Image
Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 17:50 Πολιτική
 

Μαρινάκης: Έχουμε δρόμο μπροστά μας και θα τον διανύσουμε μόνο με μέτρα που εφαρμόζονται

Ανέφικτή χαρακτήρισε ο Παύλος Μαρινάκης την παροχή του 13ου και 14ου μισθού που εξήγγειλε ο Στέφανος Κασσελάκης. «Παροχή 13ου και 14ου μισθού σημαίνει αύξηση 2,2 δισ. το χρόνο, 8,8 δισ. για μια τετραετία» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και προσέθεσε: «Και αυτό προστίθεται στα 40, 50 δισ. αυτών που έχει πει ο κ. Κασσελάκης. Ήδη είμαστε στα 60-70 δισ. αν δεν προσθέσει κανείς και κάποιες αόριστες και γενικόλογες προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και στελεχών του».

«Όταν στην ίδια πρόταση μπήκαν ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαρουφάκης, η Κωνσταντοπούλου και τα πολλά δισ. στους πολίτες δεν είδαμε ούτε 13ο ούτε 14ο μισθό, ούτε κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, ούτε μείωση της ανεργίας, ούτε αυξήσεις στις συντάξεις. Το μόνο που είδαμε ήταν ουρές στα ATM, capital controls, και την Ελλάδα στο χείλος της χρεοκοπίας. Και επειδή δεν θέλουμε να ”ξαναπάρουμε”, νομίζω ότι είναι καλύτερο να συνεχίσουμε στη λογική που σας περιέγραψα.

Η Ελλάδα έχει τις περισσότερες θέσεις εργασίας τα τελευταία 15 χρόνια, έχει μειώσει την ανεργία των νέων και των γυναικών, είναι στο καλύτερο σημείο των τελευταίων 15 ετών από άποψη απασχόλησης και μετά από πολλά χρόνια που συρρικνώθηκε το εισόδημα είναι πρώτη σε ρυθμούς αύξησης. Έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε αλλά θα τον διανύσουμε με μέτρα τα οποία εφαρμόζονται, κοστολογούνται και όχι μέτρα που είναι μόνο στο μυαλό κάποιων γιατί ξέρουν ότι με αυτό τον τρόπο θα εξαπατήσουν τους πολίτες» ανέφερε.

Για τη στάση της Ελλάδας στην αναγνώριση του Παλαιστινιανού κράτους

Για την αναγνώριση του Παλαιστιανιακού κράτους από Ιρλανδία, Νορβηγία και Ισπανία και τη στάση της Ελλάδας ο κ. Μαρινάκης είπε: «Η Ελλάδα παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή του ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας για λύση δύο κρατών με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ και στα σύνορα προ του 1967. Ως στάση αρχής η χώρα μας υπερψήφισε τα ψηφίσματα που αφορούν την Παλαιστίνη, στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Αυτό που σήμερα προέχει είναι η άμεση διακοπή των εχθροπραξιών, η απελευθέρωση των ομήρων και η απρόσκοπτη διοχέτευση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους εντάσσεται στην υπό εξέλιξη ειρηνευτική διαδικασία στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής λύσης για το Μεσανατολικό».

Ακρίβεια και μείωση ΦΠΑ

Ο κ. Μαρινάκης για την ακρίβεια και την μείωση ΦΠΑ είπε ότι η κυβέρνηση αυτή τα τελευταία πέντε χρόνια έχει μόνο μειώσει φορολογικούς συντελεστές και κάποιους έχει καταργήσει. «Δεν έχει αυξήσει ή θεσπίσει κανέναν φόρο. Δημοσιονομικά δεν βγαίνει μια τέτοια άσκηση και όπως έχει αποδειχθεί και σε άλλα κράτη δεν θα φανεί στους καταναλωτές» ανέφερε.

Για το ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου

Σε ερώτηση για την απόφαση του εισαγγελέα του διεθνούς ποινικού δικαστηρίου για ένταλμα σύλληψης του Νετανιάχου αφού είπε ότι η κυβέρνηση δεν σχολιάζει αποφάσεις δικαστηρίων, σημείωσε ότι «μας προβληματίζει και αναρωτιόμαστε πώς μπορεί μια τέτοια απόφαση να βοηθάει στην εξομάλυνση της κατάστασης, ευρύτερα στο ζήτημα της Μέσης Ανατολής».

Συμφωνία των Πρεσπών

Για την Συμφωνία των Πρεσπών και τις θέσεις που εξέφρασαν ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης και ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης ανέφερε: «Όταν η άλλη πλευρά δεν τηρεί ούτε τα βασικά εσύ δεν εξυπηρετείς τα εθνικά συμφέροντα με το να είσαι αδικαιολογήτως πρόθυμος και επισπεύδων. Τη στιγμή που υπάρχουν κάποια διαπραγματευτικά όπλα που είναι στο τραπέζι, ένα από τα οποία είναι και η ενταξιακή διαπραγμάτευση της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, προφανώς και δεν το προχωράς. Περιμένεις και απαιτείς από την άλλη πλευρά, για αρχή, να τηρήσει τα βασικά και στη συνέχεια κοιτάς πως θα προχωρήσεις».

«Είναι ανεξήγητη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Την στιγμή που οι άλλοι επιμένουν σε μια προσβλητική και ανιστόρητη ρητορική, αντίθετη στα διεθνώς κυρωθέντα και ψηφισθέντα, η χώρα μας να έχει μια αξιωματική αντιπολίτευση που επιμένει να είναι ένα επισπεύδων κόμμα σε κάτι που δεν είναι εθνικά συμφέρον. Αλλά αυτά θα τα κρίνουν οι πολίτες» προσέθεσε.

Πόθεν Έσχες Κασσελάκη

Για το αίτημα του κ. Ανδρουλάκη για κατάθεση πόθεν έσχες του κ. Κασσελάκη είπε ότι είναι λογικό το αίτημα και ότι το έχει τάξει ο κ. Κασσελάκης ότι θα το κάνει πριν τις εκλογές. «Περιμένουμε να το κάνει» είπε.

«Η Ελλάδα δεν είναι παράδεισος ανομίας ή ασυδοσίας»
Τέλος για την υπόθεση με τη σύλληψη των εφοριακών υπογράμμισε «πλέον η Ελλάδα δεν είναι παράδεισος ανομίας, ή ασυδοσίας» και είπε ότι ο στόχος είναι όσοι παρανομούν να οδηγηθούν στη φυλακή.

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Κάντε Like το daypress.gr