Ψητές «πατάτες» καρότου με σκόρδο και παρμεζάνα
Υλικά
2 καρότα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα
1 κ. σ. σκόνη σκόρδου
1 κ. γλ. πιπέρι
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κ. γλ. αλάτι
Για το ντιπ: 2 κ. σ. γιαούρτι, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/2 κ. γλ. αλάτι με σκόρδο, 1 κ. γλ. πιπέρι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος των καρότων, στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση και κόψτε το κάθε μισό στα τρία κατά μήκος.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και τον μαϊντανό με τα μπαστουνάκια καρότου.
Βήμα 4
Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε).
Βήμα 5
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα.
Βήμα 6
Σερβίρετε τα καρότα ζεστά με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού και γαρνίρετε με παρμεζάνα και μαϊντανό.
newsbeast.gr