Image
Παρασκευή 06 Μαΐου 2022 11:35 Διατροφή
 

Ψητές «πατάτες» καρότου με σκόρδο και παρμεζάνα

Υλικά

2 καρότα
1 κ. σ. ελαιόλαδο
1/4 φλ. τσαγιού τυρί παρμεζάνα
1 κ. σ. σκόνη σκόρδου
1 κ. γλ. πιπέρι
1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/2 κ. γλ. αλάτι
Για το ντιπ: 2 κ. σ. γιαούρτι, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/2 κ. γλ. αλάτι με σκόρδο, 1 κ. γλ. πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Βήμα 2
Κόψτε το πάνω και το κάτω μέρος των καρότων, στη συνέχεια κόψτε τα στη μέση και κόψτε το κάθε μισό στα τρία κατά μήκος.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το ελαιόλαδο, την παρμεζάνα, τη σκόνη σκόρδου, αλάτι και πιπέρι και τον μαϊντανό με τα μπαστουνάκια καρότου.
Βήμα 4
Απλώστε σε ένα ταψί και ψήστε για 15-20 λεπτά (ανάλογα με το πόσο τραγανά τα θέλετε).
Βήμα 5
Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε τα υλικά για τη σάλτσα.
Βήμα 6
Σερβίρετε τα καρότα ζεστά με το δροσερό ντιπ γιαουρτιού και γαρνίρετε με παρμεζάνα και μαϊντανό.

newsbeast.gr
Κάντε Like το daypress.gr
Myrtios Restaurant στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης

Δειτε επισης...

Post
Διατροφή Παρασκευή 01 Ιουλίου 2022 10:59
Post
Διατροφή Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022 10:48
Post
Διατροφή Τρίτη 28 Ιουνίου 2022 10:42