Σήμερα το πρωί εστάλησαν 15 απολυτήρια σε ισάριθμους εκπαιδευτικούς, αρκετοί εκ των οποίων εργάζονταν στο Κολλέγιο Αθηνών έως και 30 έτη.
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά του Κολλεγίου Αθηνών που γίνονται μαζικές απολύσεις βασιζόμενες στον νόμο Κεραμέως, που παρέχει τη δυνατότητα στις διοικήσεις να προβαίνουν σε απολύσεις εκπαιδευτικών ακόμη και κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τις 15 απολύσεις υπογράφει ο president (διευθυντής) του σχολείου Σπύρος Πολλάλης.
Από την πλευρά τους, οι εργαζόμενοι στο σχολείο κάνουν λόγο για απροκάλυπτο «θατσερισμό».
Δεν είναι η πρώτη φορά που το Κολλέγιο Αθηνών έρχεται στην επικαιρότητα για τους λάθος λόγους, καθώς και στο παρελθόν υπήρξαν σοβαρές καταγγελίες που αφορούν διοικητικά, εκπαιδευτικά και εργασιακά ζητήματα.
Το 2019 η Ομοσπονδία ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ) κατήγγειλε την καταστροφή απουσιολογίων μαθητών του Κολλεγίου Αθηνών, καταθέτοντας μηνυτήρια αναφορά κατά της τότε υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως, με την οποία ζητούσε να εξεταστεί το ζήτημα των παράνομων τίτλων σπουδών που δόθηκαν σε μαθητές οι οποίοι είχαν κατά πολύ υπερβεί το ετήσιο όριο απουσιών (ορισμένοι από αυτούς είχαν υπερβεί τις 400 απουσίες).
Το 2023 καταγγέλθηκε περιστατικό bullying σε μαθητή δημοτικού, ενώ κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει δημοσιεύματα με καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά βίας.
Μάλιστα, όπως είχε γράψει τότε το iEidiseis, στις Πανελλήνιες του 2023, αν και μαθητής είχε γράψει το απόλυτο 20 και στα 4 μαθήματα της θεωρητικής κατεύθυνσης, οι διδάσκοντες τον «προσπέρασαν» επιδεικτικά κατά την απονομή του 1ου και του 2ου βραβείου στους καλύτερους τελειόφοιτους εκείνης της χρονιάς.
Επίσης, τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, σύμφωνα με δημοσιεύματα, υπήρξε καταγγελία για απολύσεις τεσσάρων υπαλλήλων εν μία νυκτί, βάσει «εντολής προέδρου».
Οι υποθέσεις έχουν προκαλέσει παρεμβάσεις Υπουργείου, ΕΔΕ, πειθαρχικές διαδικασίες και δημοσιογραφικές έρευνες.
Πηγή: ieidiseis.gr