Image
Παρασκευή 16 Απριλίου 2021 10:21 Διατροφή
 

Τυρόπιτα σουφλέ

Υλικά

500 γρ. φύλλο κρούστας
500 γρ. φέτα
300 γρ γραβιέρα
3 αβγά
250 γρ. λιωμένο βούτυρο
250 ml γάλα
Πιπέρι
Ρίγανη και δυόσμο

Εκτέλεση

Βήμα 1

Βουτυρώστε ελαφρώς ένα πυρέξ και προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα ένα τα φύλλα διπλωμένα στη μέση στο πυρέξ αλείφοντας ενδιάμεσα με βούτυρο.
Βήμα 3
Ανακατέψτε τα τυριά σε ένα μπολ, προαιρετικά προσθέστε το πιπέρι, το δυόσμο και τη ρίγανη και σκορπίστε λίγο από το μείγμα πάνω από κάθε φύλλο.
Βήμα 4
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα με ένα σύρμα και περιχύστε το μείγμα πάνω στην πίτα.
Βήμα 5
Χαράξτε σε κομμάτια και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 55 λεπτά.

newsbeast.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης