Image
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 13:32 Αυτοδιοίκηση
 

Καδιανή Νιώτη: Ο δήμος μας μπορεί να γίνει υπόδειγμα δήμου σε όλη την Ευρώπη

Με όραμά της ένα Ηράκλειο με πρόσωπο στην υγεία και την κοινωνία, συμμετέχει στις Δημοτικές εκλογές ως υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος, στο πλάι του επικεφαλής της παράταξης ‘’Ηράκλειο η Πόλη μας’’, υποψήφιου Δημάρχου Ηρακλείου, Μιχάλη Καραμαλάκη, η γνωστή και δυναμική γιατρός Καδιανή Νιώτη!

Με στόχο ένα σύγχρονο, ανθρώπινο και ευρωπαϊκό Ηράκλειο και με αγάπη στον συνάνθρωπο, η κ. Νιώτη στη συνέντευξη που μας παραχώρησε, μιλάει για την απόφασή της να ριχτεί στη μάχη των εκλογών, αλλά και για όλα όσα θέλει να κάνει πράξη εφόσον εκλεγεί στον Δήμο Ηρακλείου.

Δείτε το Βίντεο:
youtu.be/sEVgno63JhA

Ερώτηση: Λίγα λόγια για την πορεία σας;

Απάντηση: Κατάγομαι από το χωριό Λιγόρτυνος Μονοφατσίου του Δήμου Αρχανών – Αστερουσίων. Σπούδασα στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στην Σχολή Επιστημών Υγείας. Πήρα το πτυχίο μου το 1999 και ξεκίνησα ως Αγροτικός γιατρός. Έκανα την ειδικότητά μου στο Βενιζέλειο – Πανάνειο Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου και το 2007, αποφάσισα να ιδιωτεύσω. Δεν ασχολήθηκα καθόλου με τον Δημόσιο τομέα. Μέλημα μου ήταν πάντα η προσφορά στον συνάνθρωπο.

Ερώτηση: Γιατί επιλέξατε να ασχοληθείτε με τα κοινά και την αυτοδιοίκηση;

Απάντηση: Τα 16 χρόνια πορείας στον ιδιωτικό τομέα,  μου έχουν δώσει την ευκαιρία να έρχομαι καθημερινά σε επαφή με τους πολίτες. Οι πολίτες αυτοί είναι οι ασθενείς μου. Ο κάθε ασθενής για μένα είναι μέρος της οκογένειάς μου. Μιλάμε για τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει αλλά παράλληλα, μιλάμε και για την καθημερινότητά του και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στις δημόσιες υπηρεσίες, τις δομές υγείας κλπ. Αυτό που μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι η δυσκολία προσέγγισης του πολίτη με τον δήμο. Όλα αυτά με ώθησαν μετά από ώριμη σκέψη στο να προσπαθήσω να τους προσφέρω τη βοήθειά μου. Σκοπός μου είναι να βοηθήσω στην βελτίωση της καθημερινότητας του Ηρακλειώτη ως ενεργός πολίτης και εγώ. Έχω όραμα για την υγεία και την κοινωνία. Την ενέργεια που έχω, θέλω να την δώσω στους πολίτες αυτού του δήμου. Θέλω να νοιώσουν ότι είναι ασφαλείς στον τόπο που ζουν.

Ερώτηση: Γιατί επιλέξατε την παράταξη του Μιχάλη Καραμαλάκη;

Απάντηση: Η απόφασή μου, να ενταχθώ στον συνδυασμό του υποψήφιου Δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης ‘’Ηράκλειο η Πόλη μας’’, Μιχάλη Καραμαλάκη, οφείλεται στο γεγονός ότι από την πρώτη επαφή που είχα μαζί του, κατάλαβα πως ήταν ένας αληθινός άνθρωπος. Ο κ. Καραμαλάκης, έχοντας μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία από τον χώρο που υπηρέτησε εδώ και περίπου 40 χρόνια, μου έδωσε να καταλάβω πως με ότι καταπιαστεί το υλοποιεί. Έχει μεγάλη διοικητική ικανότητα, κάτι που λίγοι άνθρωποι έχουν. Πιστεύω ακράδαντα, ότι και στον δήμο Ηρακλείου, ότι έχει βάλει στο πλάνο ανάπτυξης θα το υλοποιήσει στο ακέραιο.

Ερώτηση: Ποιο το όραμά σας για το Ηράκλειο;

Απάντηση: Έχω όραμα για την υγεία και την κοινωνία! Στόχος μου είναι οι πολίτες να ζουν σε ένα δήμο που θα τους παρέχει ευκολία στην καθημερινότητα, εξυπηρέτηση σε όλους τους τομείς, πολιτική προστασία ικανή, εύκολη πρόσβαση στις δομές υγείας, πολιτιστική ανάπτυξη και βελτίωση υποδομών, οδικού δικτύου, ύδρευσης και άρδευσης. Δεν χρειάζονται εκπτώσεις σε καμία υποδομή του δήμου. Πρέπει όλες οι δομές και οι υποδομές να λειτουργούν σωστά. Όλοι θέλουμε μια όμορφη και καθαρή πόλη με πρόσωπο στον πολιτισμό, στον τουρισμό, στην οικιστική ανάπτυξη, στην υγεία, στην παιδεία και ένα δήμο που θα είναι κοντά στον πολίτη και στους επαγγελματίες που ενισχύουν την οικονομία μας.

Ερώτηση: Γιατί να σας ψηφίσουμε;

Απάντηση: Είμαι ένας απλός, καθημερινός άνθρωπος. Ένας επαγγελματίας υγείας με γνώμονα την αλήθεια, την δικαιοσύνη και την ισότητα σε όλο τον κόσμο. Δεν πρέπει να υπάρχουν πολίτες πρώτης και δεύτερης κατηγορίας. Όλοι πρέπει να είμαστε ίσοι στον δήμο αυτό. Ο δήμος μας πρέπει και μπορεί να γίνει υπόδειγμα δήμου τόσο στον ελληνικό χώρο όσο και σε όλη την Ευρώπη. Η πόλη μου θέλω να είναι το επίκεντρο. Έχω ενέργεια και διάθεση να προσφέρω σε όλα αυτά για το καλό της πόλης και του δήμου μας. Θέλω να βάλω και εγώ το δικό μου λιθαράκι ως επαγγελματίας υγείας ώστε να βελτιωθεί η καθημερινότητα του Ηρακλειώτη και να νοιώσει ότι ζει σε ένα δήμο ο οποίος του τα παρέχει όλα. Έχω όραμα για την υγεία και την κοινωνία του δήμου Ηρακλείου. Για αυτά και πολλά άλλα, ζητώ από τους πολίτες του Ηρακλείου να με τιμήσουν με την ψήφο τους. Το όραμά μου αυτό πιστεύω ειλικρινά ότι μπορεί να υλοποιηθεί. 

Κάντε Like το daypress.gr