Image
Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2023 19:55 Υγεία
 

Επιστήμονες: Ποιοι άνθρωποι δεν πρέπει να τρώνε πορτοκάλια;

Τα οφέλη των πορτοκαλιών είναι μεγάλα και αναμφισβήτητα, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις αυτό το δημοφιλές φρούτο μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία, λέει η διατροφολόγος Julia Polovinska.

“Τα πορτοκάλια είναι πολύ υγιεινά, περιέχουν μεγάλο αριθμό μικρο- και μακροστοιχείων. Ένα μεσαίου μεγέθους πορτοκάλι περιέχει την καθημερινή μας μερίδα βιταμίνης C. Τα πορτοκάλια περιέχουν φλαβονοειδή – ουσίες που ρυθμίζουν την ανάπτυξη του σώματος και έχουν αντιοξειδωτική δράση.

Τα πορτοκάλια μειώνουν το αίμα πίεση, μειώνουν τον κίνδυνο από καρδιαγγειακές παθήσεις, ενισχύουν τα τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων, έχουν αντιπυρετική δράση, χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία πληγών και ελκών, μειώνουν τη χοληστερόλη και βοηθούν στη διατήρηση της νεότητας και της ομορφιάς περισσότερο», λέει η Polovinska.

Ωστόσο, ο ειδικός προειδοποίησε ότι τα πορτοκάλια, όπως όλα τα εσπεριδοειδή, είναι ισχυρό αλλεργιογόνο. Εάν καταναλωθούν σε μεγάλες ποσότητες, μπορεί να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις, ακόμη και αναφυλακτικό σοκ. Εάν έχετε γαστρεντερικές παθήσεις, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί με την κατανάλωση – μην τα τρώτε ποτέ με άδειο στομάχι. Το πορτοκάλι είναι ένα πολύ όξινο φρούτο και μπορεί να έχει επικίνδυνη επίδραση στο σμάλτο των δοντιών. Είναι καλύτερα να ξεπλύνετε το στόμα σας αφού φάτε ένα πορτοκάλι ή πιείτε φρέσκο ​​εσπεριδοειδή.

Πηγή: kipos.firenews

Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης