Image
Τρίτη 19 Σεπτεμβρίου 2023 14:35 Πολιτική
 

Η Ακρίτα διευκρινίζει γιατί αποσύρει τη στήριξη στην Αχτσιόγλου και επιλέγει Κασσελάκη


Επανέρχεται η Έλενα Ακρίτα για να δώσει διευκρινήσεις αναφορικά με την απόφασή της να αποσύρει τη στήριξη στην υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου ώστε να βρεθεί στο πλευρό του συνυποψηφίου της Στέφανου Κασσελάκη, πέντε μέρες πριν στηθούν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών στον ΣΥΡΙΖΑ. 

Η Έλενα Ακρίτα σε νέα ανάρτησή της στο Facebook κάνει λόγο για «συμψηφιστικές αντιλήψεις» και «εξισορροπητικές πρακτικές», που την είχαν ήδη ξενίσει με την Έφη Αχτσιόγλου, με το  αποκορύφωμα  να έρχεται με τη δήλωση που έκανε η τελευταία την Κυριακή των εκλογών.
«Δεν είχα αποσύρει τη στήριξη μου όταν η υποψήφια Πρόεδρος έκανε δήλωση ίσων αποστάσεων για τους δημοσιογραφους - να μην τους αδικούμε για να μη μάς αδικούν. Μαζεύτηκαν αρκετά τα οποία και κορυφώθηκαν με τη δήλωση της τη βραδιά των εκλογών», αναφέρει.

Όπως υποστηρίζει η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, πλήρωσε με την παραίτηση της από τα ΝΕΑ «αυτή την…ανοχή: όταν "συνάδελφοι" έγραφαν τερατώδη ψεύδη για το σπίτι του Τσίπρα κι εγώ επέμενα στην αλήθεια περί ενοικίου, βρόντηξα την πόρτα κι έφυγα. Μετά από τόσα χρόνια σε αυτή τη δουλειά, για μένα είχε κόστος ψυχικό κι επαγγελματικό».

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι στον δημοσιογραφικό κλάδο. Κι ούτε θα γίνουμε ποτέ» συμπληρώνει και διαμηνύει «Καμία ανοχή σε εξισορροπιστικές πρακτικές που μάς βάζουν όλους στο ίδιο τσουβάλι. Καμία όμως. Γιατί μερικοί από μας αυτές τις συμψηφιστικές αντιλήψεις τις έχουμε νιώσει στο πετσί μας. Και τις έχουμε πληρώσει πανάκριβα». 

«Με καθαρό μυαλό και το χέρι ΄στην καρδιά στηρίζω Κασσελάκη»

Λίγη ώρα νωρίτερα, η  Έλενα Ακρίτα γνωστοποίησε την αλλαγή στάσης της όσον αφορά στο πρόσωπο που στηρίζει στις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στις 17 Ιουλίου με άρθρο μου στο @news247 δήλωσα πως στις εσωκομματικές εκλογές θα στηρίξω την Εφη Αχτσιόγλου, απαριθμώντας τους λόγους που καθόρισαν την επιλογή μου.

Όμως η προεκλογική περίοδος με αποκορύφωμα της δηλώσεις της υποψήφιας Προέδρου την βραδιά της πρώτης Κυριακής, επαναδρομολογούν την πορεία μου. Η απαξίωση του 45% με χαρακτηρισμούς για το «θολό» αποτέλεμα και την έλλειψη σοβαρότητας των ψηφοφόρων με προβλημάτισαν ιδιαίτερα.

Σέβομαι την πλειοψηφία και θεωρώ ότι πρέπει να ακούμε προσεχτικά αυτό που προσπαθεί να μάς πει, χωρίς να την ακυρώνουμε επειδή απλά δεν μάς αρέσουν τα νούμερα.

Λίγο αργότερα, ο Στεφανος Κασσελάκης αντί να σχολιάσει επικριτικά τους συνυποψήφιους του, επέλεξε να εκφράσει τη βαθύτατη θλίψη του για την τραγωδία στη Λιβύη - κάτι που πιστώνεται θετικά στην προεκλογική του πορεία.

Μόνον οι ανόητοι αγκιστρώνονται στην αρχική τους επιλογή και δεν την επαναξιολογούν όταν τα δεδομένα αλλάζουν.Επί προσωπικού, δεν έχω πολιτικές βλέψεις, δεύτερες σκέψεις και υστεροβουλίες. Δεν μπήκα στην Πολιτική για να κάνω καριερα, αλλά για να προσφέρω ό,τι μπορώ στον πολύπαθο τομέα των Ανθρωπινων Δικαιωμάτων.Με καθαρό μυαλό και με το χέρι στην καρδιά στηρίζω τον Στέφανο Κασσελάκη και συντάσσομαι στο πλευρό του!»

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης