Image
Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014 14:09 Ανεξήγητα
 

Περιπτώσεις νεκρών που ξύπνησαν. Είναι αρκετές

Το γύρο του κόσμου είχε κάνει τον Ιούλιο η είδηση ότι ένα κοριτσάκι 3 ετών στις Φιλιππίνες "ξύπνησε" την ώρα που το ετοίμαζαν για την κηδεία του.

Οι γιατροί είχαν διαγνώσει το θάνατο του μικρού κοριτσιού που είχε υψηλό πυρετό όμως όταν ο πατέρας του πήγε να το βάλει στο φέρετρο, το παιδί κούνησε το κεφάλι του και άνοιξε τα μάτια του.Το παιδί μεταφέρθηκε για περαιτέρω νοσηλεία στο σπίτι του. Τελικά όμως, το τρίχρονο κοριτσάκι δεν κατάφερε να επιβιώσει και μετα από δύο μέρες οι γιατροι ανακοίνωσαν στους γονείς ότο τι παιδί τους είναι νεκρό.

Η Daily Record παραθέτει πέντε ακόμα περιπτώσεις.

-Πέρυσι τον Μάιο, ένας 34χρονος από τη Ζιμπάμπουε "πέθανε" στο σπίτι του μετά από μεγάλο διάστημα που ήταν άρρωστος.

Στην κηδεία του κι ενώ όλοι μοιρολογούσαν πάνω από το φέρετρο, το αφεντικό του παρατήρησε ότι το πτώμα κουνήθηκε. Έτσι ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου για δύο ημέρες ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη. Στη συνέχεια είπε ότι του δόθηκε ακόμα μία ευκαιρία στη ζωή.

-Ο θάνατος του Walter Williams βεβαιώθηκε από τον ιατροδικαστή του Lexington στο Μισσισσίπι των ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο. Ο 78χρονος μεταφέρθηκε στο σπίτι προκειμένου να ταριχεύσουν το πτώμα του. Όμως λίγο πριν ξεκινήσει η διαδικασία, άρχισε να κλωτσάει με το πόδι του τη σακούλα μέσα στην οποία τον είχαν κλείσει.

Ο ιατροδικαστής είπε ότι είχε ελέγξει τον σφυγμό του και δεν είχε βρει καρδιακό παλμό. Υποψιάζεται ότι ενδεχομένως ο βηματοδότης του σταμάτησε για λίγη ώρα και στη συνέχεια να ξαναξεκίνησε να λειτουργεί. Ο 78χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και δύο εβδομάδες αργότερα πέθανε στο σπίτι του.

-Ένα "νεκρό" μωρό σώθηκε από την αποτέφρωση κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, όταν άρχισε να κλαίει. Το περιστατικό συνέβη πέρυσι τον Νοέμβριο στην Κίνα. Οι αρχές της χώρας είχαν εκδώσει πιστοποιητικό θανάτου δύο ημέρες νωρίτερα για το μόλις ενός μηνός βρέφος. Το μωρό υπέφερε από συγγενή αναπνευστικά προβλήματα και οι γονείς του είχαν συμφωνήσει να τερματίσουν τη θεραπεία του. Όμως, όταν το μωρό έδειξε σημάδια ζωής, επέστρεψε πίσω στο νοσοκομείο για επείγουσα θεραπεία.

-Ένα "νεκρό" αγόρι κάθισε πάνω στο φέρετρο του λίγο πριν την κηδεία του και ζήτησε ένα ποτήρι νερό. Στη συνέχεια ξάπλωσε ξανά στο φέρετρο όμως δεν ξύπνησε ποτέ πάλι. Ο Kelvin Santos, δύο ετών, τρόμαξε τους πενθούντες συγγενείς λίγες μόλις ώρες μετά την αποτυχημένη προσπάθεια των γιατρών να τον επαναφέρουν στη ζωή κατά τη διάρκεια θεραπείας για πνευμονία, από την οποία έπασχε. Έτσι λοιπόν σηκώθηκε από το φέρετρο, χαμογέλασε, κοίταξε γύρω του, ήπιε το νερό του και έπεσε πίσω στο φέρετρό. Το περιστατικό συνέβη στη Βραζιλία τον Ιούνιο του 2012.

Ο πατέρας του δεν μπορούσε να ξυπνήσει τον γιο του και τον μετέφερε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να εξηγήσουν τι έγινε, είχαν μείνει άναυδοι και επιβεβαίωσαν ότι το παιδί πράγματι τελικά πέθανε.

-Οι παρευρισκόμενοι στην κηδεία ενός "νεκρού" σερβιτόρου από την Αίγυπτο έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν αυτός ξύπνησε λίγα λεπτά πριν την ταφή.

Ο 28χρονος Hamdi Hafez al-Nubi, είχε δηλωθεί νεκρός μετά απο καρδιακή προσβολή που είχε υποστεί τον Μάιου του 2012. Όπως ορίζει η ισλαμική παράδοση, το σώμα του πλύθηκε και προετοιμάστηκε για την ταφή. Όμως μια γιατρός διαπίστωσε ότι το σώμα ήταν ακόμα ζεστό και όταν έλεγξε τα ζωτικά του σημεία, κατάλαβε ότι το "πτώμα" ακόμα ανέπνεει.

Η μητέρα του λιποθύμησε όταν έμαθε τα νέα, ενώ οι συγγενείς μετέτρεψαν την κηδεία σε... πάρτι.

-Τον περασμένο Απρίλιο μια 95χρονη Κινέζα έκανε τους γείτονές της να "παγώσουν", καθώς αναρριχήθηκε από το φέρετρό της έξι μέρες μετά το "θάνατό" της. Την ηλικιωμένοι κρατούσαν στο φέρετρο οι γείτονές της, όμως τη μέρα πριν από την κηδεία βρέθηκε πίσω στην κουζίνα της να ... μαγειρεύει.
Κάντε Like το daypress.gr