο στα οργανωτικά, έχει και ο διευθυντής της ΝΔ Χρ. Σμυρλής

.ieidiseis.

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr