Image
Πέμπτη 02 Ιουνίου 2011 18:42 Στην πρέσσα
 

Οι Χίπις ξανά στα Μάταλα
Το ενδιαφέρον χιλιάδων επισκεπτών απ’ όλο τον κόσμο έχει προσελκύσει το Διεθνές Φεστιβάλ Matala Festival 2011 που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο δήμο Φαιστού το τριήμερο 11 – 13 Ιουνίου.

Χώροι διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα είναι η παραλία Ματάλων, το Camping της περιοχής, η πλατεία Ματάλων, αλλά και το δημοτικό parking.

Είκοσι συγκροτήματα όλων των ειδών μουσικής, δεκάδες καλλιτέχνες, μουσικοί παραγωγοί και DJs συμμετέχουν σ’ ένα τριήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων που περιλαμβάνει περισσότερες από 50 ώρες μουσικής.

Πολλές είναι επίσης οι παράλληλες δραστηριότητες του Φεστιβάλ, με τη συμμετοχή, μεταξύ άλλων, σχολών χορού, ζογκλέρ και δημιουργικών διαδραστικών ομάδων. Στο πλαίσιο του Matala Festival εντάσσονται ακόμα, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, graffiti art, εκθέσεις δίσκων βυνιλίου της περιόδου 60s – 70s, παρέλαση αυτοκινήτων Hippie Style, καθώς και πάρα πολλές εκπλήξεις.

Ο δήμος Φαιστού, σεβόμενος την υφιστάμενη κατάσταση και θέλοντας να δημιουργήσει έναν θεσμό πανευρωπαϊκής εμβέλειας για την περιοχή, παρέχει το σύνολο των συναυλιών και των εκδηλώσεων δωρεάν.

Με σεβασμό παράλληλα στην τοπικότητα και τα τοπικά προϊόντα, ο δήμος Φαιστού παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους παραγωγούς να δειγματίσουν τα προϊόντα τους δωρεάν, ενώ έχει φροντίσει να δοθεί έμφαση στο πλαίσιο του φεστιβάλ είτε σε προϊόντα που παράγονται στο δήμο Φαιστού, είτε εφόσον κάτι τέτοιο δεν είναι εφικτό, σε ελληνικά προϊόντα.

 

Συγκριτικό πλεονέκτημα του φεστιβάλ αποτελεί το γεγονός πως για πρώτη φορά στην Κρήτη συμμετέχει τόσο μεγάλος αριθμός καλλιτεχνών σ’ ένα τριήμερο φεστιβάλ με δωρεάν είσοδο.  Τονίζεται πως στο σύνολο τους τα συγκροτήματα που συμμετέχουν είναι καταξιωμένα στο χώρο τους, ενώ πρόκειται να πραγματοποιήσουν διασκευές των κομματιών από τις δεκαετίες 60 κι 70 για τις ανάγκες του Φεστιβάλ.

Κεντρική θεματική του Φεστιβάλ για τη φετινή περίοδο είναι οι Χίπις, ωστόσο το φεστιβάλ στο σύνολο του απευθύνεται σε όλες τις ηλικιακές ομάδες.

Οι θεματικές του Φεστιβάλ είναι τρεις και σχετίζονται με το Hippies’ Reunion, τους νέους, αλλά και τις δράσεις για την οικογένεια και τα παιδιά.

Σημαντικός στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ ήταν και παραμένει ο ρόλος των τοπικών εκπροσώπων από τις περιοχές Ματάλων και Πιτσιδίων (Τοπική Κοινότητα, Πολιτιστικός Σύλλογος, Αναπτυξιακή), αλλά και πολλών ακόμα πολιτών οι οποίοι εθελοντικά συμμετέχουν στην προσπάθεια οργάνωσης, αλλά και αναμένεται να συμμετάσχουν στη διεξαγωγή του Φεστιβάλ. Κομβικός αποδεικνύεται επιπρόσθετα ο ρόλος επιχειρηματιών της περιοχής, οι οποίοι στηρίζουν την όλη προσπάθεια τόσο ηθικά όσο και οικονομικά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Το πρόγραμμα του Matala Festival αναλυτικά

 

Σάββατο 11 Ιουνίου

 

11.00: Εξάωρο μουσικό show με ήχους ‘60s και ‘70s από ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Συμμετέχουν: Kiss FM, Music Club, Radio Moires, Dream FM, Melody FM, Erotokritos FM.

17:00: Συναυλίες back to back από τους No Blues Band και The Roosters.

19:00: Επίσημη Έναρξη Φεστιβάλ και παρουσίαση Λευκώματος από τον Arn Strohmeyer και τους 12 πρώην χίπις. Hippies Reunion

20:00: (Παράλληλες εκδηλώσεις) Δεξίωση Τύπου  - Επισήμων

Κρητικό Γλέντι με τους Νίκο Μανιουδάκη, Γιάννης Σεισάκη, Γιώργο  Χαιρέτη, Δημήτρη Παπουτσάκη και Μανώλη Νικολουδάκη.

21.30 – 1.00: Live συναυλίες back to back.

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:

The Soulmates, Yvette Michelle and Souluv, Arrapao Midnight

01.00: Έναρξη πρώτου Mega Matala Beach Party.

Συμμετέχουν οι DJs Νίκος Σφουγγαράς, Μπάμπης Παπαματθαιάκης Juke Box Dream Fm, και DJs από Kiss FM, Radio Moires.

 

 

Κυριακή 12 Ιουνίου

 

11.00: Τετράωρο μουσικό show με ήχους ‘60s και ‘70s από ραδιοφωνικούς παραγωγούς.

Συμμετέχουν: Kiss FM, Music Club, Radio Moires, Dream FM, Melody FM, Erotokritos FM.

15.00 – 21.00: Live Συναυλίες back to back.

Συμμετέχουν με σειρά εμφάνισης:  Steve Band, Tropical Storm, Κρητικό Συγκρότημα Μανώλη και Δημήτρη Σπυριδάκη M.D.S., Rockaholics, After Dark.

21.00 – 23.00: Κεντρική Live συναυλία με Κόκκινα Χαλιά και ΝΕΒΜΑ.

23.00 – 1.00: Live συναυλίες back to back από Global Vibe και Πέρα Μπάντα.

1.00: Μουσικό Show από τη DJ Lady Dust, DJs 60s – 70s show από Στράτο Χυντηράκη, Kiss FM, Radio Moires.

Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης