Image
Τρίτη 23 Απριλίου 2024 08:45 Πολιτική
 

Ευρωψηφοδέλτιο ΝΔ: Αλληλοσπαραγμός υποψηφίων, αιχμές και άγριο παρασκήνιο – Γκρίνιες για Μπελέρη, Αυτιά, Μελέτη


Αλληλοσπαραγμός επικρατεί στη ΝΔ, καθώς οι υποψήφιοι για την ευρωβουλή «καρφώνουν», παρασκηνιακά ή και ανοιχτά, ο ένας τον άλλον για προσωπικά οφέλη και μία θέση στο ευρωκοινοβούλιο και ενώ ο ανταγωνισμός για μία από τις 8 θέσεις, που αναμένεται να κερδίσει το κυβερνών κόμμα, χτυπάει κόκκινο.  

 Η επιλογή του πρωθυπουργού – παρά τα όσα έλεγε – να εντάξει στο ψηφοδέλτιο γνωστά πρόσωπα, τα οποία όμως δεν έχουν παρουσιάσει έργο στη ΝΔ, ούτε συμβολίζουν κάτι συγκεκριμένο στο κυβερνών κόμμα, έχουν θορυβήσει πολλούς από τους υποψηφίους, οι οποίοι επιχειρούν, μάλλον ανεπιτυχώς, να βρουν τα πατήματά τους. 

Η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη – άσχετα αν δεν πηγαίνει τόσο καλά όσο περίμενε η κυβέρνηση – έχει φέρει αναστάτωση και προβληματισμό στους συνυποψηφίους του, καθώς το σίγουρο είναι ότι θα βρίσκεται στην πρώτη τριάδα, εκτοπίζοντας στελέχη με διαδρομή στο κυβερνών κόμμα.  

Η ρουκέτα της Χριστοφιλοπούλου στον Μπελέρη  
Είναι χαρακτηριστικό ότι η υποψήφια ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Εύη Χριστοδουλόπουλου ανέφερε χθες ότι «η υποψηφιότητα του Φρέντι Μπελέρη είναι μία υποψηφιότητα στη ΝΔ που ενσωματώνει τη δεξιά της πλευρά. «Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα μεγάλο πολυσυλλεκτικό κόμμα. Εκεί συνυπάρχει συντηρητικό κομμάτι με τη λαϊκή δεξιά, υπάρχει το φιλελεύθερο κομμάτι, υπάρχει και το προοδευτικό κέντρο, στο οποίο εγώ ανήκω. Σε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα τη στιγμή που υπάρχει απειλή από την ακροδεξιά, υποψηφιότητα τύπου Μπελέρη, κάνει αυτό ακριβώς που είπα» ανέφερε χαρακτηριστικά. 
Και επειδή η Εύη Χριστοδουλόπουλου δεν είναι… «χθεσινή», πολλοί υπέθεσαν ότι κατατάσσοντας τον εαυτό της στο προοδευτικό κομμάτι της ΝΔ θέλησε να στείλει μήνυμα στους κεντροδεξιούς ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος ότι αυτή μπορεί να τους εκφράσει, καθώς ο Φρέντι Μπελέρης ό,τι και αν λένε τα κυβερνητικά στελέχη, φλερτάρει με την ακροδεξιά. 

Θέλησε, δηλαδή, να ακυρώσει με τον τρόπο της, το επιχείρημα του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος είπε ότι οι ψηφοφόροι της ΝΔ θα πρέπει να βάλουν τη μία από τις τέσσερις ψήφους τους, οπωσδήποτε στον Μπελέρη. 

 
Το στοίχημα του Αυτιά 
Το δεύτερο πρόσωπο που βρίσκεται στο επίκεντρο των επικρίσεων από τους άλλους υποψήφιους είναι ο… κύριος «πατρίς – θρησκεία – οικογένεια». 

Ο Γιώργος Αυτιάς φαίνεται ότι έχει βάλει στοίχημα με τον εαυτό του να βρεθεί στην πρώτη θέση και γι΄ αυτό σαρώνει τα πάντα γύρω του. Οι προνομιακές σχέσεις που αναπτύσσει ο τηλεαστέρας με πολλούς υπουργούς και άλλους υψηλόβαθμους παράγοντες της ΝΔ για να εξασφαλίσει τη στήριξή τους, δίνει την εντύπωση σε συνυποψηφίους του ότι αντιμετωπίζεται ως «τοτέμ» από το κόμμα. 

 Αρκετοί από τους υποψηφίους εμφανίζονται ενοχλημένοι, γιατί θεωρούν ότι δίνουν άνιση μάχη από την στιγμή που υπάρχουν τουλάχιστον τρία πρόσωπα τα οποία θα βρίσκονται στην τριάδα. Αυτά δεν είναι άλλα από τον Γιώργο Αυτιά, τον Πύρρο Δήμα και τον Φρέντι Μπελέρη. 

 
Γκρίνιες για την Μελέτη 
Μουρμούρες υπάρχουν και για την υποψηφιότητα της Ελεονώρας Μελέτη, η οποία μπορεί λόγω αναγνωρισιμότητας να κερδίσει μία έδρα στην ευρωβουλή, τη στιγμή που υπάρχουν πιο σημαντικοί, έμπειροι και καταρτισμένοι επί των ευρωπαϊκών θεμάτων, υποψήφιοι. 

Το γεγονός δε ότι εντάχθηκε την τελευταία στιγμή στο ευρωψηφοδέλτιο αιφνιδίασε δυσάρεστα μία σειρά από υποψήφιους που είναι στο μεταίχμιο της εκλογής. 

Οι δε αναφορές της -στο παρελθόν – στον Ηλία Κασιδιάρη, αλλά και τα ρεπορτάζ της, τα οποία κάθε άλλο παρά σεβασμό στο γυναικείο φύλο δείχνουν, έχουν ενοχλήσει πολύ όσους κινούνται στην κεντροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ. 

 
 
Σε οριακό σημείο ο Μεϊμαράκης 
Την ίδια στιγμή στελέχη της παραδοσιακής δεξιάς υποστηρίζουν ότι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει κάθε λόγο να είναι ενοχλημένος, αφού με τη στήριξη που δίνει το κόμμα στον Φρέντι Μπελέρη, με τη δημοφιλία που έχει ο Γιώργος Αυτιάς, κινδυνεύει να βρεθεί εκτός τριάδας ή ακόμα και πιο κάτω. Σε αυτή την περίπτωση προφανώς τα πράγματα θα είναι περίεργα, καθώς δεν θα έχει επιβραβευθεί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ο οποίος ήταν ο υπεύθυνος για την δράση όλων των ευρωβουλευτών της ΝΔ, την προηγούμενη πενταετία. 

Επίσης, την ίδια ώρα έχουν κάθε λόγο να νιώθουν αδικημένοι από τον τρόπο που το κόμμα «πουσάρει», εσκεμμένα ή όχι δεν έχει σημασία, κάποιες υποψηφιότητες, κάποιοι νυν ευρωβουλευτές, αλλά και νέοι υποψήφιοι, οι οποίοι υπολόγιζαν σε μικρότερο ανταγωνισμό όταν έπαιρναν την απόφαση να μπουν στη δύσκολη αυτή μάχη.

.topontiki

madata.gr
Κάντε Like το daypress.gr