Image
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 17:45 Αυτοδιοίκηση
 

Μανόλης Κοκοσάλης: Παρουσίαση ψηφοδελτίου-Κάλεσμα στήριξης για να συνεχίσει το έργο για την ευημερία του δήμου (pics,vid)

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου, έκανε την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της παράταξής του "Πολιτών Αυτοδιοίκηση - Κοινή Πορεία", ο επικεφαλής του συνδυασμού και για μια ακόμη φορά υποψήφιος Δήμαρχος Αρχανών- Αστερουσίων, Μανόλης Κοκοσάλης. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν συνοπτικά το έργο που έχει ήδη επιτευχθεί την περασμένη θητεία και οι άξονες του στρατηγικού σχεδιασμού για το μέλλον του Δήμου.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος στην αρχή της ομιλίας του, ευχαρίστησε προσωπικά το καθένα από τα σημαντικά πρόσωπα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιό του, τονίζοντας : «εύκολα κανείς αντιλαμβάνεται την ιδιαίτερη δυναμική του ψηφοδελτίου μας, στο οποίο συμμετέχουν άνθρωποι με όρεξη, με γνώσεις και με διάθεση προσφοράς στα κοινά. Έχουμε μαζί μας πολλές γυναίκες, πολλούς νέους και νέες, πολλούς επιστήμονες και πτυχιούχους. Πρόσωπα αναγνωρισμένα στις τοπικές τους κοινωνίες για το ήθος και την γενικότερη προσφορά τους σε διάφορους τομείς».

Ο ίδιος συνεχίζοντας, με αφορμή το ψηφοδέλτιο σημείωσε πως έγινε μεγάλη προσπάθεια ανανέωσης χωρίς όμως να λείπουν και τα έμπειρα αυτοδιοικητικά στελέχη που έβαλαν πλάτη κατά την προηγούμενη δύσκολη περίοδο των πολλαπλών κρίσεων προκειμένου να σταθεί ο Δήμος Αρχανών- Αστερουσίων όρθιος.

«Πιστοί στα όσα διακηρύξαμε και εφαρμόσαμε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης θητείας μας, εξακολουθούμε να υποστηρίζουμε ορισμένες βασικές αρχές ενασχόλησης με την πολιτική. Αρχικά οφείλει κανείς να χαρακτηρίζεται από εντιμότητα, ιδίως όταν διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, από δικαιοσύνη κατά την άσκηση των καθηκόντων, διορατικότητα και όραμα. Παράλληλα πρέπει να υπάρχουν και οι ανάλογες γνώσεις, η ικανότητα διεκδίκησης πραγμάτων και χρηματοδοτήσεων, η εμπειρία, η ψυχραιμία και η ταχύτητα επίλυσης των προβλημάτων της καθημερινότητας, όπως έγινε κατά την διαχείριση του μεγάλου σεισμού που έπληξε τον τόπο μας τον Σεπτέμβριο του 2021. Όλη η Κρήτη μιλούσε για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίσαμε αυτή την κρίση και εκεί φαίνεται πως μια Δημοτική Αρχή μπορεί να αντιμετωπίσει τα δύσκολα. Και πρέπει να τονίσω πως όλοι οι υπάλληλοι του δήμου στήριξαν με όλη τους την δύναμη την προσπάθεια αυτή», είπε ο κ. Κοκοσάλης ενώ μιλώντας για τον έντιμο βίο του και το ότι ουδέποτε όλα αυτά τα χρόνια έχει προκαλέσει, δεν μπόρεσε να κρύψει την συγκίνησή του και καταχειροκροτήθηκε από τους παρευρισκόμενους.

Τέλος αφού ευχήθηκε από καρδιάς καλή επιτυχία και καλή δύναμη σε όλους τους υποψηφίους, κάλεσε τόσο τους δημότες όσο και τους συνεργάτες και συνοδοιπόρους του, να αγωνιστούν με στόχο η Δημοτική Αρχή να συνεχίσει το έργο της με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα, απέναντι στις μεγάλες προκλήσεις που έρχονται με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών και την επίλυση των προβλημάτων που βιώνουν. «Στη νέα μας θητεία προσδοκούμε να είμαστε σε θέση να ανταποκριθούμε ακόμα καλύτερα στα αιτήματα των δημοτών για καθαριότητα, έργα αγροτικής οδοποιίας, ζητήματα ύδρευσης-άρδευσης κλπ. Προκειμένου όμως να γίνει αυτό, απαιτείται ορθή οικονομική διαχείριση. Αυτό θεωρούμε ότι το έχουμε καταφέρει σε μεγάλο βαθμό, γεγονός που εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς από το μέγεθος του προϋπολογισμού και την οικονομική κατάσταση του δήμου μας. Εύκολα όμως μπορεί να διαπιστωθεί και η επιτυχία της Δημοτικής Αρχής στην διεκδίκηση χρηματοδοτούμενων προγραμμάτων τόσο από Ευρωπαϊκούς όσο και από Εθνικούς πόρους».

Ο ίδιος επίσης αναφέρθηκε στο όραμα για την στήριξη των ευάλωτων ομάδων, την οικιστική βελτίωση των περιοχών που επλήγησαν από το σεισμό, την ολοκλήρωση των έργων και των μελετών που βρίσκονται στα σκαριά, τις ενέργειες που αποσκοπούν στην νεολαία, την περιβαλλοντική πολιτική και το μέγα ζήτημα της ενέργειας, θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των πολιτικών δεσμεύσεων της παράταξής του. Ενέργειες που όπως κατέληξε θα συνεχιστούν και θα ολοκληρωθούν στηρίζοντας τον συνδυασμό "Πολιτών Αυτοδιοίκηση - Κοινή Πορεία" την 8η Οκτωβρίου, κηρύσσοντάς τον νικητή!

Δείτε το βίντεο: 
www.youtube.com/watch

poo.gr
Κάντε Like το daypress.gr