Image
Σάββατο 25 Μαΐου 2024 20:00 Ελλάδα
 

ΔΟΥ Χαλκίδας: Ονόματα και «ταρίφες» από 250 έως 10.000 ευρώ στο σημειωματάριο της διευθύντριας

Νέα στοιχεία και πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας μέρα με την ημέρα για το κύκλωμα των εφοριακών που δρούσε στη Χαλκίδα. Οι Αρχές έχουν στα χέρια τους ένα από τα πιο σημαντικά στοιχεία της υπόθεσης που δεν είναι άλλο από το σημειωματάριο που διατηρούσε η διευθύντρια, στο οποίο αναγράφονται αναλυτικά τα ονόματα των επιχειρηματιών που εκβιάζονταν από το κύκλωμα, ημερομηνίες αλλά και χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στο σημειωματάριο, που φέρεται να ανήκει στη διευθύντρια της ΔΟΥ, αναγράφονται με λεπτομέρειες τα ποσά από τους επιχειρηματίες που η σπείρα φέρεται να εκβίαζε. Στο σημειωματάριο υπάρχουν πολλά ονόματα επιχειρηματιών της περιοχής ενώ τα ποσά που αναγράφονται κυμαίνονται από 250 ευρώ έως και 10.000 ευρώ.

Έπειτα από μια γρήγορη ανάγνωση, η βασική κατηγορούμενη φέρεται να σημείωνε αναλυτικά τι θα χρειαστεί για τον οικογενειακό προϋπολογισμό, τις διακοπές της, το σουπερ μάρκετ, υπολογίζοντας κάποια έξοδα με χρήματα που θα εισέπραττε από επιχειρηματίες. Για όσα αναγράφονται στο σημειωματάριο, ο συνήγορος υπεράσπισης της διευθύντριας ανέφερε ότι πρόκειται για ποσά που έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ και τίποτα άλλο.

Υπενθυμίζεται ότι η διευθύντρια καθώς επίσης και μία υπάλληλος της Εφορίας Χαλκίδας έχουν κριθεί προφυλακιστέες μετά την ολοκλήρωση της απολογίας τους, ενώ άλλα πέντε μέλη αφέθηκαν ελεύθερα με περιοριστικούς όρους.

ΑΑΔΕ: Διέταξε εσωτερικό έλεγχο στις ΔΟΥ μετά την υπόθεση διαφθοράς στη Χαλκίδα

Στο μεταξύ, ο διοικητής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής, έχει δώσει εντολή για εσωτερικό έλεγχο επί της διαδικασίας επιστροφών φόρων, αλλά και χορήγησης αποδεικτικού φορολογικής ενημερότητας, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η υπόθεση.

Ο έλεγχος θα πραγματοποιηθεί τόσο στις ΔΟΥ, δειγματοληπτικά, από όλη την Ελλάδα, σε πρώτη φάση, όσο και στο κεντρικό σύστημα.

Ταυτόχρονα, συνεχίζεται ο έλεγχος από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΑΑΔΕ στην ΔΟΥ Χαλκίδας, μέσω της εξέτασης και ανάλυσης όλων των αρχείων, δεδομένης και της εντολής του κ. Πιτσιλή για έλεγχο σε βάθος πενταετίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι υποθέσεις ελέγχου μεταφέρονται από την ΔΟΥ Χαλκίδας, στα ελεγκτικά κέντρα της Αττικής, και οι ελεγκτές της συγκεκριμένης υπηρεσίας εντάσσονται στα ΕΛΚΕ Αττικής, χωρίς όμως να ελέγχουν υποθέσεις φορολογουμένων της Εύβοιας, όπως και το σύνολο των υπαλλήλων της συγκεκριμένης Εφορίας.

«Φύλλο και φτερό» οι συγγενείς και οι περιουσίες των εμπλεκόμενων

Το μεσημέρι του Σαββάτου 25/05 αφού δόθηκε εντολή για δέσμευση των περιουσιακών τους στοιχείων, κάποιοι προσπάθησαν να σηκώσουν χρήματα από τους λογαριασμούς των κατηγορουμένων. Έτσι στο «κάδρο» των ερευνών μπήκαν και άτομα που ήταν σε καίριες θέσεις στη ΔΟΥ.

Παράλληλα, θα ελεγχθούν και συγγενικά πρόσωπα των κατηγορουμένων, καθώς οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως συγγενικό πρόσωπο εμπλεκόμενου στην υπόθεση λάμβανε τα χρήματα, ώστε να μην εμφανίζονται στον λογαριασμό του. Τέλος έρευνες θα γίνουν και στην περιουσία τους.

Ο Αθανάσιος Τάρτης, δικηγόρος της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» για τα όσα αναφέρει η εντολέας του από την δική της πλευρά.

«Οι διάλογοι που έχουν βγει στην δημοσιότητα – υπάρχουν μέσα στη δικογραφία – είναι ένα κομμάτι που αποτυπώνει μία συγκεκριμένη στιγμή, χωρίς να βεβαιώνει ότι αυτά που αποτυπώνει ότι έγιναν. Για να υπάρξει ποινικό αδίκημα θα πρέπει να έρθει ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που αναφέρεται στον συγκεκριμένο διάλογο και να πει ”πράγματι έγιναν αυτά”».

«Η εντολέας μου αρνείται ότι έχουν συμβεί τέτοιου είδους γεγονότα», ενώ για τα χρήματα που βρέθηκαν στο σπίτι της προϊσταμένης της ΔΟΥ Χαλκίδας είπε ο δικηγόρος «με υπόδειξη της εντολέως μου βρέθηκαν».

Αναφερόμενος στον επιχειρηματία που κατήγγειλε το κύκλωμα των εφοριακών της ΔΟΥ Χαλκίδας ο δικηγόρος δήλωσε: «Έγινε για να αποκτήσει φορολογική ασυλία, γιατί έχει εκκρεμότητες... Όπου μιλάνε για χρήματα, αναφέρονται σε χρήματα που πάνε στη ΔΟΥ. Δεν είναι χρήματα για την τσέπη τους. Η εντολέας μου αρνείται ότι εισέπραξε κι ένα ευρώ από κάποιον», τόνισε ο δικηγόρος της προϊσταμένης.

Ντοκουμέντο με τη διαχειρίστρια να κρατάει φάκελο με 5.000 ευρώ

Πηγή: newsbomb.gr

Κάντε Like το daypress.gr